HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2023 Cumartesi - 15:28

Erdoğan: Yarın darbeler dönemi bitiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin 63. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katıldı.

Erdoğan: Yarın darbeler dönemi bitiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Adnan Menderes'i idam edilişinin 63. yıl dönümü dolayısıyla Topkapı'daki Anıt Mezarda düzenlenen anma töreni katıldı. Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve çok sayıda kişi katıldı. Tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adnan Menderes'in kabrine çelenk bırakmasının ardında saygı duruşu ile istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Safi Arpaguş dua okudu. 

"TÜRK DEMOKRASİSİ BİR 27 MAYIS'TA ALDIĞI YARAYLA SENDELEMİŞTİR"
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Cumhuriyet tarihimizin en kara günlerinden birinin yıl dönümü vesilesiyle bir aradayız. Bundan 63 yıl önce bir 27 Mayıs günü Türkiye çok partili siyasi hayata geçtikten sonraki ilk askeri darbesine maruz kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun gerçekleştirdiği bu darbe demokrasi ve kalkınma hamlemizi engellemekle kalmamış yüreklerimizde derin yaralar açmıştır. Demokrat Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakanı olarak ülkemize verdiği hizmetlerle milletimizin gönlünde özel bir yeri olan Menderes darbe yönetimi tarafından kurulan uyduruk mahkemenin kararıyla idam edildi.

"DÜNYA DURDUKÇA MENDERES DUA İLE YAD EDİLECEK"
Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada uzun yıllar boyunca vatandaşlarımızın dilinde yaslı ada olarak telaffuz edilmiştir. Biz burayı aldık şehitlerimizin anısını ilelebet yaşatacak şekilde Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik. Bugün de idamlarına giden sürecin başlangıcı olan darbenin yıl dönümünde rahmetli Menderes ve arkadaşlarını hayırla yad etmek üzere burada anıt mezardayız. Dünya durdukça Menderes hayırla, Fatiha'yla, dua ile yad edilecektir.

Erdoğan: Yarın sandık başında darbeler döneminin bittiğinin müjdesini duyurmak için sabırsızlanıyoruz
Menderes'i devirenler, yargılayanlar, idam edenler ve tüm bu süreci doğrudan dolaylı destekleyenler ise milletimiz tarafından hep nefretle anılmıştır, öyle de anılmaya devam edecektir. Evet, Menderes bu milletin adamıydı. Başkalarının adamı olanlar ise ne Menderes'i, ne de onun gibi ülkenin demokrasi ve kalkınma atılımlarının altında imzası bulunanları asla hazzetmediler. Sadece bununla kalmayıp her fırsatta onlarla milletin arasını açmak, onu da başaramazlarsa vücutlarını ortadan kaldırmak için uğraştılar, didindiler. Hemen bir diğer anıt mezar da ebedi istirahatgahında olan rahmetli Özal da benzer saldırılara maruz kalmış benzer sıkıntılar yaşamıştı. Bizim de belediye başkanlığından itibaren başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemlerimiz aynı mücadelelerle geçti. Ama hamdolsun ülkemizle ilgili karanlık hevesler hiçbir zaman tüm manasıyla başarıya ulaşamadı.

"YARIN DARBELER DÖNEMİNİN BİTTİĞİNİ DUYURMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ"
Türk demokrasisi bir 27 MAYIS'ta aldığı yarayla sendelemiştir. Şimdi 63 yıl sonra yine bir 27 Mayıs'ta yarın gideceğimiz sandık başında darbeler, cuntalar, muhtıralar döneminin bittiğinin müjdesini cümle aleme duyurmak için sabırsızlanıyoruz. Milletimiz gerisinde pek çok mücadelenin, acının, fedakarlığın bulunduğu demokrasisinin kıymetini çok iyi bilmektedir. Seçimlerdeki katılım oranları milletimizin demokrasi yoluyla istiklaline ve istikbaline sahip çıkışının ifadesidir. Türkiye seçimleri dünyada örneği olmayan katılım seviyesi yanında şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirmesiyle de farkını ortaya koymuştur. Kardeşlerim sizleri bu duygular içerisinde en kalbi hassasiyetle selamlarken tekrar Sayın Başbakanımıza diğer tarafta Cumhurbaşkanımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ve diğer tarafta Erbakan hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ve sizleri en kalbi duygularla selamlarken yarın sabah hassasiyetle sandıklara gitmenizi de tavsiye ediyorum. Yarın özellikle bizim için özel gün. Sağ olun varolun."

 
Katliam gibi kaza... 3 kişi öldü!
 
Oğan: MHP'yi değil de HDP'yi mi seçecektik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Dağlardaki terörist sayısı 77'ye düştü'
Şişli'de Jandarma ve Sahil Güvenlik personelleriyle kahvaltı programında ...
Sporseverleri heyecanlandıracak vaat!
Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, sporseverleri heyecanlandıracak bir ...
AK Partili Kaya'dan sandık çağrısı: Kazanan Türkiye olacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı, Buca ve Menderes'te ...
 
AK Partili Saygılı’dan ‘mutabakat bozdu’ tepkisi: Aslanoğlu’na yakışmadı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kendisi ve ...
Erdoğan: Oylarınızla Türkiye Yüzyılı'nı başlatalım
Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter mesajında vatandaşları yarın oy vermeye ...
CHP’de ‘seçim’ görevlendirmeleri belli oldu… İzmirli 5 vekil o illerde görev alacak
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi seçim öncesi ve sonuçların güvenli ...
 
AK Partili Kaya’dan CHP’li Aslanoğlu’na yanıt: Onların dolaştığı kesimin tuzu kuru!
Ekonomi üzerinden kendisini hedef alan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na ...
'Kılıçdaroğlu politik tez değişikliği içerisinde'
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tuzla'da Eğitim-Bir-Sen'e üye öğretmenlerle ...
Bakan Bozdağ'dan fahiş kira artışları açıklaması!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş kira artışlarının önüne geçecek yasal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva