HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2024 Salı - 11:25

Bahçeli: Geçiştirilemeyecek bir komplo devrede!

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin mesajlar verdi. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan emniyet görevlileri hakkında konuşan Bahçeli, "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir" dedi. Bahçeli, hedefin Cumhur İttifakı olduğunu belirtti.

Bahçeli: Geçiştirilemeyecek bir komplo devrede!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürüğü saldırılara değinerek başlayan Bahçeli, uluslarası toplumun somut adımlar atması gerektiğini söyledi. 

Devamla Eurovision şarkı yarışmasını hedef alan Bahçeli, "Sanattan çok siyasi içerikli yarışmanın ahlaki çöküşe dönüşmesi, erkekle kadın arasında 3. türün tedavüle çıkması ibret levhası olmuştur. Marjinalliğin dozajı korkunç düzeylerdedir. Birinci olan erkek sanatçının tüylü ceket, pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici yozlaşmanın teyididir" diye konuştu. 

Ekonomiye yönelik mesajlar veren Bahçeli, çiftçilere verilen gübre ve mazot desteğinin bütçe imkanları dahilinde yükseltilmesi gerektiğini söyledi. İktidara seslenen Bahçeli, "ÖTV ve KDV kanununa neşter vurulmalıdır" dedi. 

Konuşmasının son bölümünde Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan emniyet görevlileri hakkında konuşan Bahçeli, "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir" ifadelerini kullandı. Bahçeli, hedefin Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye olduğunu iddia etti. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Değerli vekiller, muhterem misafirler, basınımızın değerli temsilcileri hepinizi hürmetle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden tüm vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum.

Çevremizde barış ve güvenlik odaklı huzur kuşağının oluşması, uzun vadeli dostane ilişkiler kurulması MHP'nin amacıdır. Uluslararası karar alma mekanizmalarının baştan aşağı revize edilmesi ertelenemez mecburiyettir.

"NETANYAHU KATİL, SOYKIRIMCI ARIYORSA BOY AYNASINA BAKMALI"

BM dünya barışı için kurulsa da bu tarihi pozisyonundan uzaklaşmıştır. Filistin'de görüldüğü gibi BM'de alınan karar 5 devlet tarafından yok sayılmakta ve işlevsiz hale getirilmekte. Türkiye'nin aralarında bulunduğu 80 ülke Filistin üyeliğinin tekrar görüşülmesi için tasarı sunmuştur. 143 ülke kabul, 9 ülkenin ret oyu ile onaylanmıştır. Uluslararası toplum Filistin'in yanında durmuştur. Netanyahu katil, soykırımcı arıyorsa bir boy aynasına bakmalıdır. İsrail hattı ve hududu çoktan aşmıştır. 

BM'nin demokratikleşmesi acil eylem çerçevesinde ele alınmalıdır. Eşit temsiliyet hakkının sağlanması hayata geçirilmelidir. Daha kapsayıcı yapı kurulmalıdır.

Veto yetkisinin sınırlandırılması dünya barışına muazzam bir hizmet olacaktır. Netanyahu'nun Refah'taki masumlara saldırması alçaklıktır. 221 gündür sivil halk yok edilmekte. Soykırımın bahanesi olamaz. Türkiye cesur dolu politikaları Filistin'in destekçisidir. Türkiye haklının safında, zulmün karşısındadır.

Gazze'yi savunmak demek mesela Gaziantep'i savunmak demektir. Gazze'yi konuşmak demek mesela Şanlıurfa'yı konuşmak demektir.

EUROVISION YARIŞMASINI HEDEF ALDI

Türkiye Yüzyılı hedefleri hepimizin sahip çıkıp gerçeğe dönüştürmek için çalışacağımız milli bir vizyon hamlesidir. Huzursuz, umutsuz, ufuksuz, memnuniyetsiz kitleler psikolojik rahatsızlıkların, sapkın eğilimlerin pençesindedir. 2024 yılı Eurovision şarkı yarışması insanlığın  nasıl bir tehditle yüz yüze kaldığını belli etmiştir. Sanattan çok siyasi içerikli yarışmanın ahlaki çöküşe dönüşmesi, erkekle kadın arasında 3. türün tedavüle çıkması ibret levhası olmuştur. Marjinalliğin dozajı korkunç düzeylerdedir. Birinci olan erkek sanatçının tüylü ceket, pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici yozlaşmanın teyididir. Bunun adına çağdaşlık deniyorsa biz de diyoruz ki batsın böyle anlayış. 

"YENİ MEB MÜFREDATINI DESTEKLİYORUZ"

MEB'in yeni hazırladığı müfredatı samimiyetle destekliyoruz. Milli Eğitim Bakanı'mızı kutluyorum. Öğretmenlik meslek kanunundaki değişikliği destekliyoruz. Öğretmenlerimize şiddeti lanetliyoruz. 

Dünyanın pek çok bölgesindeki yerleşim yerleri ve tarım arazileri aşırı yağıştan zarar görmüştür. Çiftçilerimizin derdi derdimiz, sevinci sevincimizdir. Çiftçi demek adanmış yürekler demektir. Çiftçilerimize ne versek, ne yapsak azdır. Girdi fiyatları sorunlarının büyümesi köylülerimizin, çiftçilerimizin başlıca şikayetidir. Çiftçilerimize verilen gübre ve mazot desteğinin bütçe imkanları dahilinde yükseltilmesi dileğimizdir. ÖTV ve KDV kanununa neşter vurulmalıdır.

AÇIĞA ALINAN EMNİYET GÖREVLİLERİ

Her birinizin belki birkaç hadise dışında bu sabah Meclis'e emniyet içinde intikal ettiği düşüncesindeyim. Çok şükür yolunuzu kapatan olmadı. Hür ve bağımsız bir ülkede aksini düşünmenin söz konusu dahi edilmeyeceğini hepiniz takdir edersiniz. Kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerine hesap yaptıkları görülmektedir. Akıbetleri için 15 Temmuz'a dikkatle bakmaları itirazımızdır. Ayranımızı kabartmasınlar. Sabrımızı taşırmasınlar.

(Ayhan Bora Kaplan soruşturması) Bugünlerde emniyet ve yargı içerisine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin, yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş. Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur. Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını ve millet iradesini gölgeleme arayışını himaye eden ve buna hizmetkarlık yapan kim varsa haindir; emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmelidir.

9. yargı paketinde casusluk suçuyla ilgili yeni düzenlemeden rahatsız olanlar çok iyi araştırılıp incelenmeli. Yurt içi ve yurt dışından hain FETÖ’cülerin onlara sözcülük yapan devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır."

 
Menemen FK'dan Yılmaz Vural kararı!
 
Düğüm çözüldü: Yargıtay Başkanı belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş, Bahçeli'yi bugün ziyaret edecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün MHP ...
AK Partili İnan'dan Bakan Kacır'a 'Göztepe forması' hediyesi!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
Ahmet Davutoğlu, İmamoğlu'nu ziyaret etti
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
Erdoğan ve Miçotakis zirvesi: Diyalogla çözeceğiz
Ankara, Atina'dan kritik bir konuğu ağırlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bahçeli ile görüşecek
TBMM Başkanı Kurtulmuş yarın MHP Grubunu ziyaret edecek. Kurtulmuş, Bahçeli ile görüşecek
İl Başkanı Doğan’dan ‘fotoğraf’ eleştirilerine net yanıt: Kötü niyetliler!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı makamında geçmiş dönem Genel Başkanı Meral ...
 
Özel'den 'kamuda tasarruf paketi' yorumu: Örtülü bir IMF programıdır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından ...
Acı reçeteye CHP'den ilk tepki: Tasarruf kararında asıl hedef belediyeler!
CHP'li Deniz Yücel, Bakan Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf ...
Tunceli Belediye Başkanı'na soruşturma
DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak hakkında, 'Terör örgütü ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva