HABERLER>EKONOMİ
18 Ağustos 2022 Perşembe - 08:39

EYT’lilerin başkanı tarih verdi: Hiç olmadığımız kadar umutluyuz

İzmir EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Türker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, sorunun çözümü için tarih de verdiğini hatırlatarak, “Bugüne dek iktidar partisi milletvekillerinden randevu bile alamazken, bakanımızın samimi açıklamaları bizleri mutlu etti. Bugün, sorunumuzun çözüleceği konusunda hiç olmadığımız kadar umutluyuz. Ocak ayında, bizim öngördüğümüz şartlarda kanun tasarısının Meclise geleceğinden şüphemiz yok” dedi.

EYT’lilerin başkanı tarih verdi: Hiç olmadığımız kadar umutluyuz

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -   İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Türker, geçtiğimiz günlerde EYT Platformu olarak bir araya geldikleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaklaşımını son derece samimi bulduklarını söyledi.

Kasım ve Aralık ayı içinde EYT ile ilgili çalışmaları bitirmeyi amaçladıklarını, tasarıyı Ocak ayında Meclis’e sunmayı planladıklarını ifade eden Bakan Bilgin’in açıklamalarını değerlendiren Türker, “Bugüne kadar iktidar partisinin milletvekillerinden randevu bile alamazken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin ile 8 derneğin başkanlarından oluşan platformu kabul etti. Etkileyici bir toplantıydı. Bakan Bey’in yaklaşımı, samimiyeti bizi fazlasıyla etkiledi. İtiraf etmeliyim ki, bugün, sorumuzun çözüleceğine dair hiç olmadığımız kadar umutluyuz” ifadesini kullandı.

CAMA TAŞ ATMADIK, KAPININ ZİLİNİ ÇALDIK!
Bakan Bilgin ile yaptıkları görüşmelerin ayrıntılarını Egedesonsöz ile paylaşan Doğan Türker, “Hükümet kanadından şimdiye kadar bize böyle bir söz verilmemişti.  Aralık sonu veya Ocak başında kanun tasarısının Meclis’te olacağı açıklandı. Bu işin hükümetle çözüleceğinin bilincindeydik. Federasyon ayrı, platform olarak cama taş atmadan, kapının zilini konunun muhatabına gittik. 8 ayrı derneğin başkanından oluşan platform, bu ziyaretten son derece mutlu ve umutlu ayrıldı. Ocak ayında bu sorunun kökten çözüleceğine olan inancımız arttı” dedi.

Bakan Bilgin’e EYT’lilerin sorunlarını içeren dosyayı sunduklarını, mağduriyeti ayrıca detaylarıyla anlattıklarını belirten Türker, şu değerlendirmelerde bulundu:

ÜZERİNDE ÇALIŞILAN FORMÜLLER MAĞDURİYET YARATIYORSA, BİZ O MASADAN KALKARIZ
“Askerlik borçlanmasını, doğum borçlanmasını, staj mağdurlarının durumunu, her şeyi anlattık. Bunların komple ele alınması gerektiğini ifade ettik. Bakan beye bir soru sordum; dedim ki… Göreve geldiğiniz günden beri güzel işler yapıyorsunuz. EYT sorununu bitireceğinize söz verdiniz. Biz size inanıyoruz ancak basında çıkan yok 9 bin gün, yok 7 bin gün, yok yaşla ilgili formüller üzerinde durulduğu yazılıyor. Biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Bizim kabul edebileceğimiz tek şart var; o da işe girdiğimiz şartlarda emekli olabilmek… Bakan bey, bunun üzerine, bunlar bizim söylemlerimiz değil, inanmayın, biz de basından duyuyoruz, dedi. Şu anda o aşamaya gelmediklerini, Finlandiya, Almanya modeli gibi modellerin bize uymadığını, Türk modeliyle sorunu çözeceklerini anlattı. Kasım aralık aylarında kanun tasarısıyla ilgili çalışmaların tamamlanacağını, Ocak ayında Meclise sunulacağını ifade etti. Zaten kanun bugün çıksa bile uygulamak mümkün değil, çünkü bütçede yeri yok. 2023 yılı bütçesine konulacak Bakan Bey ayrıca, SSK’lı 2 milyon, Bağkur ve Emekli Sandığı’ndan 1 milyon, toplamda 3 milyon kişinin EYT mağduru olduğunu tespit ettiklerini bildirdi. Biz mağduriyetin bu sayıda olduğunu bilmiyorduk. Bakanımız, tüm mağduriyetlerin giderileceğini sık sık dile getirdi. . Bugüne kadar böylesine umutlu bir açıklama duymamıştık. Bu kadar net sözler verilmemişti. Gerçekten çok mutluyuz ve umutluyuz. Tekrar söylüyorum; üzerinde çalışılan formüller yeni mağduriyetler yaratacaksa, biz o masadan kalkarız. Bizim kabulümüz ancak, 1999’da çıkan yasanın, geri doğru çekilmesinin iptali, tüm mağduriyetlerin bir bütün olarak çözülmesidir. Bu konuda üyelerimizin herhangi bir endişesi olmasın”

 
'Koronavirüs bilinç bulanıklığı ve bunamayla bağlantılı'
 
Benzin ve motorinde güncel fiyat!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞ 18 Ağustos 2022 Perşembe 10:58

Sanki başka ülkelerde kanunlar geriye işletilerek mağdur edilen insanlar varmış gibi diğer ülkelerin modelleri bize uymaz diyorlar,kardeşim bir gecede insanların hakları gaspedildi bunu geri vereceksiniz hepsi bu,tek bir mağdur bile kalmazsa sorun çözülmüş olur yoksa diğer çözümler hiç bir işe yaramaz....

Yorumu oyla      3      3  
Hmmm 18 Ağustos 2022 Perşembe 09:08

Hayal kurmayın. EYT meselesi de tıpkı taşeron meselesi gibi oy almak için yapılan bir hamle. Sağ gösterip, sol vuracaklar. Sözde taşeronların tamamı kadroya geçmişti. Belediyelerdeki hiçbir taşeron kadroda değil. İstenildiği gibi işten çıkartıyorlar, alıyorlar vs. Kısacası EYT meselesinde de ağza bir parmak bal çalınacak. Oylar toplanacak, sonra da o ağızdaki balla senelerce idare etmeye çalışacağız. Boş hayaller peşinde koşmayın...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bidon bidon yağ alıyorlar... Market değil sınır kapısı!
Türk Lirası, Gürcistan larisi karşısında değer kaybedince Gürcüler, Sarp ...
Kınık'ta Yörük Türkmen şenliği heyecanı
İzmir'e bağlı Kınık Belediyesi, Yörük  Türkmen şenliğine hazırlanıyor. ...
Brent petrolün varili 93 dolar seviyesinde
Dün 95,95 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 92,34 ...
 
Petro kimya devine bakanlık onayı!
Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında üçüncü sırada yer alan ...
İlk proje tarihe takılmıştı... HABAŞ’tan yeni başvuru!
Aliağa’da kurmak istediği soğuk haddahane Kyme Antik Antik kentinden dolayı ...
İzmir'e bir hançer daha... Saatte 90 kilo toz!
İş insanı Erdinç Görgülü’ye ait Ermaden Maden, Bornova Yaka Mahallesi’ndeki Nif ...
 
Bakanlık düğmeye bastı… İki ilçede 5 milyonluk satış!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü Urla ve Foça ...
Borsa ihaleye çıkıyor... İzmir'e tarım teknoloji üssü yolda!
İzmir’de ‘tarım teknoloji üssü’ kurmayı hedefleyen İzmir Ticaret Borsası,  ...
İzmir’den Tarım-Kredi manzaraları… Söz vatandaşın: İndirim yok, yağma var!
Ekonomik kriz hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva