HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2013 Çarşamba - 15:52

Ersin’den ‘Ergenekon’ savunması: O Çantada ne vardı?

Ergenekon’a yardım etmekten yargılanan CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum’da yine hakim karşısına çıktı. Ersin’i bu kez Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir savundu. Özdemir, Ersin’in suçsuz olduğunu ifade ederken o dönem Ankara’dan milletvekilleriyle birlikte bölgeye giden FOX TV Muhabiri Kemal Aktaş’ın da dinlenmesine karar verildi.

Ersin’den ‘Ergenekon’ savunması: O Çantada ne vardı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan CHP Denizli Milletvekili Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan heyette yer alan CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin yine hakim karşısına çıktı. O dönem, süreci yakından takip eden Ersin hakkında gizli tanık Munzur ile görüştüğü, otelde bir araya geldiği iddia edilmişti. Milletvekilliğinin bitmesinin ardından dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında fezleke hazırlanan Ersin’in Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçundan hakkında dava açılmıştı. Bir türlü bitirilemeyen yargılama yine devam etti. Ersin, Erzurum’a giderek ifade verdi.
 
CHP MİLLETVEKİLİ VE GAZETECİYİ TANIK GÖSTERDİ
Eski Milletvekili Ersin, o dönem bölgeye birlikte gittiği Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve Ankara’dan kendilerine katılan FOX TV Muhabiri Kemal Aktaş’ı tanık gösterdi. Ersin ile Erzurum’a giden Ersin, o gün yaşananları tekrar anlattı.
 
BİRLİKTEYDİK, SUÇU YOK
Hakimin sorularını yanıtlayan Milletvekili Özdemir, “O gün birlikteydik. Gizli tanık Ahmet Ersin ile değil de benimle görüşseydi şu anda sanık sandalyesinde ben olacaktım. Çantasında para değil kişisel eşyaları vardı. Bunlar da günübirlik ziyaret yapan kişiler için belli şeylerdir. Dosyalarının bulunduğu çantada traş bıçağını, sabununu ve pijamalarını gördüm. Başka bir şeyi yoktu” dedi. Özdemir, kendisinin de aynı şekilde bir çantasının bulunduğunu içine kişisel malzemelerini koyduğunu vurguladı.

 
Ersin’in tanık olarak gösterdiği diğer isim Gazeteci Kemal Aktaş ise Erzurum’a gelmedi. Aktaş’ın Ankara’da ifadesine başvurulması istendi. Ersin lehine ifade vermesi beklenen Aktaş’ın açıklamalarının mahkemeye ulaşmasının ardından hakimin dosya ile ilgili karar vermesi bekleniyor. Tarafları dinleyen hakim duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 
ARTIK YETER
Yargılama süreci ile ilgili açıklama yapan CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, uydurma konular üzerinden yıllardır yıpratıldığını ifade etti. Mahkemenin bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirten Ersin, “Gerçekler ortaya çıktı. Gizli tanık ile görüştüğümü ve ona para verdiğimi söylediler. Birileri gizli tanık sistemini farklı çalıştırıyor. Adeta terör sistemi haline gelen bu uygulama vasıtasıyla istemediklerine ciddi zararlar veriyorlar. Türkiye’de milletvekilliği yapmış bir kişi olarak bizim görüşlerimizin önemi yok ama adı sanı belli olmayan, sesi değiştirilen, gerektiğinde kimlik verilip cerrahi operasyon yapılabilen kişilerin değeri var. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Artık yeter” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki korkunç cinayetin perde arkası: Ne yaptın Aşkın!
İzmir’in Yenişehir Semti’nde, bıçaklanarak öldürülen 42 yaşındaki Hulusi ...
Efsane süpürge ‘Gır Gır’ın yaratıcısı öldü
İzmir’in ünlü sanayicilerinden ve Göztepe Kulübü'nün eski başkanlarından ...
Rotary ile yaşlıların hayatı değişiyor
Bostanlı Rotary, Karşıyaka Rotary ve Çakabey Rotary Kulüplerinin bir yıl ...
 
Eşinin üzerine kızgın yağ döken adam şiddete doymuyor!
İzmir’in Buca İlçesi’nde, boşanmalarına rağmen tekrar bir araya geldiği ...
Görmez: Elimizde O camiden öyle görüntüler var ki…
Basın mensupları ile iftar programında bir araya gelen Diyanet İşleri ...
RTÜK’ten ‘Başbakan’a küfrü tahmin etmeliydi’ cezası
RTÜK, canlı yayınında Başbakan'a küfür edilen kanala 'küfür edileceğini ...
 
Metroda korkunç ölüm!
Başakşehir metrosunda bakım çalışması sırasında yürüyen merdivene sıkışan işçi hayatını kaybetti.
Flaş! Çeşme alevlere karşı: 3 hektar kül oldu!
Sabah saatlerinde başlayan yangın yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına ...
‘40 yıllık ağaç’ eylemine polis müdahalesi
Ankara Yenimahalle Yunus Emre Kavşağı yeşil alanına teleferik durağı yapılması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva