HABERLER>POLİTİKA
17 Temmuz 2016 Pazar - 12:45

Erdoğan’dan 'Varank'a acı veda'da çarpıcı mesajlar!

Darbe girişiminde yaşamın yitiren Prof. Dr. İlhan Varank için çalıştığı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlar 'onların tankla topu varsa, bizim de imanımız vardır' diyerek karşılarında durdular” dedi.

Erdoğan’dan  Varank a acı veda da çarpıcı mesajlar!

Darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi’nde vurularak hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank için çalıştığı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tören düzenlendi.

Varank'ın Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Silahlı eyleme dönüştüğü zaman sadece milletimize yaptığımız bir çağrıyla, yaptığımız davete ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımın icabet etmesi, meydanları gümbür gümbür doldurması ve hiçbir şeye, 'onların tankla topu varsa, bizim de imanımız vardır' diyerek karşılarında durdular. Şu an itibarıyla 161 şehidimiz var" dedi.

Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof Dr. İlhan Varank için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, öğretim üyeleri ve öğrencileri ve yakınları katıldı. Prof. Dr. İlhan Varank’ın Türk bayrağına sarılı tabutu 10.30’da konferans salonuna getirildi. Törende saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kuranı Kerim okunarak, dualar edildi.

REKTÖR: VATANI VE KIBLESİ BELLİ OLMAYAN BU HAİNLERİN HESAP VERME ZAMANI GELMİŞTİR
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek yaptığı konuşmada, "Ülkesinin birbirine kurşun sıkan askeri ve polisi arasında kalan ve çözüm arayan bir bilim adamının şehit olmasına anlam vermek gerçekten çok zor. Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş, vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir" dedi. Törenin ardından Prof. Dr. İlhan Varank’ın cenazesi Fatih Camii’ne götürüldü.

CENAZEYE ERDOĞAN DA KATILDI
Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki törenin ardından İlhan Varank’ın cenazesi Fatih Camii’ne getirildi.Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AB Bakanı Ömer Çelik de katıldı.

Cenaze namazına katılanların, "İşte ordu, işte komutan” ve "Fethullah devlete hesap verecek” tezahüratları eşliğinde söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletin bütünlüğüne, kardeşiliğine tahammül edemeyenlerin üst akıldan aldıkları talimatla devletimizi ele geçirme girişimi silahlı eyleme dönüşmüştür.

Silahlı eyleme dönüştüğü zaman sadece milletimize yaptığımız bir çağrıyla, yaptığımız davete ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımın icabet etmesi, meydanları gümbür gümbür doldurması ve hiçbir şeye, 'onların tankla topu varsa, bizim de imanımız vardır' diyerek karşılarında durdular. Şu an itibarıyla 161 şehidimiz var. Bu genç kardeşlerimizin tank paletlerin altına yatması sıradan bir olay değildir. 161 şehidimiz var.

(İdam isteriz sloganları üzerine) Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Bu hak özellikle anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirilmesi yapılır ve kararı da verilir. Biz bugüne kadar hep duygusallıkları geri attık. Kararlarımızı da verirken bin düşündük bir verdik. Şimdi de aynı şekilde bizler gayet olumlu şekilde bu adımı atarız.

Bizler intikamcı değiliz. En büyük intikam sahibi Azizul intikam olan Allah'tır. Bu bakımdan sloganik değil attığımız her adımı düşünerek, ilimle, akılla, tecrübeyle birlikte atmamız lazım. İşte bunun neticesidir ki bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün attığı adım karşılığını bulmuştur. Nasıl buldu karşılığını, milletle buldu, milli iradeyle buldu. En güzel cevabı benim aziz milletim verdi.

Bu ülkede bildiğiniz gibi yasama organı vardır, yürütme vardır, yargı vardır. Bunlar bu organları bile çatıştırmaya kalkıştılar ama başaramadılar. Netice ne oldu Bakınız şu anda dün itibarıyla yargıyı eline geçirmiş olan bu örgüt şimdi teker teker dökülüyor ve şu anda da yargı bunlardan binlercesini gözaltına almış durumda, açığa almış durumda. Bakınız HSYK üyelerinden tutunuz Anayasa Mahkemesi üyelerine varıncaya kadar, birincil mahkemede olanlara varıncaya kadar şu anda açığa alınıyorlar, gözaltına alınıyorlar ve tutuklanıyorlar. Bu neydi, bu olması gerekendi fakat yeterli mi değil.

Silahlı Kuvvetlerimizi perişan eden bu örgüt, şimdi onlar da tutuklanmaya başladı. Devletin tüm kurumlarında bu virüslerin temizlenmesi dönemi devam edecektir. Bu vucüt metastas yaptı. Kanser gibi bu devletin her yerini sardı. Biz bunları biliyor, yetkili mercileri söylüyorduk. Her olayda hayır vardır kelamıyla farklı bir noktaya geldi. İnlerine girecekler diyorduk, tam manasıyla inlerine girdik.

Yazılı olarak ABD’den talep edeceğiz. Tavırlarını da ayrıca göreceğiz. Bu darbeciler bu Fethullahçı Terör Örgütünün üyeleridir.

Gevşemek yok. Bu hafta çok önemlidir. Aynı şekilde meydanlardan ayrılmayacağız. Bu iş 12 saatlik bir operasyon değildir. Kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

 
Özel Harekat'ı F-16 ile vurdular: 47 şehit
 
Erdoğan’ın uçağı ‘darbeci F-16’ları’ atlatarak iniş yaptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan muhalefete teşekkür telefonu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve MHP liderlerini telefonla aradı. Erdoğan ...
AK Partililer Konak’a akın etti: Yıldırım’dan İzmir’e tele-mesaj!
Darbe girişimi sonrası ‘demokrasi nöbeti’nde Başbakan Yıldırım’dan tele-sürpriz ...
Flaş! Erdoğan: ABD'ye sesleniyorum, bu zatı artık...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da halka hitap ediyor. Erdoğan, Amerika ...
 
Yıldırım’dan idam tezahüratına: Mesajınızı…
Başbakan Yıldırım, Meclis önünde yaptığı konuşmada "İş henüz bitmedi, ...
Bakan Işık: Tehlike tümüyle geçmedi!
Milli Savunma Bakanı Işık, "Kontrolümüz dışında bir yer yok" diyerek darbe ...
Meclis'te tarihi oturum: 4 parti darbeye karşı tek ses!
Önlenen darbe girişimi sonrası 4 parti ortak bildiri üzerinde anlaşmıştı ...
 
CHP'li Vekilden çok konuşulacak iddia!
CHP Milletvekili Barış Yardakaş, 15 Temmuz darbe girişiminde tüm milletvekilleri ...
CHP İzmir’den net tavır: Amasız, fakatsız karşıyız!
İl Başkanı Yüksel, darbe girişimini gerçekleştirenleri ‘küçük bir maceracı ...
Flaş! Başbakan Yıldırım acı bilançoyu açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapıyor. Başbakan Yıldırım, "Kalkışma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva