HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2015 Pazar - 17:07

Erdoğan: Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'na gelerek oyunu kullandı. Erdoğan oy kullanırken, kimlik olarak siyah renkteki diplomatik pasaportunu kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oy verdikleri okuldan ayrılırken Küçük Çamlıca'da yollarını ünlü bir çift kesti. O çift eski maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan'dı.

Erdoğan: Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'ndaki 3266 nolu sandıkta kullandı. Erdoğan oy kullanmaya saat 14:00'da geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oy kullanmaya eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve özel doktoru Ak Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl'le birlikte geldi. Okul bahçesinde toplanan vatandaşlar Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

SİYAH DİPLOMATİK PASAPORTUNU KULLANDI
Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oy kullanacakları sandıktaki tüm görevlilerle tek tokalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kimlik olarak yanında getirdiği siyah renkteki diplomatik pasaportu kullandı. Erdoğan çifti aynı anda seçim kabinine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma müdürü seçim kabinin perdelerini çekerek, kameraların görüntü almasını önledi.

ERDOĞAN SANDIK BAŞINDA KONUŞTU
Oy kullandıktan sonra sandığın başında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle ülkemiz, milletimiz için bu genel seçimlerin hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Gerçekten uzun, yoğun bir maraton gerçekleştirdi tüm siyasi partiler. Tabi Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor. O da vaktinde, erken seçim olmaksızın yapılan bu seçimlerle bir istikrar ve güven işareti veriyor. Bu istikrar ve güvenin ülkemiz için çok büyük kazanımlara vesile olacağına inanıyorum. Ve gördüğüm kadarıyla da katılımın yüksek olduğu bir seçim yaşıyoruz. Değişik yerlerden ülkemizden aldığım haberlerde de bu var. Bu da güçlü bir demokrasi için önemli bir işaret. Bu güçlü demokrasi inşallah milletimizin iradesiyle tahakkuk etmesi, geleceğe yönelik güvenimizi daha da artıracaktık. Ben milletimize teşekkür ediyorum. Herhangi bir sıkıntı olmadan bu işin atlatılması da inanıyorum ki yine demokrasinin istikrarı bakımından çok önemli olacak. Tüm bu sandıklarda görev ifa eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüksek Seçim Kurulu'nun değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Ve milletçe aydınlık yarınları birlikte kucaklayalım" diye konuştu.
 
SÜMEYYE ERDOĞAN ZORLANDI
Erdoğan sandığın başında konuşunca aynı sandıkta oy kullanan kızı Sümeyye Erdoğan ve özel doktoru Cevdet Erdöl oylarını sandığa atmakta zorlandı. Her ikisi de eğilip uzanarak oylarını attı.

BEBEĞİ AĞLAYAN VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ
Erdoğan çifti oylarını kullanıp dışarı çıktıklarında da vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Bu sırada yeni doğan bebeklerini Cumhurbaşkanına göstermek isteyen genç bir çift korumalar tarafından engellendi. Bebeğinin ağlamasını üzerine sinirlenen baba, " Vallahi yazık. Verdiğim oylara lanet olsun" diye bağırdı. Araya giren görevliler sinirli babayı sakinleştirdi.

UNAKITAN ÇİFTİ ÖNLERİNİ KESTİ
Erdoğan çifti Küçük Çamlıca'dan ayrılırken karşılarına evleri bu bölgede bulunan eski maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan çıktı. Unakıtan çifti Erdoğan'ın makam aracının önünü kesti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Unakıtan çiftiyle bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yol boyunca kendisini durduran vatandaşlarla sohbet etti. Çocuklara hediyeler dağıttı. Erdoğan çifti daha sonra Kısıklı'daki evlerine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçlarını İstanbul'dan takip edeceği öğrenildi.

 
Fuat Avni’nin listesindeki sandık başkanı görevden alındı
 
Ve oy verme işlemi sona erdi: Gözler YSK’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldız'dan elektrik güvenliği açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün itibarıyla toplamda ...
Karşıyaka’da sandık kavgası: Yaşlı kadın...
Karşıyaka’da gerçekleştirilen seçimlerde olay çıktı. Sandık görevlileri ...
CHP İzmir oyunu kullandı: Heyecan dolu bekleyiş
CHP İzmir'de sandık heyecanı her zamankinden farklı yaşanıyor. İl Başkanı ...
 
AK Parti İzmir'den sandık mesaisi: İlk mesajlar
Orman ve Su İşleri Bakanı, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ...
Liderler sandık başında: 'Sonuçlar ne olursa olsun...'
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, 25. dönem milletvekili ...
Eker'den flaş açıklama: Cep telefonuyla patlattılar
Tarım Bakanı Mehdi Eker, HDP'nin Diyarabakır'daki mitingi esnasında meydana ...
 
YSK'dan AK Parti'nin 'müşahit' talebine ret
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurarak ...
Demirtaş’tan Erdoğan’a jet telefon yanıtı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine ...
Erdoğan’dan Demirtaş'a: Telefona neden çıkmıyorsun?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ardahan'da yaptığı konuşmada dün HDP'nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva