HABERLER>GÜNCEL
2 Şubat 2023 Perşembe - 09:51

Eski sevgilisinde kalmıştı... 'Tarçın' için hukuk mücadelesi!

İzmir'de yaşayan Selma Karul (61), Golden melezi 10 yaşındaki 'Tarçın' isimli köpeğini ayrıldıktan sonra kendisine vermediği iddiasıyla eskiden birlikte yaşadığı Oktay O.'ya (77) dava açtı. Köpeğin kendisine ait olduğunu söyleyen Karul, "Hukuk mücadelesi başlatmak zorunda kaldım. O, köpek değil benim evladım, canım. Adalete güveniyorum" dedi.

Eski sevgilisinde kalmıştı...  Tarçın  için hukuk mücadelesi!

İzmir'de ev kadını Selma Karul ile doktor Oktay O., 2010 yılında birlikte yaşamaya başladı. Selma Karul, 2013'te yavru köpek sahiplendi. Golden melezi erkek köpeğe 'Tarçın' adı verildi. Oktay O., köpeğin aşı kartı ve pasaportuna kendi ismini yazdırdı. Selma Karul ve Oktay O., geçen yıl yaşadıkları tartışma sonucu ayrıldı. Karul, iddiaya göre, ertesi gün 'Tarçın'ı almaya gitti. Ancak Oktay O., köpeği vermedi. Karul, 'Tarçın'ı alabilmek için İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 'malın iadesi' talebiyle dava açtı.

Köpeğin kendisine ait olduğunu savunan Selma Karul, "'Tarçın' benim her an hayatımdaydı. Gittiğim kafe, restoran veya tatilde her an birlikteydik. Hastalık gibi mecburi durumlar dışında onu hiç yalnız bırakmadım. İçim acıyor. Onun kokusuyla uyuyorum. İnsan evladını bırakabilir mi? 'Tarçın' benim ciğerim, can parçam. Onunla yatıp, onunla kalkıyorum" dedi. 

'HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATMAK ZORUNDA KALDIM'
Ayrıldıkları ilk süreçte Oktay O. ile 'Tarçın' için ortak noktada buluşmaya çalıştığını ancak karşı tarafın uzlaşmadığını belirten Karul, "'Tarçın'ı onun da sevdiğini bildiğim için karşı tarafla uzlaşmaya çalıştım hatta ona 'Biraz seninle biraz da benimle yaşasın' teklifinde bulundum. Bu teklifimi kabul etmedi. 'Uzlaştırma bürolarına gidip resmiyet kazandıralım' dedim, istemedi. Ben vicdan yapıp onun görmesini engellememeye çalışırken o, beni açmaza soktu. Hukuk mücadelesi başlatmak zorunda kaldım. Derdim herhangi bir köpek değil. Yoksa barınaktan da sahiplenebilirim. Yoksa hangi aklı başında insan, başkasına adına kayıtlı bir köpek için hukuk mücadelesi başlatabilir? O, köpek değil benim evladım, canım. Adalete güveniyorum. Mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

'VELAYET DAVASI, DİYEBİLİRİZ'
'Tarçın'ın iadesi için dava açtıklarını belirten avukat Senem Demirel Acar da "Davamızın konusuna köpeğimizin 'velayet davası' diyebiliriz. Kanunumuzda köpeğe yönelik velayet hakkı olmadığı için biz bunu borçlar kanununa göre malın iadesi olarak açtık. Müvekkilim 'Tarçın'ı yıllarca bir evlat gibi büyütüyor. 'Tarçın' bugün 10 yaşına gelmiş. Geçen sene taraflar, anlaşmazlık sebebiyle ayrılıyorlar. Müvekkilim evden ayrılıp, ertesi gün 'Tarçın'ı almaya gidiyor. 'Tarçın'ı istemesine rağmen alamıyor. Karşı taraf, köpeğin kayıtlarının kendi üzerine olduğu için talebi reddediyor. Biz de asliye hukuk mahkemesinde köpeğin iadesi için dava açtık" dedi.

'ÇOK SEVDİĞİM YAVRUMU BENDEN İSTEMESİNE ŞAŞIRDIM'
Hakkında açılan dava ile ilgili Oktay O. ise "Selma hanımı eskiden beri tanırım. 2013 yılında oğlu yavru bir köpek getirdi, sahiplendim. Adına 'Tarçın' ismini verdim. Yavrum gibi sevdiğim köpeğim benimle uyur, beni çok sever. Aylık 1000 TL masrafı var. Onunla sohbet eder, konuşurum, gezdiririm. 2019 yılında ayak bileğimi kırdım. Ameliyat olduktan sonra bakıcılığımı Selma hanım üstlendi. 1 yıl bana baktı sonra gönül ilişkimiz başladı ve 2 yıl sonra ayrıldı. Çok sevdiğim yavrumu benden istemesine şaşırdım. Birlikte yaşadığımız zaman o da tarçını çok sevdi. Ancak 'Tarçın' benim köpeğim. Mahkemenin de bu yönde karar verip, köpeği bana vereceğini düşünüyorum" diye konuştu. 

 
TTO'dan 'hazır beton' isyanı: Bu zammı kabul etmiyoruz!
 
Bilim insanından 'su' uyarısı... Kaynaklar akılcı kullanılmalı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte içki operasyonu: 5 kişi gözaltına alındı!
İstanbul'da sahte içki üreterek piyasaya süren kişilere yönelik operasyon ...
Kedi düşmanıyla ilgili flaş gelişme!
İstanbul Küçükçekmece'de, bir sitenin girişindeki kedilere tekme atarken ...
Oto galeride silahlı saldırı: 1 kişi öldü!
Sarıyer'de oto galeride bir araya gelen 3 kişi arasında henüz belirlenemeyen ...
 
Anayasa Mahkemesi yeni başkanını seçecek
Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin 13 Şubat'ta ...
Yoğun kar etkili oldu... Sınavlar ertelendi!
Turgut Özal Üniversitesi yoğun kar yağışı nedeniyle 2-5 Şubat tarihleri ...
EYT teklifi bugün komisyonda görüşülecek
Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... '92 yıl' sonra iade-i ziyaret!
Mehmet KARABEL yazdı... '92 yıl' sonra iade-i ziyaret!
Dehşet evi... Öldürdükleri kadını yaktılar!
İstanbul Ataşehir'de 4 katlı binanın giriş katında çıkan yangını söndürmeye ...
İzmir'de 81 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, bot ve can salındaki 81 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva