HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2024 Salı - 15:44

Erdoğan: Organize tarım bölgeleri kuruyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, planlı tarımsal üretime geçilmesini sağlayacaklarını ifade ederek, "Tarım yapılan tüm alanları kayıt altına alarak, destekten faydalanan çiftçi sayımızı artıracağız. Organize tarım bölgeleri kuruyoruz. 41 ilde 60 noktada bu çalışmaları yapacağız. Balıkesir'de dünyanın en büyük tarım bölgesi yapılıyor" dedi.

Erdoğan: Organize tarım bölgeleri kuruyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2023 yılında 212 ülke ve bölgeye 2 bin 200 çeşit tarımsal ürün ihraç ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Çiftçilerimizin gününü tebrik ediyorum, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim. Çiftçilerimize bereketli bir yıl dilerim. Çiftçi kardeşlerimize ülkemize kazandırdıklarından ötürü teşekkür ederim. Çiftçi kardeşlerimize demokrasimize verdikleri destekler için de minnettarız ve müteşekkiriz. 15 Temmuz'da öne atılanların en başında çiftçilerimiz vardı. Birileri bankamatik kuyruğu oluştururken çiftçi kardeşim darbecileri engellemek için 1 yıllık mahsulünü ateşe verdi.

Türkiye'yi vesayetin her türlüsünden kurtarma mücadelesini birlikte verdik. Demokraside, ekonomide, hayvancılıkta, üretimde ülkemizi hayal edilemeyecek seviyeye getirdik. Bunların hepsini çiftçilerimizle omuz omuza gerçekleştirdik.

İnsanoğlunun sadık yari topraktır. Toprak olmazsa hayat olmaz, ne dünyada kalacak yer ne de öteki dünyada yatacak yer olur. Biz toprağı ne kadar beslersek, toprak da bizi yaşatır. Gerekli yatırımı yapmazsanız toprak da size bakmaz, sizi beslemez. Son 21 yılda çiftçi kardeşlerimize hak ettikleri gayretin karşılığını vermeye çalıştık.

Ülkemizin tarımsal potansiyelini öne çıkarmak için hibe desteği sağladık. Üretimin gelişmesi reel rakamlarla için 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdik. Üreticilerimizin yoğun emeği sayesinde tarım orman sektörümüz son 21 yılın 16'sında büyüme kaydetti. Sürdürülebilir tarımsal üretim ve gıda arz güvenliği için 93 milyon dekar olan 440 tarımsal ovamızı koruma altına aldık. TARSİM ile üreticimizin emeğini koruduk, koruyoruz.

"Tarımsal Gayrisafi Yurtiçi Hasıla bakımından Avrupa'da lideriz"
Zaman zaman Türkiye'nin tarım politikası değersizleştiriliyor. Bunlar çiftçilerimize hakarettir. Elbette her ülke gibi bizim de sıkıntılarımız var. Ancak 'Türkiye'de tarım bitti' demek büyük bir art niyetin yanı sıra cehalettir.

Tarımsal Gayrisafi Yurtiçi Hasıla bakımından Avrupa'da lideriz, dünyada ilk 10 içerisindeyiz. Fındık, incir, kiraz ve kayısı üretiminde dünyada açık ara birinci sıradayız. Sebzede dünyada 4'üncü, meyve üretiminde ise 5'nci sıradayız. İhracatımızı 3,8 milyar dolardan 31 milyar dolara ulaştırdık. Son 22 yılda tarla bitkileri üretimini 78 milyon tona, meyve üretimini 27 milyon tona taşıdık.

"Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız"
Kimi çıkar odakları fiyat manipülasyonu üzerinden piyasayı bozuyor. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız. Devletimizin ilgili kurumlarının eli daha da güçlenecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Enflasyon ve hayat pahalılığına karşı yürüttüğümüz kararlı mücadeleyi birkaç tamahkarın fiyat oyunlarına kurban vermeyiz, veremeyiz.

Organize tarım bölgeleri kuruluyor
Hayvansal üretimi ülke genelinde planlı üretime dahil edeceğiz. İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ek destek sağlayacağız. Hayvan hastalıklarıyla mücadele için yeni tedbir alacağız. Anaç hayvan üretimini artıracağız. Islah eylem planını hayata geçireceğiz. Amacımız ülkemizin potansiyelinin en üst seviyede kullanılmasının teminidir. Organize tarım bölgeleri kuruyoruz. 41 ilde 60 noktada bu çalışmaları yapacağız. Balıkesir'de dünyanın en büyük tarım bölgesi yapılıyor. 

Gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun dünya için tarım ikamesi olmayan bir sektör olmaya devam ediyor. Sektörün sorunlarını asgariye indirmek için kapsamlı çalışma başlattık. Planlı tarımsal üretime geçilmesini sağlayacağız. Çiftçi sayımızı artıracağız. Biz su zengini değiliz, aksine su fakiriyiz. Ama şimdi artık kapalı sisteme dönüştürmek durumundayız. İsrafı kaldıracağız, sözleşmeli üretimi yaygınlaştıracağız. Şehirlerimizin tarım altyapısını daha da güçlendireceğiz. Üreticileri koruyacağız, tüketicilere kaliteli ürün sağlayacağız. Hedefimiz tarıma uygun olan her karış toprağımızı değerlendirmektir. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini günden güne daha çok hissediyoruz. Boşa harcanacak tek bir damla suyumuz yok. Meralarımız, ormanlarımız bizim hayat damarlarımızdır. Gelecek nesillere aktaracağımız bu değerlere sahip çıkmalıyız.

 
FETÖ'den aranıyordu... Eski öğretmen tutuklandı!
 
İl Başkanı, Genel Merkez’e tepki verdi: Uşak'ta DSP tabelası indi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıt cihazı iddiasında bulunulmuştu... Başkan Burcu Köksal hakkında flaş gelişme!
Afyonkarahisar Belediyesi binasına gizli kayıt cihazları yerleştirildiği ...
Özgür Özel'den 'tasarruf' açıklaması!
CHP lideri Özgür Özel "En pahalı araçlarla en ucuz araçlarla gidenden ...
CHP, 19 Mayıs’ta Samsun’da toplanacak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor ...
 
Bahçeli: Geçiştirilemeyecek bir komplo devrede!
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin mesajlar ...
Kurtulmuş, Bahçeli'yi bugün ziyaret edecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün MHP ...
AK Partili İnan'dan Bakan Kacır'a 'Göztepe forması' hediyesi!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
 
Ahmet Davutoğlu, İmamoğlu'nu ziyaret etti
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Erdoğan ve Miçotakis zirvesi: Diyalogla çözeceğiz
Ankara, Atina'dan kritik bir konuğu ağırlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bahçeli ile görüşecek
TBMM Başkanı Kurtulmuş yarın MHP Grubunu ziyaret edecek. Kurtulmuş, Bahçeli ile görüşecek
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva