HABERLER>GÜNCEL
27 Eylül 2022 Salı - 17:57

DTO’da seçime doğru son meclis… Öztürk’ten ‘lojistik’ yorumu: Sahnede değişik bir oyun var!

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’nin seçim öncesinde gerçekleştirilen son meclis toplantısı yapıldı. Yeni dönemde yeniden aday olan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2018-2022 dönemi son meclis konuşmasını gerçekleştirdi. Denizcilik ticaretine dair güncel gelişmelerden bahseden Başkan Öztürk, artan lojistik maliyetleri üzerine “Şu an sahnede değişik bir oyun var” yorumunda bulundu.

DTO’da seçime doğru son meclis… Öztürk’ten ‘lojistik’ yorumu: Sahnede değişik bir oyun var!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’nin 55. Meclis Toplantısı DTO İzmir Şubesi’nin Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Seçimden önce gerçekleştirilen son meclis toplantısında deniz ticaretine dair olan güncel gelişmeler konuşuldu. Meclisi, Meclis Başkanı Kenan Yalavaç yönetti. Başkanlıkta ikinci dönemi olan Yalavaç, son kez meclis başkanlığı yaptı.

Meclis başlamadan dönemin son meclisi olması dolayısıyla DTO tarafından Darphane’de bastırılan gümüş paralar meclis üyelerine hediye edildi. Hediyelerin ardından meclis üyeleri toplu olarak fotoğraf çektirdi. Mecliste gündeme gelen odanın 1 Ocak – 31 Ağustos tarihleri arasındaki gelir gider bütçesi meclis üyelerine sunuldu. Bütçe oybirliği ile kabul edildi. Bütçenin ardından odanın Eylül ayı faaliyetleri meclis üyelerine sinevizyon halinde sunuldu.

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2018-2022 döneminin faaliyetlerini ve meclis konuşmasını gerçekleştirdi.

’35 YILLIK HAYALİNİ KURDUĞUMUZ BİNAYA KAVUŞTUK’
Meclis konuşmasını gerçekleştiren Öztürk, 4.5 yıllık sürecin kendisi için olan anlamından bahsetti. Öztürk, “Geride bıraktığımız 4,5 yıl hiç kolay olmadı. Pandemi, deprem, ekonomik sıkıntılar yaşandı. Ümit ediyorum daha iyi günleri göreceğiz. Üyelerimizin isteklerini yerine getirmek için çok çalıştık” dedi. Odanın 35 yıldır hayali olan binanın açılışına ev sahipliği yaptığı için gurur duyduğunu belirten Öztürk, “En büyük projemiz 35 yıldır hayalini kurduğumuz binamız oldu. Açılışımıza katılan herkese yürekten teşekkür ederim. Eylül ayı çok yoğun geçti. Fuar ve 9 Eylül süreci geçti. 9 Eylül’de yelkenli gemi kortejimiz çok ilgi çekti. Biz de denizden kutladık o günü” ifadelerini kullandı.

‘FUARLARDAN HUZURLU DÖNDÜM’
İzmir’e gelen kruvaziyerler ve kruvaziyer sektörü üzerine konuşan Öztürk, “Son iki fuardan huzurlu döndüm Türkiye’ye. Kruvaziyer sektörüne yeniden başlamak lazım. Demek ki hazır değilmişiz deyip yeni bir sayfa açtık. Kartlar yeniden dağıtılmıyor, yeniden basılıyor. Türkiye kruvaziyer terminallerinin şansının çok bol olduğu bir dönemden geçiyoruz. Döviz kuru artışı burayı daha cazip yapıyor. Bu toplantılarda büyük bir başarı yakaladık. Dünyanın en büyük kruvaziyer hatlarının sorumluları ile önemli toplantılar yaptık. Her kruvaziyer birbirini takip ediyor. Görünen köy kılavuz istemiyor” diye konuştu.

‘DENİZ TAKSİLERİNİN İZMİR’E GELİP GELMEYECEĞİ ÜZERİNE TARTIŞTIK’
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen fuarda İzmir’e gelebilecek olan deniz taksileri üzerine konuştuklarını belirten Öztürk, “17 Eylül’deki fuar çok ilginçti. İzmir fuarlar şehri. Çok güzel bir fuar merkezimiz var. Burada denizi, ulaşımı ve önündeki engelleri konuştuk. Deniz taksilerinin İzmir’de çalışıp çalışmayacağını tartıştık. İstanbul’daki yatırımlar ilginç, köprüler yapılınca deniz ulaşımı darbe yemiş oldu. İstanbul’da deniz otobüslerine talep azalan bir durumda. Bu deniz otobüslerinin geleceğine dair değerlendirmelerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

‘2 BİN İYİ OLUR DİYORDUK, LOGİSTECH FUARI’NDA 5 BİN METRE KARE YER SATILMIŞ’
29 Eylül’de İzmir Fuarı’nda gerçekleştirilecek olan lojistik temelli olan Logistech üzerine konuşan Öztürk, “Logistech açılışını gerçekleştireceğiz iki gün sonra fuarda. Bu fuar neden önemli? İlk defa böyle bir fuar yapılıyor. Çok yüksek bir talep söz konusu oldu. Son aldığım bilgilere göre 5 bin metrekare yer satılmıştı. Hala yer arayanlar vardı. Biz 2 bin olursak iyi diyorduk. İzmir limanlar şehri, 8500 yıldır var olan bir şey. Lojistik açıdan İzmir’in önemini göstermek gerekiyor. Boğazlardan önce son dönemeç olan İzmir’in daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Bu fuar biraz da eğlenceli bir yere dönüşecek, biz denizciler eğlenceyi severiz. Orada dostları göreceğiz, fuar deyince sadece ticaret düşünmeyin” ifadelerini kullandı.

‘ŞU AN SAHNEDE DEĞİŞİK BİR OYUN VAR’
Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmaların deniz ticaretine olan etkisinden bahseden Öztürk, “Boğaz geçişleri ücret artışları, lojistik maliyetini arttırıyor. Şu an sahnede değişik bir oyun var. Ülkemizde lojistik faaliyeti arttıracak yatırımları yapmamız gerekiyor. Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin bir an önce üstyapısını yapması gerekiyor” yorumunda bulundu.

Öztürk, meclis konuşmasının ardından 2018-2022 arası faaliyet raporunu slayt halinde meclis üyelerine sundu.

Faaliyet raporunun ardından dilek ve temenniler bölümü gerçekleştirildi. Dilek ve temenniler bölümünde son meclisi olan meclis üyeleri meclise veda etti. Ayrıca üyeler denizciliğe dair güncel gelişmeleri diğer meclis üyeleri ile paylaştı.

Meclis, Meclis Başkanı Yalavaç’ın veda konuşması ile sona erdi.

 
Ambulansla hafif ticari araç çarpıştı: 5 kişi yaralandı
 
İzmir'in iki başkanından Lider'e ziyaret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hurdaya dönen araç 2 kişiye mezar oldu!
Konya'da iddiaya göre, aşırı hız ve şerit ihlali sonucu sürücüsünün kontrolünden ...
Kemal Kılıçdaroğlu: Terör, insanlık suçudur
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, ...
Korkutan deprem! Çevre illerde de hissedildi
Ardahan'ın Göle ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntılar ...
 
Gözü dönmüş kiracıdan avukata bıçaklı saldırı
Antalya'da evden çıkartılan kiracı Murat Altunçay, ev sahibinin avukatı ...
Halk otobüsü, 4 araç ile büfeye çarptı: 7 yaralı
Sivas'ta sürücüsünün direksiyon başında kalp krizi geçirdiği özel halk ...
Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye darbe
Suriye'nin kuzeyindeki harekat bölgelerine saldırı hazırlığındaki 13 PKK/YPG'li ...
 
Fatih Portakal'ın yeni adresi belli oldu!
Bir süredir ekrandan uzak olan Fatih Portakal, sosyal medyada yeni adresini ...
Metrodaki bıçaklı saldırgan için istenen ceza belli oldu
Kadıköy-Tavşentepe metrosunda geçtiğimiz kasım ayında kadınlara elinde ...
'Deprem öldürmez, çürük bina, riskli bina öldürür'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İLBANK Sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva