HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mayıs 2023 Salı - 17:17

EXPO Projesi görücüye çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yeşildere’de yapılacak olan kentsel dönüşüm içerisinde Kültürpark’ın 3 katı büyüklüğünde bir yeşil alan olacağını ve bu alanın EXPO 2026 Projesi olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

EXPO Projesi görücüye çıktı!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yeşildere’de yapılacak olan kentsel dönüşüme dair sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Yeşildere’de yapılacak olan kentsel dönüşümle birlikte Kültürpark’ın 3 katı büyüklüğünde bir alanın yeşil alana dönüştürüleceği müjdesinin veren Soyer, ayrıca bu alanın EXPO 2026 Projesi olduğunu belirtti.

KÜLTÜRPARK’IN 3 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE
Başkan Soyer’in yaptığı paylaşım şu şekilde:

Kentsel dönüşümde benzeri görülmemiş bir projeye imza atacağız. Yeşildere'de Kültürpark'ın 3 katı büyüklüğünde yeşil alan, EXPO 2026'ya ev sahipliği yapacak. Hem kentin en bozuk yapı stoklarından bir bölümü ortadan kalkacak hem de yepyeni, harika bir rekreasyon alanı kazandırılmış olacak.

NEREDE OLACAK?
EXPO 2026’nın Şehitler Korusu ve Kadifekale'nin güneyinde heyelan nedeniyle boşaltılarak ağaçlandırma faaliyetlerine devam edilen alanla bütünleşecek şekilde Atatürk Maskı’nın altından başlayarak İZBAN hattı ile Meles Deresi ve Yeşildere Caddesi arasında kalan bölgeyi kapsayan yaklaşık 100 hektarlık bölgede yapılması planlanıyor.

BEŞ MİLYONA YAKIN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
İzmir’in EXPO 2026’ya ev sahipliği yapması, uzun süredir devam eden temaslar sonucunda Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Genel Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edilmişti. 1 Mayıs-31 Ekim 2026 tarihleri arasında “Uyum İçinde Yaşamak (Living in Harmony)” ana temasıyla yapılacak Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunu 4 milyon 700 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor.

 
CHP İzmir vekili Grup Başkanvekilliğine aday!
 
CHP'li Polat 28. dönem milletvekili kaydını yaptırdı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sirinyerli 12 Aralık 2023 Salı 14:48

@imam mutlu ...kusura bakmayin ama devletin arsasina gecekondu yapicaniz sonra piskin piskin birde "ev" inizi geri mi istiyorsunuz ? Onca sene belese oturduguuza sayin!

Yorumu oyla      2      3  
İmam mutlu 8 Haziran 2023 Perşembe 11:37

Bizden aldıkları evlerimizin paralarını yatıramıyorlar hergün belediyedeyiz bizden aldıkları evlerimizin paralarını istiyoz belediyede para yok diyorlar rvlerimizi geri versinler zaten bize verecekleri parayla hiç kımeti kalmadı evlerimizi geri istiyoruz

Yorumu oyla      2      4  
Bucali 31 Mayıs 2023 Çarşamba 17:09

Bucali sana tavsiyen son on yildaki yeşile yatirmlari bir incele derim.Inciralti bataklığindan koca orman yaratildi.Hayali dediğin bu yatirim inciraltına göre devede kulak.

Yorumu oyla      3      3  
Gecekondu 31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:44

gece konan ve kendi arsası olmayan yere ev gibi birşey yapana denir. Olmayan bir şeyin size ödemesi yapılmaz. Evet mağdur olacaksınız maalesef olacaksınız

Yorumu oyla      4      3  
BUCALI 31 Mayıs 2023 Çarşamba 10:40

Yerel seçim yaklaştı yine hayali yeşildere projeleri sahneye çıktı,her yerel seçimde bu proje gündeme gelir sonra yine yeşildere bildiğiniz gibi kalır,hep cek cak icraat yok,ne zaman başlayacak ne zaman bitecek bilen var mı yok.. Laf ola beri gele nasıl olsa kitle müsait ne desen inanıyor,yapsanda yapmasanda oy garantili bir şehirde ne gerek var icraata böyle gelmiş böyle gider....

Yorumu oyla      3      3  
izmir 31 Mayıs 2023 Çarşamba 09:47

expo proje resminde bile gecekondular var ? :)) o yol kaldırmıyor. yeşil alan yapsan ne olur.200 metre ilerde yol tıkanıyor... saçma bir proje.. 2024 sana da by by demek lazım

Yorumu oyla      6      6  
ARSA MAĞDURU 31 Mayıs 2023 Çarşamba 08:43

HALKÇI BAŞKAN İŞİN KOLAY DEĞİL BU BÖLGEDE OTURAN O KADAR GARİBAN VAR Kİ EVLERİNİ BEDEVA İSTİMLAK BEDELLERİNE MECBUR KILDIRILIP YILLARDAN BERİ BELEDİYENİN HİZMETTEN MAHRUM BIRAKTIĞI VE ŞİMDİ TAM HİZMET GELMİŞKEN MAĞDUR EDİLDİĞİ BİR ZAMANLA KARŞILAŞIYORLAR BURALARDA OTURANLAR GECEKONDU SAHİPLERİ OLARAK GÖRÜLÜYOR FAKAT GERÇEK YILLARCA İŞBİLMEZ BELEDİYECİLİKTEN ANLAMAYAN İNSANLAR TARAFINDAN YÖNETİLDİKLERİ İÇİN GECEKONDUCU OLARAK ANILMAKTADIRLAR. HALKÇI BAŞKAN GELMİŞ BURALARDA OTURANLARA ÜÇKURUŞ İSTİMLAK BEDELİ VEREREK ÇIK GİT NE HALİN VARSA YAP BENİ İLGİLENDİRMEZ ZİHNİYETİ İLE YAKLAŞMASI HİÇ HOŞ KARŞILANMIYOR YAŞAYANLAR TARAFINDAN. ÖRNEK BOTANİK EXPO 2026 YAPILACAĞI ALANIN GİRİŞ KISMI OLARAK ANILALAN TEPECİK KISMINDA YAPILMAKTA OLAN İZKA PROJESİNDEN VERDİKLERİ İSTİMLAK BEDELLERİ İLE OTOPARKTAN BİR ARAÇLIK ALAN DAHİ SATIN ALAMAZKEN BURALARDAN ÇIKARTILMAK İSTENEN İNSANLAR ŞİMDİ İTİRAZ ETMESİNLERDE NE YAPSINLAR. TÜM İZMİRLİ ÖNCELİKLE ŞUNU KABUL ETMELİ BÖLGE HALKI PROJEYE KARŞI DEĞİL SADECE KENDİNİZİ BU ALANDA OTURANLARIN YERLERİNE KOYUN ELLİ ATMIŞ YILDIR BURALARDA OTURANLAR HİZMET MAĞDURUYKEN ŞİMDİ BİRDE YUVALARINDAN OLURKEN ALDIKLARI İSTİMLAK BEDELLERİ İLE KİRAYA DAHİ ÇIKSA MAXİMUM İKİ ÜÇ YIL KİRADA KALABİLİRLERKEN BİZSE BU PROJENİN GÜZELLİKLERİNİ NASIL YAŞARIZ VEYA YAŞATIRIZ. BU YANLIŞTAN BİRAN ÖNCE DÖNÜLMESİ VEDE BÖLGENİN GERÇEK SAHİPLERİNİ BİRKEZ DAHA MAĞDUR ETMEMEYE ÇAĞRIYORUM İZMİR BÜYÜKŞEHİR BAŞKANINI SAYGILARIMLA C.S.

Yorumu oyla      6      6  
Abdullah Günyüzü 30 Mayıs 2023 Salı 23:44

Bir İzmir'li olarak düşünen, hazırlayan emeği geçen herkese teşekkür ederim. İşte böyle vizyon projeler ardı ardına gelmeli ki bambaşka bir İzmir yaratabilelim. Geçen sene fuarda görmüştüm, hurda otobüsü kahveciye dönüştürerek olmuyor o işler.

Yorumu oyla      3      8  
YORGUN DEMOKRAT 30 Mayıs 2023 Salı 22:57

Başlana ve bitmeyen projelere yeni kardeş mi geliyor? Opera binası, çiğli tramvayı vb. Ya kokuyu duyan proje hazırlama gereği duyan belediye yetkilisi yok mu?

Yorumu oyla      11      7  
kadir güney 30 Mayıs 2023 Salı 21:56

yeşildere imariye mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor ,5 Tepeler projesi hayata geçmeli ,yoksa çürük diş gibi durur yabancı misafirlerin karşısında.

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU Romanyalı genç misafirlerini ağırladı
Romanya’nın Piatra Neamt şehrinde bulunan Gheorghe Cartianu teknik okulundan ...
Kayyum müteahhitlerden para istemişti… O proje yola çıktı!
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Murteza Dayanç’ın ilçe sınırlarında ...
ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Özer'in acı günü!
ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Kerim Özer’in babası, Turan Özer 85 yaşında hayatını kaybetti.
 
ASEV kursiyerleri hünerlerini sergileyecek
Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) 2022-2023 eğitim dönemini tiyatrodan ...
Başkan Sengel: Geleceği hep beraber inşa edeceğiz
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ...
Büyükşehir'den iddialara açıklama: Körfez'de müsilaj yok!
İzmir Körfezi’nde müsilaj oluşumuna rastlandığı ve önlem alınmazsa şiddetle ...
 
Buca'da Kiraz Festivali’ne geri sayım!
Buca Belediyesi, bu yıl merhum Belenbaşı Muhtarı İsmet İlhan anısına düzenlenecek ...
Konak'tan istihdam hamlesi!
Konak Belediyesi’nin AB hibe destekli “Konak İş eğitim Merkezi” projesi ...
Başvurular başlıyor... Bayraklı’da sınav heyecanı!
Eğitim alanındaki yatırımları ve başarılarıyla fark yaratan Bayraklı Belediyesi, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva