HABERLER>SAĞLIK
17 Eylül 2022 Cumartesi - 17:48

Erken cilt yaşlanmasını azaltmanın 10 yolu

Zamanla hepimiz yüzümüzde görünür çizgiler oluşur. Yüzümüzün gençlik dolgunluğunun bir kısmını kaybetmesi doğaldır. Birçok şey cildimizin yaşlanmasına neden olur. Bazı şeyler hakkında hiçbir şey yapamayız; bu doğal yaşlanma sürecidir ancak erken yaşlanma bundan çok daha farklı. Çevresel etkiler, kötü beslenme ve yanlış cilt bakımı erken yaşlanmaya neden olan değiştirilebilir nedenler arasındadır. Erken cilt yaşlanmasını azaltmanın en kolay yollarını posta.com.tr okurları için hazırladık.

Erken cilt yaşlanmasını azaltmanın 10 yolu

İnsanlar yaşlandıkça, daha ince, daha kuru bir cilt ve kırışıklıklarda ve diğer yaşlanma belirtilerinde artış yaşamak doğaldır ancak çevre ve yaşam tarzı seçimleriniz bazen cildinizin erken yaşlanmasına neden olabilir. 

Halihazırda erken cilt yaşlanması belirtileri olan kişiler bile yaşam tarzı değişiklikleri yapmaktan önemli fayda görebilir. Cildinizi güneşten koruyarak, hasarın bir kısmını onarması için ona bir şans vermiş olursunuz. Sigarayı bırakan kişiler sıklıkla ciltlerinin daha sağlıklı göründüğünü fark ederler.

ERKEN CİLT YAŞLANMASI NASIL AZALTILIR?
Güneş, cildimizin erken yaşlanmasında önemli bir rol oynar. Yaptığımız diğer şeyler de cildimizi doğal olarak olduğundan daha hızlı yaşlandırabilir. Hastalarının erken cilt yaşlanmasını önlemesine yardımcı olmak için bu ipuçlarına dikkat edin. 

Cildinizi her gün güneşten koruyun. İster plajda bir gün geçirin, ister ayak işlerini yapın, güneşten korunma çok önemlidir. Gölge arayarak, hafif ve uzun kollu gömlek, pantolon, geniş kenarlı şapka ve UV korumalı güneş gözlüğü gibi güneşten koruyucu giysilerle ve geniş spektrumlu güneş kremi kullanarak cildinizi koruyabilirsiniz.
Sigara içiyorsanız, durun. Sigara içmek cildin ne kadar çabuk yaşlandığını büyük ölçüde hızlandırır. Kırışıklıklara ve donuk, solgun bir cilde neden olur.

Tekrarlayan yüz ifadelerinden kaçının. Yüz ifadesi yaptığınızda, alttaki kasları kasarsınız. Aynı kasları yıllarca tekrar tekrar kasarsanız bu çizgiler kalıcı hale gelir. Güneş gözlüğü takmak, gözlerini kısmanın neden olduğu çizgileri azaltmaya yardımcı olabilir.

Sağlıklı, dengeli bir diyet yapın. Birkaç çalışmadan elde edilen bulgular, bol miktarda taze meyve ve sebze yemenin erken cilt yaşlanmasına yol açan hasarı önlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Araştırma çalışmalarından elde edilen bulgular ayrıca, çok miktarda şeker veya diğer rafine karbonhidratlar içeren bir diyetin yaşlanmayı hızlandırabileceğini düşündürmektedir.

Daha az alkol tüketin. Alkol cilde zarar verir. Cildi kurutur ve zamanla cilde zarar verir. Bu sizi daha yaşlı gösterebilir.

Haftanın çoğu günü egzersiz yapın. Birkaç çalışmadan elde edilen bulgular, ılımlı egzersizin dolaşımı iyileştirebileceğini ve bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini düşündürmektedir. Bu da cilde daha genç bir görünüm kazandırabilir.

Cildinizi nazikçe temizleyin. Cildinizi temizlemek cildinizi tahriş edebilir. Cildinizi tahriş etmek cilt yaşlanmasını hızlandırır. Nazik yıkama, cildinizi tahriş etmeden kirliliği, makyajı ve diğer maddeleri temizlemeye yardımcı olur.

Yüzünüzü günde iki kez ve yoğun terledikten sonra yıkayın. Terleme, özellikle şapka veya kask takarken cildi tahriş eder, bu nedenle terledikten sonra cildinizi mümkün olan en kısa sürede yıkamak istersiniz.

Her gün bir yüz nemlendiricisi uygulayın. Nemlendirici, cildimizde suyu hapsederek daha genç bir görünüm verir.

Cildinizi yakan cilt bakım ürünlerini kullanmayı bırakın . Cildiniz yandığında veya acıdığında, cildinizin tahriş olduğu anlamına gelir. Cildinizi tahriş etmek, daha yaşlı görünmesine neden olabilir.

 
Erdoğan'dan Soyer için 'yargı' sinyali: Gereğini yapmamız lazım!
 
Karaismailoğlu'ndan yol açıklaması: Akaryakıttan tasarruf sağlıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir ülkede daha maymun çiçeği görüldü!
Çin ana karasında ilk maymun çiçeği vakası, ülkenin güneyindeki Çongçing şehrinde tespit edildi.
Nefes darlığı ve kuru öksürüğünüz varsa dikkat
Solunum Derneği TÜSAD, halk arasında “akciğer sertleşmesi” olarak bilinen ...
Sağlık Bakanlığı'na geçiş için hekimlerden rekor talep!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'na geçiş için hekimlerden ...
 
Masa başı çalışanların, ağrılarını önleyecek öneriler!
Masa başında çalışma ve hareketsizlik bölgesel ağrılara neden olabiliyor. ...
Sağlık çalışanlarının maaşıyla ilgili açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün yapılacak aylık ödemenin bordrosunda, ...
Ani işitme kaybı ve baş dönmesine dikkat!
Ani ortaya çıkan işitme kaybı ve baş dönmesinin acil bir durum olduğunu ...
 
'Konuşma gecikmesi gelişim geriliği işareti olabilir'
Uzm. Dr. Ferda Yapıcı Köklü, “Gelişim geriliğinde en büyük işaret konuşma ...
Tabip Odası'ndan ‘konser’ açıklaması: Korona patlaması olur mu?
İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, 9 Eylül günü gerçekleştirilen ...
Bakan Koca: Sırada vatandaşlar var!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastanelerimize müracaat eden hiçbir vatandaşımızı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva