HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ağustos 2015 Salı - 11:59

Erten’siz 15.yıl: İzmir ‘efsane başkan’ı andı

İzmir’in Konak İlçesi’ne bağlı Gültepe semtinin ilçe olduğu yıllarda iki dönem belediye başkanlığını yapan Aydın Erten 15 yıldır geleneksel hale gelen törenle mezarının başında anıldı. Törene CHP’li vekil, belediye başkanları ve yöneticiler tam kadro katıldı.

Erten’siz 15.yıl: İzmir ‘efsane başkan’ı andı

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – Gültepe’nin ilçe olduğu dönemde görev süresince ‘Efsane Başkan’ olarak anılan Aydın Erten, ölümünün 15’inci yılında mezarı başında sevenleri tarafından karanfillerle anıldı.
 
Konak Belediyesi, CHP Konak İlçe Başkanlığı ve 68’liler Platformu’nca Gültepe Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğine CHP İzmir Milletvekilleri, İl Başkanı Bedri Serter, ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.


 
AYDIN ERTEN BİR DEĞERDİR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş törende yaptığı konuşmada, “Bu günler insanın ne kadar önemli olduğunu anlamamız gereken günlerdir. O insanı seven yüreği sıcacık bir insandı. Her gün şehit haberleriyle uyanıyoruz. Sanki seçim yapılmamış gibi millete dayatma yapan bir cumhurbaşkanı var. Herhalde demokrasinin ne olduğunu, uğruna ne bedeller ödediğimizi ve insan sevgisinin ne olduğun hatırlamamız gereken günler… Aydın ağabey bir değerdir. Biz ilkeler anlamında çok şeyler yapmalıyız. Aydın ağabey ve Gültepe’ye olan borçlarımız için çalışıyoruz. İnsanlar bu bölgeyi dişleriyle tırnaklarıyla yeni bir bölge yaptılar. Elverişli bir yaşam için bu bölgenin imar hakkının yenilenmesi gerekiyor. Yapmamız gereken çok işler var. Halk ekmeğin olduğu yeri Milli Emlak’tan alıp spor tesisi yapmak için uğraşıyoruz” dedi.


 
ÇİLEKEŞ BABASI OLDU
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, “Çocukluk idolümün ölüm yıl dönümünde bir aradayız. Masadan teker teker dostlar ayrılıyor. Aydın Erten, iyi küfrederdi. Eminim ki Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu küfrediyordur. Hastalığında bile dimdik ayakta durdu. Bana ‘Acımasız sermeye sevinmesin bu yatış dinlenme sürecidir’ demişti.  Siyaset ve yerel yönetim anlayışlında bir önderdi. İz bıraktı. Eleştirenler bile bugün burada onu anıyorsa o büyük bir adamdır. Bizler de onun gibi yerel yöneticilik yapmaya çalışıyoruz. Kendi için değil halkı için başkanlık yaptı. Çilekeş babası oldu. Burada olan evleri Anadolu’dan gelen insanlar için ev yaptırdı ama ölürken kendine de bir tanesini bırakmadı” diye konuştu.
 


CEBİNDEKİ 5 LİRAYI BAŞKASINA VERİRDİ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Bir insan öldükten sonra sayı her yıl artıyorsa bunu düşünmek lazım. Onu anlamayan, yaptıklarını algılayamayanların sayısı şimdi katılarak çoğalıyor. 1999 yılında ön seçime girdik. İyi bir sonuç almıştık. Aydın Erten 17 yıl siyaset yasaklısı olan biriydi. İlk defa 99’da seçimlere katılma hakkı elde etmişti. Para pul, vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışanlara inat çok vicdanlıydı. Cebindeki 5 lirayı başka birine veren biriydi. Biz o arkadaşı meclise sokmak için aramızda para toplamıştık. Bunu yazın bur borcu size vereceğim, meclis vekil görsün’ derdi” dedi. 


 
ADAM GİBİ ADAMDI
İl Başkanı Bedri Serter, “Aydın Erten önder bir insandı. Bu kadar, insanı 15 yıl sonra bir araya getirip tüylerini diken diken edebiliyorsa işte önderlik budur. Bizlerin de önder olmaya çalışıp önderler yaratmak gibi bir görevimiz var.  Aydın Erten, bir önderdi, bir insandı, adam gibi adamdı” ifadelerini kullandı.
 


SOLU BİRLEŞTİREN BİRİYDİ
İzmir’i sevenler Derneği Başkanı Sancar Maruflu Bugün ise, “Burada mükemmel bir topluluk var. Solun her kesiminden insan burada. Aydın Erten demek ki solu birleştiriyor. Seçimlerde de inşallah sol birleşir CHP iktidar olur. Arzumuz bu. 15 yıl geçti dostlar. Aydın Erten’i unutmadık, unutturmadık. Unutulacak bir kişi de değildi.  Türkiye’de ilk defa halkçı devrimci belediyecilik modelini ortaya koyan kişidir. Yep yeni bir Gültepe yaratan kişidir. Gültepe’nin su, yol, kanalizasyonunu Gültepelilerle el ele vererek başaran kişidir. Konut sorunu çözen, Gültepe’yi Gültepe yapan kişidir. Buranın adı Gültepe ama Aydın Erten başkanken kup kuru bir yerdi. Hepsini o yaptı. Ekmek sorununu çözdü. Halkın ekmeğini üretti. İzmir’de o dönem ekmek iki katı fiyata satılıyordu. Ulaşım sorununu çözdü. Tariş meselesi oldu işçilerle kaynaştı, dertlerini çözdü. İşçilerin evlerine erzak gelmesini sağladı. Onun yaptıklarını saymakla bitmez” diye konuştu.


 
KENDİMİZİ SORGULAMALIYIZ
Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da şunları söyledi: Her yıl Aydın ağabeyi anıyoruz. ‘Aslında devrimciler ölmez’ denir. Neden ölmez? Yaptıkları hayatta devamlı anıldıkları için ölmez. Fakat yaptıklarını hayatta uyguluyor muyuz? Aydın ağabey burada bir efsaneye dönüştü ama 15 yılda kaç tane Aydın ağabey yetiştirdik? Hangimiz Aydın ağabeyin yolunda mücadele ettik. Kendimizi sorgulamalıyız. Yılda bir anmak değil Aydın ağabeyleri her gün yaşatmak onu savunmak, o yolda eğilmeden, bükülmeden devam etmemiz gerek. Ancak aydın ağabeyciler, devrimciler olunur. Ama biz çıkarlarımıza dokununcaya kadar Aydın ağabeyci oluyoruz. Bu insanlar kendilerinden zerre ödün vermediler biz de böyle olmalıyız. Bana ‘aykırı, böyle bir günde böyle konuşulur mu?’ diyorlar, evet böyle bir günde böyle konuşulur. Hep bu vurguyu yaptım yine de yapacağım.

 
Bunu öneren profesör: Her şehide karşılık 1 HDP'li vekil...
 
Annesini döven babasını av tüfeğiyle öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak yeni binasına kavuşuyor: İşte o proje
Konak Belediyesi’nin Yenişehir'deki kapalı pazaryerinin yerine inşa edeceği ...
Kemalpaşa Kültür Merkezi’nde geri sayım başladı
Kemalpaşa’nın kültür ve sosyal hayatını derinden etkileyecek olan Kültür ...
Kıyı Ege Belediyeler birliğinden çağrı: Okullar…
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, turizmcileri rahatlatacak ...
 
‘Göztepe Stadı tahsis’ raporu: Büyükşehir’de 2 komisyon neden ayrıldı?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni yapılacak Göztepe Stadı’nın ...
Karşıyaka'da 'çilek kokulu sprey' skandalı!
Halk sağlığını tehlikeye sokacak gıda satışlarına yönelik denetimlerini ...
Dünya Boşnakları Bornova'da buluştu
Srebrenica katliamının 20. Yıldönümde Bosna Hersek’e giden Bornova Belediye ...
 
Menderes’te plajın şampiyonu Gümüldür!
Menderes Belediyesi tarafından ilk düzenlenen Gümüldür Plaj Voleybolu ...
Buca'da örnek proje: 5 litre atık yağa detarjan
Buca Belediyesi, evsel atık yağ toplamada muhtarlıkları devreye soktu. ...
Teleferik'te yeni rekor: Saatte bin 200 yolcu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15.5 milyon liraya yenilediği Teleferik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva