HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2023 Salı - 15:53

Erdoğan'dan yeni yapılaşmada İzmir örneği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte deprem bölgesine gitti. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgede elektrik konusunda sorun yok. Doğal gaz ve su konusu da büyük oranda çözüldü" dedi. Erdoğan, "Köyler dahil 309 bin konutun inşaatına hemen başlıyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca yeniden yapılaşma için İzmir'i örnek göstererek, "TOKİ deprem sınavını inşa kalitesi, depreme hazırlık konusunda alnının akı ile verdi. Bütünüyle, İzmir’de yaptık" dedi.

Erdoğan dan yeni yapılaşmada İzmir örneği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgelerine ziyareti devam ediyor. Bugün Kahramanmaraş Elbistan ve Afşin ilçeleri ile Malatya'nın Doğanşehir ilçesine ziyarette bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Elbistan'da bulunan Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezi'ne geldi. Burada, afetzedeleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde açıklamalarda bulundu. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Tekrar geçmiş olsun diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden ikincisinin merkez üssü Elbistan’dı. İlçemizde çok büyük tahribata yol açtı.

'HASARLI BİNALARDAN UZAK DURULMALI'
Bilim insanları istisnai bir felaket olarak tanımlanıyor. Dün de Malatya’da benzer bir durum yaşadık. Hasarlı binalardan uzak durulmalı. Maraş’ta 41 binin üzerinde personel görev yaptı. Maraş’ta 12 bin 383 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bugüne kadar 20 bin 300 depremzedenin tahliyesini gerçekleştirdi. Çadır ve konteyner kent kurulumlarını sürdürüyoruz. Maraş’ta 461 bin vatandaşımızı barındırıyoruz. Sadece Maraş’ta 77 bin çadır dağıtıldı. 24 bin konteyner planlaması yaptık.

Acının büyüklüğünün farkındayız. Sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.

'BÖLGEDE ELEKTRİK KONUSUNDA SORUN KALMADI'
Elektrik konusunda sıkıntı kalmadı. Doğal gaz hatlarındaki çoğu sorunu giderdik. İçme suyu konusunda yüzde 98’e ulaştık. Haberleşme konusunda sorunu giderdik. 3 bin 487 binanın ağır hasarlı olduğu tespit ettik, Maraş genelinde 45 bin 575 binada ulaştığını görüyoruz.

Köyler dahil 309 bin konutun inşaatına hemen başlıyoruz. Maraş’ta 83 bin konutla Bismillah diyoruz. 1 yıl müsaade istiyorum.

'TOKİ DEPREM SINAVINI VERDİ'
Tüm yıkımları telafi edecek güce sahibiz. TOKİ deprem sınavını inşa kalitesi, depreme hazırlık konusunda alnının akı ile verdi. Bütünüyle Malatya’da, İzmir’de Erzincan’da yaptık. Yeni konutları da bu standartlarda yapacağız. Zemin artı 3 veya 4 olacak şekilde planlanıyor. Fay hattı veya zemin sıvılaşması olan yerlerde müsaade etmeyeceğiz. Ovalardan- dağlara kaydırıyoruz.

Vatandaşlarımızı eskisinden daha iyi evlere kavuşturacağız. Mimarlarımız mühendisleri ile gayreti içindeyiz. Deprem bölgesini yeniden inşa etmek bizlere nasip olacaktır. Yaşadığımız bu büyük felaketin hepimize hatırlattığına inanıyorum.

Her kim zehirli diliyle engellemeye kalkarsa milletimizi hançerlemiş olacaktır. İdeolojik, keyfi sebeplerle bedel ödetmesine izin vermeyeceğiz.

BAHÇELİ: BU ZİYARETİN ANLAMI BÜYÜK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce söz alan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Değerli Elbistanlılar 6 Şubat’tan bu güne acılı günler yaşadık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ziyaretin anlamı büyük" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici ise, "Sizlerdeki tevekkülü görmekten güç aldım. Bütün devletimizin kadroları ilk günden itibaren ellerinden bütün gayreti koyarak çalışma gösterdiler. Sayın cumhurbaşkanımızın merhametine, çalıştığına gayret gösterdiğine şahidiz. Bizler sizinleyiz. Sizlerin, milletimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

 
Bakan Koca açıkladı... O hastane taşınıyor!
 
Başkan Soyer'den sağlıkçılara teşekkür ziyareti: Bu enkazdan bambaşka bir Türkiye doğacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 28 Şubat 2023 Salı 22:19

Izmirde ne zaman bitimiss.Birileri cumhurbaskanini kandırıyor.Dünya bankasi sadece bina yenilenmelerinin 65 milayar dolar gibi bir rakakma ulasacağını belirtti.Bu paranin büyüklüğünün farkinda mi acaba bu ulkeyi idare edenler.Bir de sallantilar devam ederken inssatlara başlamanın çok sakincalı olacağına dair açıklamalar var.Ne demisler.Devletleri ne savaşlar ne de afetler batırır.Ulkeleri cehalet batırır.

Yorumu oyla      9      3  
ŞAHİN 28 Şubat 2023 Salı 18:52

İZMİRİN EN ÇALIŞKAN İL BAŞKANI MHP VEYSEL ŞAHİNDİR.....

Yorumu oyla      2      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli Elbistan'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ...
Bakan Akar: 57 taburla deprem bölgesindeyiz
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Askerimiz büyük bir fedakarlık içinde ...
Bakan Bozdağ: Ucu kime uzanırsa uzansın adalet yerini bulacaktır
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ucu kime uzanırsa uzansın deprem soruşturmalarının ...
 
Kılıçdaroğlu: Devletin kolonlarını kestiler
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Liyakat dediğimiz kavramı yok ederseniz... ...
Özdağ, ittifakın adayını açıkladı
2023 seçimlerine Memleket Partisi ile ittifak kurarak girmeye hazırlanan ...
CHP’li Beko'dan Kızılay'a çadır tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kızılay'ın AHBAP'a çadır satmasına tepki gösterdi. 
 
Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Görev olarak kabul ederim
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı televizyon ...
İYİ Parti'den aday açıklaması: 2 Mart'ta belirlenecek!
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "2 Mart'ta Millet İttifakı 13'üncü cumhurbaşkanını ...
CHP’li Kılıç’tan ‘deprem-siyaset’ mesajı: Ülke biz sustukça enkaz altında kaldı
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, hükümetin depremin siyaset üstü ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva