HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ağustos 2015 Salı - 10:40

Konak yeni binasına kavuşuyor: İşte o proje

Konak Belediyesi’nin Yenişehir'deki kapalı pazaryerinin yerine inşa edeceği yeni hizmet binası için düzenlenen 'Serbest Ulusal Tek Kademeli Mimari Proje Yarışması' sonuçlandı. Şartnamesi hazırlanırken sivil toplum örgütleri, mahalle sakinleri ve meslek odalarının katılımcı toplantılar ile fikirlerini beyan etme fırsatı bulduğu 'Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması'na sunulan 72 adet proje değerlendirmeye alındı.

Konak yeni binasına kavuşuyor: İşte o proje

İZMİR - Jüri Başkanlığını Mimar Cem Sorguç'un yaptığı seçici kurulda Mimar Nevzat Sayın, Yüksek Mimar Semra Uygur, Doç. Dr. Mimar Zehra Akdemir, Konak Belediyesi eski Başkanı İnş. Yük. Müh. Muzaffer Tunçağ yer alırken; Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Mimar Tevfik Tozkoparan, Yrd. Doç. Dr. Mimar İlker Kahraman ve İzmir Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal da danışma kurulunda yer aldı. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) kurulan sergide yarışmaya katılan 72 proje jüri üyelerinin incelemesine sunuldu. Üç gün süren değerlendirme sürecinde tüm projeler seçici kurul üyelerince tek tek incelendi. Yapılan titiz inceleme sonucunda yarışmanın kazananı jüri üyelerinin oy birliğiyle belirlenirken birinciliği Mimar Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul'un projesi aldı. Yarışmada ikinci ve üçüncü gelen projeler de seçilirken beş proje de eşdeğer mansiyon ödülüne layık görüldü.
 


İZMİR’E YAKIŞACAK
Jüri Danışma Kurulu'nda yer alan ve süreci yakından takip eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, birinci seçilen projenin uygulanmasıyla birlikte hem Konak'ın hem de İzmir'in yeni bir prestij binasına kavuşacağını söyledi. Binanın yer aldığı bölgenin de gelişimine katkı koyacağını ifade eden Pekdaş, "Konak Belediyesi'ne yeni bir hizmet binası yapmak ilk hedeflerimizden birisi demiştik. Belediyemize bir hizmet binası kazandırdığımız gibi Yenişehir bölgesinin kalkınmasını sağlayabilecek bir prestij bina, bir sembol binayla da bölgenin gelişmesine yönelik çalışmaları da gerçekleştireceğiz. Yarışmada güzel eserler var. Bu eserler arasında en güzel, en fonksiyonel ve bölgeyi tetikleyecek bir projenin seçilmesini önemli buluyorum" dedi.  
 


TÜM PROJELER SERGİLENECEK
İzmir Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması’nın Sergisi 18 Ağustos Salı günü açılacak. 29 Ağustos' a kadar sürecek serginin son gününde ise Kolokyum gerçekleştirilecek. Kazanan projenin yanı sıra dereceye giren projeler ile yarışmaya katılan 72 proje de sergide yer alacak. Halka açık olacak sergi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) düzenlenecek.


 

 
Ankara şehidini uğurladı…
 
İzmir’de dehşet gecesi: Yakınlarını çağırıp ateş açtılar
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NİHAL 19 Ağustos 2015 Çarşamba 09:53

projenin tamamını, tasarım kararlarını, fonksiyonlarını incelemeden neden bu şekilde yorumlar yapılıyor anlamıyorum. 2 tane resme bakarak değil, sergiye gidip projeyi inceleyip öyle yorum yapalım lütfen

Yorumu oyla      11      5  
hakkı 12 Ağustos 2015 Çarşamba 09:11

yazık masrafa...

Yorumu oyla      12      6  
11 Ağustos 2015 Salı 21:38

"Ankara" o bölgede insanları yemiyorlar, korkma.

Yorumu oyla      12      7  
ANKARA 11 Ağustos 2015 Salı 19:58

Tepecık Denen O Bölgede Hızmet Nasıl Alınacak,Vatandas O Bölgeye Gıder Mı... Hangı Mantıkla Tepecık de Hızmet Bınası Yapılsın Denılmek de...

Yorumu oyla      12      8  
Hataylı... 11 Ağustos 2015 Salı 17:10

Kanak Belediyesinin, en azından, önemli hizmet birimlerini(keşke tüm hizmet birimleri diyebilseydm!) tek çatı altında toplayacaksa, park sorunu olmayacaksa, önce amaca uygun, sonra fonksiyonel ve sonra da estetikse (fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla öyle!)hepimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yaptıranlara da planlayanlara da teşekkür ederim şahsen. Bu ülkede taşı taşın üzerine koymak bu kadar zorken! Aman ileride keşke dememek için, yolun başındayken, işin maksadı karşılayıp karşılamadığına iyi bakalım.

Yorumu oyla      18      6  
Zafer 11 Ağustos 2015 Salı 16:11

Şu anda bile 2 tane 9 ar katlı binaya anca sığan Konak Belediyesi'ne bu bina yetecek mi? İlerde gene sağa sola, başka binalara yayılmayacak mı? Yapmışken tam yapılsa ya, neden bir kaç kat daha eklemiyorlar?

Yorumu oyla      16      6  
deli bekir 11 Ağustos 2015 Salı 15:56

o bölge trafiğin sıkıştığı yer. alt geçit yapılması gerekir. binanın da bu geçide göre yerleşmesi lazım. binayı tasarlayan zat, yolu düşünmemiş.

Yorumu oyla      15      6  
11 Ağustos 2015 Salı 15:07

Sanki şimdiki yeri çok güvenli 😁😀😂😃

Yorumu oyla      14      7  
egeden 11 Ağustos 2015 Salı 14:18

Yeni kent merkezine yakın ideal bir konumda. Zaten yeni kent merkezi bu hızla gelişmeye devam ederse buralar da 5-6 sene içinde tanınmaz hale gelir.

Yorumu oyla      13      8  
gözlem 11 Ağustos 2015 Salı 13:39

yapılan yorumlara bakıyorum da belediyenin bir eksik noktasını görüyorum. bu proje o bölge sakinlerine ve kente iyi anlatılmalıdır. yenişehir bölgesi kurtarılmayı bekleyen bir bölge.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa Kültür Merkezi’nde geri sayım başladı
Kemalpaşa’nın kültür ve sosyal hayatını derinden etkileyecek olan Kültür ...
Kıyı Ege Belediyeler birliğinden çağrı: Okullar…
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, turizmcileri rahatlatacak ...
‘Göztepe Stadı tahsis’ raporu: Büyükşehir’de 2 komisyon neden ayrıldı?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni yapılacak Göztepe Stadı’nın ...
 
Karşıyaka'da 'çilek kokulu sprey' skandalı!
Halk sağlığını tehlikeye sokacak gıda satışlarına yönelik denetimlerini ...
Dünya Boşnakları Bornova'da buluştu
Srebrenica katliamının 20. Yıldönümde Bosna Hersek’e giden Bornova Belediye ...
Menderes’te plajın şampiyonu Gümüldür!
Menderes Belediyesi tarafından ilk düzenlenen Gümüldür Plaj Voleybolu ...
 
Buca'da örnek proje: 5 litre atık yağa detarjan
Buca Belediyesi, evsel atık yağ toplamada muhtarlıkları devreye soktu. ...
Teleferik'te yeni rekor: Saatte bin 200 yolcu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15.5 milyon liraya yenilediği Teleferik ...
Başkan’dan Meclis’te toplu yanıt: Stat, yangın, ‘İzmir’in malları’ ve Körfez!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında konuşan Belediye ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva