HABERLER>GÜNCEL
14 Haziran 2019 Cuma - 15:39

Erik çekirdeği dayağında flaş gelişme!

İstanbul Tuzla’da aracına atılan erik çekirdeğini taş sanarak 11 yaşındaki çocuğu feci şekilde dövdüğü iddiasıyla tutuklanan ve 15 yıl 6 aya kadar hapsi istenen Ufuk Özüdoğru ilk celsede tahliye edildi.

Erik çekirdeği dayağında flaş gelişme!

İstanbul Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Ufuk Özüdoğru ve avukatı ile müşteki M.Y.K., babası ve avukatı katıldı. Müştekinin yaşının küçüklüğü nedeni ile bir pedagog da duruşma salonunda hazır bulundu. Sanık Ufuk Özüdoğru'nun avukatı basın mensuplarının duruşma salonundan çıkarılmasını talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti.

Savunmasını yapan tutuklu sanık Özüdoğru, olay günü Tuzla Gürpınar Caddesi üzerinde seyir halinde iken aracına taş geldiğini belirterek, "Trafik ışıklarına geldiğimde sesler daha yoğun bir şekilde gelmeye başladı. Araca taşlar atıldığını düşündüm. Aracın Sunroofunu açtığımda da bir kaç taşın aracın içine düştüğünü gördüm. Arabamı durdurup aşağıya indim. Yaklaşık 5-6 çocuk vardı. Yapmayın, dediğim halde el kol hareketleri yaparak küfürler ettiler" iddiasında bulundu.

VURDUĞUNU KABUL ETTİ
Aracını park edip çocukların peşine düştüğünü söyleyen Özüdoğru, şunları söyledi:

"Ancak çocukların çoğu ortadan kayboldu. Yalnızca bir çocuğu yakalayabildim. Çocuğu darp etme niyetim yoktu. Yakaladığım çocuğa vurdum. Ellerini yüzüne kapatmıştı, ellerine vurdum. Sonra evini tarif etmesini söyledim. Evine götürdüm. 'Öbür çocuklar nerede' diye sordum, Mahallede olduklarını söyledi. Mahalleye geldiğimizde arka tarafında ağaçlık bir alan vardı. Ağaçlık alana girmeden şöyle bir baktım. Yakaladığım çocuk da arkadaşlarına seslendi. Çocuğu alıkoyma gibi bir niyetim de yoktu. Sadece elim omzunda duruyordu. Zorla orada tutmadım, kaçmak istese kaçardı. Gülin Kaya isimli kadın geldi, 'siz ne yapıyorsunuz' dedi. 'Arabama taş attılar, öbür çocukları arıyorum' dedim. 'Sen çocuklara vuramazsın' dedi. Ben de çocuğu zaten bayana teslim ettim. Sonra olaydan pişman oldum. Onun yaşında bir yeğenim vardır. Olaydan sonra evine gidip özür dileyecektim, o sırada polisler gelince teslim oldum. Mağdur her ne kadar erik yediklerini ve erik çekirdeklerini attıklarını beyan etmişse de bu doğru değildir. Nisan ayında olan eriklerin çekirdekleri olmaz. Ben mağduru zorla alıkoymadım. Yaralama kastım da yoktur" dedi.

M.Y.K.'nın babası Yusuf K., çocuğunu ormanlık alanda sanıktan alan Gülin Kaya'nın, oğlunu  kendilerine getirdiğini belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasına karar verilmesini istedi. Pedagog Ümit Tayfun Gürtekin, mağdurun beyanlarının sanık dışarıya çıkarıldıktan sonra alınmasını istedi. Bunun üzerine hakim M.Y.K.'nın ifadesinin alınabilmesi için sanık Ufuk Özüdoğru'yu duruşma salonundan çıkardı.  

ŞİDDETE MARUZ KALAN ÇOCUK OLAY ANINI ANLATTI
Beyanı alınan müşteki M.Y.K. arkadaşları ile erik yediklerini belirterek, sanığın kendisini taş aracına taş atmakla suçladığını belirterek, şunları söyledi:

"Yolun oradaki çimlerde erikleri yiyip yolun aşağısına doğru attık. Kırmızı ışıkta duran bir aracın üzerine gelmiş. Yeşil ışık yanınca araç gitti. İki arkadaşım arabanın sahibinin geldiğini görmüş. Biz şaka zannettik. O iki arkadaş kaçtılar. Biz de kaçmaya başladık. Sitenin güvenliğine doğru giderken beni tuttu,  orada darp etti. Yüzüme vurdu. Sonra yere düştüm. Enseme doğru yumruk atmaya başladı. Suratıma tekme attı. O sırada da yediğimiz erikler cebimden düşmüştü. Sonra beni döverken bağırdığım için adını sonradan öğrendiğim Gülin Kaya beni balkonda görmüş. Şahıs beni 'arkadaşlarının yanına' götür dedi. Ben de korktuğum için onu mahalleye götürdüm. Mahallede arkadaşlarımı göremeyince 'ben sana ne yapacağımı biliyorum' dedi. Mahallenin yanında orman vardı, oraya götürdü. Az önce savunmasında evine götürüyordum dedi ama evimle orman ters yön. Ormana götürürken de beni tehdit etti. 'Siz elinize bomba aldınız, pimini çektiniz, bekliyorsunuz. Size Aydınlı'yı dar edeceğim' dedi. Sonra Gülin Kaya isimli kadın geldi. Beni dövüp ormana götüren şahsa 'sen ne yapıyorsun çocuğa' dedi. O da 'arabama taş atmasaydı' dedi. Sonra Gülin abla 'polisi arayacağım' ded o  da Gülin abla ve bana küfür ederek,  beni Gülin ablaya doğru itti. O da elimden tuttu ve 'evine kaç' dedi. Tam kapının ziline basarken Gülin abla da peşimden gelmişti. Babamla annem aşağıya indiler. Gülin abla olayı babama anlattı" dedi.

M.Y.K.'nın ifadesinin ardından sanık Ufuk Özüdoğru yeniden duruşma salonuna alındı.

GÜLİN KAYA TANIK OLARAK DİNLENDİ
Tanık olarak dinlenen Gülin Kaya bir çocuğun bağırtısının gelmesi üzerine balkona çıktığını belirterek, sanığın çocuğu darp ettiğini gördüğünü, ormanın başına kadar kendisini takip etiğini, çocuğu dövemeyeceğini belirterek, polisi aradığını söyledi. Sanığın çocuğu kendisine iterek kaçtığını söyleyen Kaya, daha sonra çocuğu ailesine götürdüğünü söyledi.

Yaptıklarına pişman olduğunu söyleyen Ufuk Özüdoğru, tahliyesini istedi. Delillerin toplandığını gerekçe gösteren mahkeme Ufuk Özüdoğru'nun tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.  Karara tepki gösteren Çocuğun babası Yusuk K., sanığın tahliyesini beklemediklerini belirterek, "Vicdanları yaraladı maalesef. Toplumun vicdanını, bizim vicdanımızı yaraladı" dedi. Yusuf K.,  sanığın savunmasının tamamen tiyatro olduğunu söyledi. (DHA)

 
Besteci Sinan Akçıl'a icra takibi
 
Saros Körfezi'nde dev yolcu uçağı batırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar tahmini!
Merkez Bankası'nın beklenti anketinde, yıl sonu dolar kuru tahmini 6,43'ten ...
İzmir'de 'aldatma' cinayeti! Gözünü kırpmadan öldürdü
İzmir'in Kiraz ilçesinde, Orhan A. (38), eşi S.A. ile ilişki yaşadığını ...
Polis Akademisi sınav soruları davasında karar
Polis Akademisi sınav sorunlarının FETÖ tarafından sızdırılması davasında ...
 
İzmir'de karne heyecanı
İzmir Hamdi Dalan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde gerçekleşen törende ...
İzmir'de İmar Barışı'na yoğun ilgi!
İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, ...
Karne hediyesi olarak hayvan almayın, sahiplenin!
Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, kedi ve ...
 
Alsancak'ta dehşet! Denizden ceset çıktı
Alsancak'ta denizde erkek cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti ve otopsi ...
Rus polisinin Türkiye'de tatil yasağı kalktı
Rusya’da İçişleri Bakanlığı mensubu güvenlik görevlilerinin Türkiye'de ...
Hırsızın annesine telefon: Oğlun yine dükkanımı soymaya çalışırken pencerede kaldı
Bursa'da madde bağımlısı olduğu öne sürülen İsmail A., daha önce çalıştığı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva