HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2023 Çarşamba - 18:04

Esnafa yardım soruşturmasında karar: Başkan Batur’a beraat!

Pandemide kahvecilere yapmış oldukları nakdi yardımla ilgili Sayıştay tarafından haklarında soruşturma yürütülen Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur ve CHP’li meclis üyeleri beraat etti. Meclis üyelerine yakın zamanda biten TİS’lerle ilgili bilgilendirme yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “Daha da fazla vermek isterdik ama belediyemizin de gücü ortada. İşçimizi, memurumuzu enflasyona ezdirmedik” dedi.

Esnafa yardım soruşturmasında karar: Başkan Batur’a beraat!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki birleşim Başkan Abdül Batur’un yönetiminde yapıldı.

Başkan Batur, meclisin açılışını Sayıştay’dan gelen bir bilgilendirme ile başladı. Pandemi sürecinde Konak Belediyesi Meclis üyeleri tarafından alınan kararla birlikte ilçe sınırları içerisinde yer alan kahveci esnafına 350 TL’lik yardım yapılması kararlaştırılmıştı. Meclis’ten oy çokluğu ile geçen bu kararla ilgili Sayıştay soruşturma başlatmış ve Başkan Batur’un CHP’li meclis üyelerinin ifadesini istemişti. Bugün ulaşan tebligatlara göre Sayıştay’ın başlatmış olduğu soruşturma Başkan Batur ve CHP’li meclis üyelerinin lehine sonuçlandı.

Başkan Batur, Sayıştay’ın kararı ile ilgili “İzmir Kahveciler Esnaf Odasıyla birlikte ilçedeki kahveci esnafına yardımla ilgili Sayıştay bir sorgu çıkarmıştı. Meclisi CHP grubunda görev yapan arkadaşlarımızla birlikte gerekli savunmalarımızı hazırlayıp Sayıştay’a takdim etmiştik. Bugün beraat kararı geldi. Bu, işimizi ne kadar doğru yaptığımızın en güzel kanıtıdır. Elimizden geldiğince esnafa yaptığımız yardımın doğru olduğunun da kanıtı oldu” dedi. 

MEMURUMUZU ENFLASYONA EZDİRMEDİK

Başkan Batur belediyede çalışan işçi ve memurların üye olduğu sendikalarla yürütülen görüşmelerin uyum içerisinde tamamlandığını ve karara bağlandığını açıkladı. Konak Belediyesi emekçilerinin enflasyona ezdirilmediğinin altını çizen Başkan Batur, şunları söyledi:

“Toplu iş sözleşmeleriyle ilgili olarak hem memur sendikamız Tüm Yerel-Sen’in İzmir 2 No’lu Şubesi hem işçilerimizin sendikası DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubeyle yaptığımız görüşmeler olumlu şekilde sonuçlandı ve bağıtlandı. Hem belediyemiz hem sendikalarımızla tam bir uyum ve anlayış içinde görüşmelerimizi sürdürdük. Geldiğimiz ekonomik noktada, daha da fazla vermek isterdik ama belediyemizin de gücü belli, aynı zamanda da iş yapma kapasitemiz ve isteğimiz var, verdiğimiz sözler var. Bunların yerine getirilmesi noktasında anlayışla karşıladılar. Ama işçimizi, memurumuzu enflasyona ezdirmedik.”

KONAK'A YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ GELİYOR
Sağlık Bakanlığı tarafından Konak Belediyesi sorumluluk alanındaki Ferahlı Mahallesi Gürçeşme Caddesi ile 3502 Sokak ve 3504 Sokaklar arasındaki Kaynak Parkında iki Aile Hekimliği Biriminden oluşan geçici ASM yapılmasını öngören önerge meclis gündemine gelerek ilgili komisyonlara "Acil" kaydıyla gönderildi. 

EMNİYET’İN PLANLARI DA YENİDEN KOMİSYONDA
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar alan ve boşaltılan İzmir Emniyet Müdürlüğü binası için yeni yer arama çalışmalarına başlanmış, emniyet binası için bir çok yerin adı geçerken kentte tartışmalara neden olan konu için Valilik son noktayı koymuş ve yeni emniyet binası kompleksinin Konak'ta bulunan eski Sümerbank binasının bulunduğu alanda yapılması için çalışmalarını başlatmıştı.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren İzmir Valiliği Yatırım ve Koordinasyon Başkanlığı talebi ile alan için plan çalışmalarına başlanması kararı alındı. Umurbey Mahallesi'nde yer alan 45 bin metrekarelik taşınmaz üzerine yapılacak olan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü kompleksi için TAKS: 0.60, KAKS: 2.50, Yençok: 60.00 metre yapılaşma koşullu Resmi Kurum Alanı belirlenmesi talebi meclis üyeleri tarafından kabul edilmişti. Kentsel SİT alanında kalan alana dair imar planları 1/1000’lik plan değişikliği İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve İzmir 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderilmişti. Ancak her iki kurulda planlarda değişiklik yapılmasını talep ederek Valiliğe geri gönderildi. Valilik de revize planları taleplerini  yeniden Konak Belediyesi’ne gönderdi. Plan değişikliği talepleri İmar- Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonlarına gönderildi. Kurul, 3 ağacın da tescillenmesini talep etti. 

Başkan Batur, ilgili komisyona başkanlarına "Acil" karara bağlanması istemini belirterek, "Pazartesi günü gerçekleşecek meclise yetiştirelim" dedi.

Yeni İl Emniyet Müdürlüğü Binası İzmir Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Merkezi tarafından yaptırılıyor.

 
Gemide iş kazası... Mürettebat öldü!
 
Kansere yakalanan Nagihan Karadere: Survivor benim hayatımı altüst etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstinaftan olumlu karar çıkmıştı… Özgener’in planları komisyonlara!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı ...
Meclisten karar çıktı... Narlıdere'ye Arnavutluk’tan kardeş!
Narlıdere Belediyesi, mecliste alınan kararla Arnavutluk’un Elbasan Belediyesi ...
'100 Yıllık Hasret Sergisi' kapılarını açtı
Mübadelenin 100. Yılında Konak Belediyesi ve Selçuk Belediyesi işbirliğiyle ...
 
Başkan Yılmazlar'dan Lider'e ziyaret!
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ankara'da CHP Genel Başkanı ...
Konak’taki çürüyen seyir terasları sökülüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz suyunun etkisiyle çürüyerek yurttaşların ...
Seferihisar AgroExpo fuarında yerini aldı
Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan AgroExpo ...
 
Mübadelenin 100'üncü yılında kadın sempozyumu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mübadelenin 100'üncü yıldönümünde ...
Büyükşehir'de Macaristan zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Macaristan İstanbul Başkonsolosu ...
İzmir'de zam gelmeyen tek şey!
İzmir'de, ortalama her yıl 24 bin kişi hayatını kaybederken, kent merkezindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva