HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2015 Salı - 14:07

Erdoğan: Yerli ve milli kimlik nedir açıklıyorum…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’daki mitingimizde yerli olmanın, milli olmanın üzerine durmuştum. Bunun üzerine birileri yerli kimdir, millilik nedir gibi tartışmalar başlattı. İşte şimdi buraya söylüyorum. Benim bölgede ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan her vatandaşım gibi, Kürt kardeşlerim de, Zaza kardeşlerim de yerlidir, millidir, bu vatanın, bu ülkenin öz evladıdır” dedi.

Erdoğan: Yerli ve milli kimlik nedir açıklıyorum…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray’daki 11. Muhtarlar Buluşması’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasında şu konular öne çıktı:
 
SİVİLLER DE ÖLDÜ: Maalesef terör bayram günlerinde de can yakmaya, almaya devam etti. Güvenlik güçlerimizden şehit olanlar ve yaralananlar oldu. Aralarında çocukların da bulunduğu sivil vatandaşlarımızdan hayatlarını kaybedenler, yaralananlar var. Hiçbir kutsalları olmayan, bu teröristlerle mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Şehitlerimizin ve sivil kayıplarımızın acıları şüphesiz ki yüreklerimizi yakıyor. Ama aynı zamanda onların aziz hatıraları bize daha kararlı mücadele etmemiz için güç veriyor.
 
OPERASYONLARA ARA VERİLMEYECEK: Şunu da çok açık söyleyeyim, ne yurt içi ne yurtdışında operasyonlar ara vermeksizin devam ediyor. Bu gece de sınır ötesinde operasyonlarımız oldu, 30’un üzerinde terörist öldü. Burada durmayacağız, hiç rehavet yok. Aynen devam edeceğiz. Bunların yurtiçindeki sözde şehitlik de varmış ya, buralara koydukları taziye evleri adı altında depoları var. O mühimmat depolarını filan da biz yer ile yeksan ediyoruz. Oralar bir taraftan bombalanıyor, bir taraf da oralardan temizleniyor. Esnafımızı oraya çağırıp, onları haraca bağlayan, onlardan tehditle paraların alındığı herhalde bir çoğunuzun malumudur. Buna fırsat veremeyiz. Bunlar bir süre böyle devam edecekler, ama biliniz ki bunlar son çırpınışlardır, bunun da sonuna kadar giderek hesabını milletimiz adına sormaya devam edeceğiz, şehitlerimiz adına sormaya devam edeceğiz.
 
DOST ELİNİ KAVRAYACAK ÖZGÜVENE SAHİBİZ: Umudunu terör örgütüne bağlamış olanların yavaş yavaş hayal kırıklığı yaşadığını görüyoruz. Devletimiz güvenlik güçleri ve tüm kurumlarıyla kararlı şekilde terör örgütünün üzerine gidiyor, gitmeye devam edecek. Milletimiz devletinin yanında olduğunu duruşuyla sesiyle her geçen gün daha güçlü şekilde ortaya koyuyor. Demokrasi ve hak mücadelesiyle silahın bombanın tehdidin acının kanın yan yana olamayacağı bir kez daha görülmüştür. Türkiye kendisine uzanan her dost elini samimiyetle kavrayacak özgüvene sahiptir. Ama bu devletin kendisine silah doğrultanları, paralel devlet oluşturmaya çalışanları cüretlerine pişman edecek güce sahip olduğunu herkes çok iyi bilmelidir.
 
12 YILDA SINIF ATLATTIK: Biz tarihimizden ilham alarak, ‘insan yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını kendimize düstur edindik. Geçtiğimiz 12 yılda Türkiye’ye sınıf atlattık. Sadece 12 yılda neredeyse 79 yıllık cumhuriyet yapılan derslik kadar derslik yaptık. Artık üniversitesi olmayan vilayetimiz kalmadı. 76 üniversite varken, şu anda 193 tane üniversite var. Dedik ki Hakkâri’deki kardeşimiz, para harcayıp İstanbul’a Ankara’ya gelmesin, üniversite ayağında olsun.
 
SADECE HENDEK KAZDILAR: Onlar yatıyorlar kalkıyor, biz Kürtlerin temsilcisiyiz…  Yok yahu senin Kürt kardeşlerime getirdiğin bir şey yok. Bunlar sadece Kürt kardeşimin istismarını yapıyorlar. Bunlar istismarcı. Sorun değerli kardeşlerim, siz terör örgütünü arkasına alanlar, hendek kazmaktan başka ne yaptınız bu ülkede? O kazdığınız hendekler Cizre’ye hizmet mi götürüyor? Nusaybin’e hizmet mi götürüyor? Sadece hendek kazmak suretiyle halkın huzurunu nasıl kaçırırız… Benim Cizreli kardeşim, cizre’den kaçıyor mu? Kaçıyor. Silopi’deki kaçıyor. Niye? Huzur yok. Kaçıran kim? İşte bunlar. Sizler atanmış memur değilsiniz. Ben nasıl seçilmiş insansam, sizler de seçilmiş birer muhtarsınız.
 
OYNANAN OYUNLARI BİLİYORUZ: Terörü tamamen bitirmek için başlattığımız süreci gerçekten ümit verici bir noktaya kadar da getirdik. Ancak Suriye başta olmak üzere, bölgemizdeki olaylar ile bu sürecin siyasi muhataplarının gerekli iradeyi ortaya koyamamaları terörü hortlattı. Biz iç ve dış destekleri, oynanan oyunları gayet iyi biliyoruz. İşte bunun için terör örgütü; güvenlik güçlerimizle birlikte, çocuk, kadın ihtiyar demeden alçakça saldırıyor. Dün gördünüz, zırhlı aracı roket sıyırıyor. Bir eve, 9 yaşındaki bir yavru maalesef şehit oluyor. Aile yaralanıyor. Şimdi bunun bedelini biz bunlara ödetmek durumundayız. Ambulansları, okulları, camileri, evleri kurşunlayan, yakan bir örgütün o bölge için, mücadele edebiliyor olması mümkün müdür?
 
YERLİ KİMDİR, MİLLİLİK NEDİR?: Terör örgütü sadece ülkenin değil aynı zamanda milletimizin tüm fertleriyle birlikte Kürt kardeşlerimizin düşmanıdır. İstanbul’daki mitingimizde yerli olmanın, milli olmanın üzerine durmuştum. Bunun üzerine birileri yerli kimdir, millilik nedir gibi tartışmalar başlattı. İşte şimdi buraya söylüyorum. Benim bölgede ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan her vatandaşım gibi, Kürt kardeşlerim de, Zaza kardeşlerim de yerlidir, millidir, bu vatanın, bu ülkenin öz evladıdır. Tıpkı Türk, Türkmen kardeşlerim, Arap, Boşnak, Laz, Roman kardeşlerim gibi. Terör örgütüyle bir defa burada çok büyük farklılıklar var. Çünkü o vatandaşlarım benim, bu ülkenin değerleriyle hemhal oluyorlar. Diyorlar ki ben her ne kadar Kürtsem, ben vatanımı seviyorum, bayrağımı seviyorum, devletimi seviyorum. Ama terör örgütü kendilerini nasıl gösterirlerse göstersinler, yerli değildir, bu ülkenin bu milletin bir parçası asla değildir. Ülkemizin kazanımlarına kast edenler, bu ülkeye ait değildir. İsterse parlamentonun içinde olsun.
 
TÜRK BAYRAĞI YOK: Hamburg’da toplantı yapıyorlar, taaa Trinidad’ın bayrağı asılı ama orada Türk bayrağı yok. Hani sizin bayrakla sorununuz yoktu? Kimi aldatıyorsunuz ya? Sizin milletle de bayrakla da vatanla da devletle de sorununuz var. Kimi aldatıyorsunuz? Bunların hepsinin farkındayız. A’dan Z’ye biliyoruz. Canileri gizlemeye çalışanlar, taşıdıkları kimlik ne olursa olsun yerli de olamazlar, milli de olamazlar.
 
KİMLER MİLLİ DEĞİL: Terör örgütüne dolaylı ve destek veren yayın organlarının sahipleri de bu tavırlarıyla yerli olmadıklarını gösteriyor. Holdinglere sahip olmak yerli ve milli dairesinde olmanızı sağlamaz. Halen ülkemiz dışında yaşayan milyonlarca kardeşimiz var ki onlar da yerli ve millidir. Buna karşılık nerede doğmuş olursa olsun, tavrıyla, tutumuyla, imkanlarıyla en önemlisi de kalbiyle bu milletten kopmuş olanları yerli ve milli olarak göremeyiz. Onlar gönülleri nereye meylediyorsa, nereye hizmet ediyorlarsa işte oraya aittirler.
 
Küresel sistemi bilmek, tanımak anlamak elbette gereklidir önemlidir. Asıl önemli olan bu birikimi kendi ülkeniz, milletiniz için kullanabiliyor olmanızdır.

 
Yıldırım’dan o iddialara foto-yanıt: Hesap vereceksiniz!
 
Taliban, ABD ve Afgan güçlerin kıskacında!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan Öztan 29 Eylül 2015 Salı 14:15

YERLİ VE MİLLİ KONUSUNDA ERDOĞAN'DAN 180 DERECE DÖNÜŞ.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’dan o iddialara foto-yanıt: Hesap vereceksiniz!
Binali Yıldırım, Torbalı temasları sırasında Atatürk’ün fotoğrafının AK ...
AK Parti’de Hotar da sahaya çıktı: Muhalefete bombardıman!
Kente hafta sonu gelen ve medya temsilcileriyle buluşmasında gündeme damga ...
CHP’nin 1 Kasım vaatleri: Öğrenciye af, öğretmenlere…
CHP'nin yeni seçim beyannamesinde ekonomik vaat yelpazesi genişliyor. ...
 
CHP İzmir’de önemli buluşma: Adaylar ilk kez bir arada
İl Başkanlığında düzenlenen programda partiyi 1 Kasım’da sandıkta temsil ...
4 partinin yeni sloganları: 7 Haziran’dan bu yana ne değişti?
Türkiye 5 ay arayla ikinci kez sandık başına gitmeye hazırlanırken, haziranda ...
Karataş'tan AK Parti ve CHP'ye 'seçim' çağrısı
MHP İl Başkanı yazılı bir açıklama yaparak, "Gelin, İzmir’in yaşama alışkanlıklarına ...
 
Demirtaş: PKK'yla rakip de ortak da değiliz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP, PKK’nın yasal kolu mu” ...
AK Parti Çiğli’de tekme-tokat kavga
AK Parti Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği toplantı ...
Davutoğlu: Mülteci krizi Suriye sınırları içinde çözülmeli
Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York'ta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva