HABERLER>GÜNCEL
27 Eylül 2022 Salı - 19:00

Erdoğan: Biz demokratız, biz özgürlükçüyüz

AK Parti 'Kadın Kolları Kuruluştan Bugüne MKYK ve İl Başkanları ile Toplantı' programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Biz demokratız, biz özgürlükçüyüz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP 'Kadın Kolları Kuruluştan Bugüne MKYK ve İl Başkanları ile Toplantı' programında konuştu. ''Dün Mersin'de yaşanan hadiseyi gördük. İki terörist kadını kimler istismar ediyor. Parlamentodaki parti'' diyen Erdoğan, ''Bu iki kadın kendilerini patlatıyorlar, ölüyorlar. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir beyin yıkaması yaptınız da bu kadınlar bu hale geldi. Polisevimizi imha etmeye kalktılar. Bunlar hangi yüzle milletimiz karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar?'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

Sadece ülkemizde değil dünyada bir çok siyasi parti AK Parti’nin kadın teşkilatlanması modelini örnek alarak kendisine uyarlamaya çalışmıştır. Kadınlarımızın parti faaliyetlerindeki hayati gayretleri yanında Türkiye’nin son 20 yılında elde ettiği tüm kazanımlarda da çok önemli payları vardır. Yaptığımı her reformda hayata geçirdiğimiz her eser ve hizmette, yürüttüğümüz her mücadelede kadınlarımızı yanımızda görmenin verdiği şevkle sürekli daha iyi ileri adımlar attık.

 Yıllarca sadece sorunlarıyla istismarlarıyla, dramlarıyla, mağduriyetleriyle gündeme gelen kadınlarımızı ülkemizin beşeri sermayesinin ana unsuru haline dönüştürdük. İşte dün Mersin’de yaşanan hadiseyi gördük. 2 tane terörist kadını kimler istismar ediyor; malum parlementoda olan. Adı Parti. Ama dikkat edin terörist olarak kullandığı 2 kadın. Ve bu 2 kMeadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin’de bunlar ölüyor.

(Mersin'deki terör saldırısı) Bu ne vicdan? Bu nasıl bir anlayış? Nasıl bir beyin yıkama ameliyesi yaptınız ki bu 2 kadın kendilerini batıl davanız için feda etti. Üstelikte polisevimizi imha etmeye çalışırken. Bunlar hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar? Hangi yüzle bunlar ‘Biz Türk siyasi hayatında varız. Biz demokratız. Biz özgürlükçüyüz’ diyecekler. Hangi yüzle?

İşte burada ben kadın kollarımıza sesleniyorum. Bugüne kadar yüzlerce kadın bu batıl terör davası için kendilerini yok etti. Biz kadınlarımızla millete hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Dağ, taş, kar, kış demeden bunu yapıyoruz. Bunlar ise maalesef bu batıl dava için insanlarını yok ediyor. Kadınlarını yok ediyor.

Öyle ki bugün yüksek öğrenimde çağ nüfusuna göre kızlarımızın okullaşma oranı yüzde 49 iken erkeklerde bu oran yüzde 40’da kalıyor. Ekonomiden sağlığa pek çok alanda istihdamda kadın oranı yüzde 50’nin üzerine çıkmıştır. Sadece bu tablo dahi yıllarca çeşitli bahanelerle okuldan eğitimden hayatın pek çok alanından uzak tutulmaya çalışılan kadınlarımızın fırsat eşitliği temelinde ulaştığı yeri göstermeye yeterlidir.

Sadece baş örtüleri sebebiyle maalesef polis copları altında, üniversite kapılarında kızlarımızın analarıyla beraber inletildiği durumları herhalde yok sayamayız. Bunları bu ülke yaşadı; yaşadık. Kızlarımızın okul kapılarında neler çektiğini gayet iyi biliriz.

Artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebiyle kızlarımıza, kadınlarımıza zulm edilemez. O dönem bitti. Bunu biz başardık. Bu beşeri yanlışları inancımıza ve kültürümüze mal etmek  büyük bir haksızlıktır.

 İşte şimdi CHP ne yapıyor; sembolik olarak her zaman ki yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, geliyor yakasına bir rozet takıyor. ‘Bak işte biz sizinleyiz, sizinle beraberiz’ Buradan ben o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna. Sizin bu oyuna gelişiniz bilesiniz ki bu işi bu ülkede hakkıyla yapanlara da saygısızlık olur.

 

 
Manisa'da hünnap hasadı başladı
 
Şehit polisin davasında karar çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışına kaçmaya çalışan terör şüphelileri yakalandı
Edirne'de, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan terör örgütleri ...
'Demir Yumruk'ta yeni gelişme!
Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen ve 29 şüphelinin tutuklandığı 'Demir ...
DTO’da seçime doğru son meclis… Öztürk’ten ‘lojistik’ yorumu: Sahnede değişik bir oyun var!
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’nin seçim öncesinde gerçekleştirilen ...
 
Hurdaya dönen araç 2 kişiye mezar oldu!
Konya'da iddiaya göre, aşırı hız ve şerit ihlali sonucu sürücüsünün kontrolünden ...
Kemal Kılıçdaroğlu: Terör, insanlık suçudur
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, ...
Korkutan deprem! Çevre illerde de hissedildi
Ardahan'ın Göle ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntılar ...
 
Gözü dönmüş kiracıdan avukata bıçaklı saldırı
Antalya'da evden çıkartılan kiracı Murat Altunçay, ev sahibinin avukatı ...
Halk otobüsü, 4 araç ile büfeye çarptı: 7 yaralı
Sivas'ta sürücüsünün direksiyon başında kalp krizi geçirdiği özel halk ...
Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye darbe
Suriye'nin kuzeyindeki harekat bölgelerine saldırı hazırlığındaki 13 PKK/YPG'li ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva