HABERLER>POLİTİKA
11 Ekim 2013 Cuma - 13:10

Erdoğan’dan ilginç çıkış: Bu ülkede ulusalcı diye…

Kamuda başörtüsü düzenlemesine yapılan eleştirilere tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Millet bu işin kararını vermiş, bu iş bitmiş. Bu ülkede ulusalcı diye bir şey yok, bu ülkede millet gerçeği var” dedi.

Erdoğan’dan ilginç çıkış: Bu ülkede ulusalcı diye…

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Kız Çocukları Günü" dolayısıyla Rixos Otel'de düzenlenen "Kız Çocuklarının Eğitim ve Öğretiminde Yeni Politika ve Uygulamalar" çalıştayında konuştu.
 
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;
 
"Bugün Müslüman olduğunu söyleyen ama bir kız çocuğu doğduğu zaman hayıflanan, üzülen ya da yeterince sevinmeyen anneler-babalar maalesef var. Bugün bile kız çocuklarını erkeklere ayrı tutan, öteleyen, horlayan, hatta dışlayan anne-babalar var. Bugün bile kız çocuklarını belli imkanlardan belli özgürlükten yararlandırmayan anne-babalar var.
 
Örneğin mirası paylaşmada. Ülkemizin belli bölgelerinde bu var. Benim bölgemde Karadeniz'de de var. Aynı şekilde Güneydoğu'da, Doğu'da buna benzer uygulamalar var. Kızı mirastan tamamen dışlayan, mirası erkekler arasında paylaşanlar var. Onun için Medeni Kanunumuz kayıt altında olanlarda yüzde 50 yüzde 50 paylaşımı getirdi. Tabii kayıt altında olursa, kayıt altı olmazsa hak getire.
 
'İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞTIR'
Kız çocuklarına ve kadınlara yönelik her türlü ayrımcılık, kesin bir dille cahiliye adetidir. Kız çocuklarına ve kadınlara yönelik her türlü ayrımcı yaklaşım özellikle de şiddet cahiliye dönemi alışkanlığı olduğu kadar, insanlık dışıdır, vicdan dışıdır.
 
Bizim tarihimizde, bizim medeniyetimizde, bizim köklü aile yapımızda çocuklar arasında, kadın ile erkek arasında ayrımcılık yoktur. Kim ki kadına yönelik ayrımcılığı, kadına yönelik şiddeti bir adet bir gelenek olarak lanse ediyorsa, kim ki kızlara ve kadına yönelik insanlık dışı muameleyi yapıyorsa o cahiliye döneminin temsilcisidir, cahildir, çok açık söylüyorum, insanlıktan nasibini almamıştır.
 
Kız çocuklarımızı, kadınlarımızın sorunlarına daha fazla eğiliyor, onların sorunlarına öncelik tanıyoruz. O sorunları takip etmekte kalmıyor, geçmişin ayıplarını da telafi ediyoruz.
 
Millet olarak takipçi değil, vagon değil; öncü olmak zorundayız. Küreselleşirken kendimize yabancılaşmayıp, özümüzü inkar etmeyeceğiz.
 
Eğitim sorunların çözümünde ilk ve en gerekli adımdır. Kız çocuklarımız eğitimle ne kadar buluşursa çözümde o kadar yakın olacaktır.
 
'OKUMAMIŞ KIZ ÇOCUĞU KAYIPTIR'
Okumamış kız çocuğu toplumu, ülkesi ve milleti için bir kayıptır. Kız çocuklarının sorunlarını, eğitimini sadece ekonomik şartlara bağlamayı son derece yanlış buluyorum.
 
İyi eğitim almış, donanımlı anne-babalara, vatandaşlara ihtiyacımız var.
 
'YARDIMI ANNEYE VERİYORUZ'
'4+4+4' sistemiyle kız çocuklarının eve hapsedileceği savunuldu. Tersine yeni sistem kız çocuklarını okumaya teşvik eden bir sistem.
 
Kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 94’tür. “Haydi Kızlar Okula” kampanyasıyla 350 bin çocuğumuzu okulla buluşturduk.
 
İlkokulda erkek çocuklar için 30, kız çocuklar için 35 lira yardım yapıyoruz. Yardımı babaya yardım versek, duman olup gidecek. Yardımı anneye yapıyoruz ki yerini bulsun.
 
'ÇARPIK ZİHNİYET TEDAVÜLDEN KALKTI'
Kızların okula gönderilmesinin önünde bir başka engel daha bulunuyor. Kız çocuklarına yönelik ayrımcılık, kız çocuklarının okutulmasını engelledi. On yıllarca devlet ile vatandaş arasında güven sorunları olduğu için kızlarımız okullardan uzak tutuldu.
 
Empati kurulmadığı için devlet ayrı yerde, vatandaş ayrı yerde durdu. Devlet ve devletin okulları kız çocuklarının inançlarının gereğini çiğneme yönünde baskı yaptı. Kız çocuklarını ikna odalarında işkenceye tabii tutanlar görülmedi.
 
Bu çarpık zihniyet, tedavülden kalkmıştır. On yıllar boyunca kılık kıyafet yüzünden üniversite kapılarından çevirmek cahiliye dönemiydi.
 
'ULUSALCI DİYE BİR ŞEY YOK'
Millet bu işin kararını vermiş, bu iş bitmiş. Bu ülkede ulusalcı diye bir şey yok, bu ülkede millet gerçeği var. Bu ülke ne kadar erkeklerin ülkesiyse o kadar da kadınların ülkesidir.
 
Hiçbir alanda ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Kimse kız çocuklarının kıyafetine bakıp 'Sen okuyamazsın' diyemez.
 
'BAŞÖRTÜSÜYLE UĞRAŞACAK KADAR CAHİL VE ZAVALLILAR'
Kızlarım başörtülü olduğu için bu ülkede okuyamadı, yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Bunlar başındaki örtüyle uğraşacak kadar cahil ve zavallı. Bu ülkede ne garip olacağız ne de parya.”
 
Konuşmasının sonunda kız çocukları ve kadınlara seslenen Erdoğan, şöyle konuştu: “Başınızı öne eğmeyecek, vazgeçmeyeceksiniz. Siz mücadele ettikçe eğitimsizlik, şiddet azalacak. Her türlü ayrımcılık tarihe karışacak.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tolga Karanlık 11 Ekim 2013 Cuma 16:25

Ne söylüyorsa istisnasız hepsinin tam tersi doğru

Yorumu oyla      12      6  
TC. Öz Vatandaş. 11 Ekim 2013 Cuma 15:04

Baş örtüsü meselesi bu kadar basitse, Bakanlar kurulu kararı ile çözülebiliyorsa 11 yıldır neden çözmedin, çözemezdin çünkü baş örtüsünü 11 yıldır siyasi malzeme olarak kullandın.Bakanlar kurulu kararı nasıl oluyor da Anayasanın önüne geçiyor, AİHM kararları varken ne cüret ile bunu ben serbest bıraktım oldu diyebiliyorsun. Sn. Başbakan çok tehlikeli sularda kulaç atıyorsun, seni ya kurmayların yanlış bilgiyle yönlendiriyor yada bu ülkede kurulu kardeşlik havasını bozup kaos çıkarma peşindesin. Yaptığın bu sivri çıkışlara rağmen yinede allah selamet versin ama gittiğin yol yol değil. Kızları başörtülü diye bu ülkede okuyamadı değil yeterli puan alamadı diye okuyamadı,farzedelim hadi kızların bu nedenle okuyamadı oğullarındamı başörtüsü takıyorduda onlarda yurtdışında okudu. Bırakın artık şu türban üzerinden siyaset yapmayı ve yeni bir vizyon geliştirin.

Yorumu oyla      18      7  
İZMİRLİ... 11 Ekim 2013 Cuma 15:03

Çarpık zihniyet tedavülden kalktı demiş muhterem zat,Acaba çarpık zihniyetli olan kim...

Yorumu oyla      18      7  
( ULUSALCI ) Diye AYIRIMCILIK YAPMAYIN... 11 Ekim 2013 Cuma 14:40

Adı TÜRKİYE olan 76 Milyon insanımızdan olu şan MİLLETİMİZ ve BÜYÜK GÜÇLÜ SOSYAL HERKEZİ Kucaklıyan SOSYAL DEVLETİMİZ VAR...

Yorumu oyla      15      8  
11 Ekim 2013 Cuma 13:58

Yalandan kim ölmüş? Kızların üniversite sınavında kaç puan aldı ve nereyi kazandı da başörtülü diye okuyamadı? Önce bunu söyle de doğru mu yalan mı konuştuğunu anlayalım.

Yorumu oyla      20      6  
Lombak 11 Ekim 2013 Cuma 13:25

Dünya Kız Çocukları gününde Taksim rehabilitasyon merkezinde kızların fuhuşa sürüklendiği bir devletle baş başayız. Sayın Başbakan ulusalcıyı falan bıraksın da bu facialarla ilgilensin. Her gün ahkâm kesiyor. Nedir bu yav? Sen kimsin?

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP, MHP ve İP'den ortak Andımız protestosu
Denizli'nin Çivril’de CHP, MHP ve İşçi Partisi (İP) ortak eylem yaparak, ...
AK Parti’de eski başkan Sarı Bayraklı’ya talip
AK Parti eski İlçe Başkanı İsmail Sarı yerel seçimler öncesinde yola çıktı. ...
Umut Oran’la İzmir’de yerel seçim üzerine: Değişim sinyali
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran önemli açıklamalarda bulundu. 2014 ...
 
Güzelbahçe aday adayı Yelekli pazar esnafının yanında!
Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, “Pazarcı esnafının yanında olacağız” dedi.
Çiğli aday adayı Talak’tan ’89 vurgusu!
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, seçim çalışmaları kapsamında ...
Ve Aslan’dan soru işaretlerini ortadan kaldıran açıklama
Siyasi kulislerde potansiyel Büyükşehir adayları arasında kabul edilen ...
 
Gappi yazdı: Yerel seçimin sırrı 3İ formülünde…
“Start verildi, Türkiye şimdilerde ne Suriye’yi eskisi kadar konuşuyor, ...
Şengül’den Kocaoğlu’na ‘popülist’ eleştirisi
AK Parti İzmir Milletvekili, Başkanı Kocaoğlu’nun “Stadı ve kruvazör limanını ...
'Kemik İliği Bankası kurmanız için daha kaç Efe ölmeli?'
Günlerdir Lösemiye karşı yaşam mücadelesi veren 7 yaşındaki İzmirli Melis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva