HABERLER>EGE
4 Şubat 2023 Cumartesi - 15:54

Erdoğan Aydın'da muhalefete yüklendi: Öyle bir çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar!

Aydın'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefete yüklenerek "Bizim tek siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bu bay bay Kemal hangi yüzle Menderes'e ait olan 'Yeter, söz milletindir' ifadesine çöküyor. Ne yüzsüzsün? Bu slogan bize aittir, sen hangi yüzle sahipleniyorsun? 14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar." dedi.

Erdoğan Aydın da muhalefete yüklendi: Öyle bir çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kent Meydanı'nda Aydın Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Aydın'ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var. Son gelişimizde sizlere rahmetli Menderes'in idamdan önce kendisini Yaslıada'ya kapatanlara hitaben yazdığı son mektubu okumuştum. Menderes'le birlikte 592 kişinin aylar boyunca bir nobranlıkla yargılandığı Yaslıada'yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik. Bizim farklımız bu. Bu salonlarda yargılananlardan birisi de Ahmet Tevfik İleri'ydi. Önce idama mahkum edilen ardından ömür boyu hapse mahkum olan İleri cezaevinde rahatsızlanmış ve vefat etmiştir.

Darbeciler ülke yönetimini ele geçirince göreve getirilen Cemal Gürsel'in ilk işi İnönü'yü aramak oldu. Gürsel, İnönü'ye 'Emirleriniz peygamber buyruğudur' diyor. CHP budur. İnönü de Gürsel'e 'Büyük iş başardınız' diyerek mukabelede bulunuyor.

Tek parti faşistleri ve darbeciler Menderes'i devirme ve idam etmenin sevincini yaşarken hesap etmedikleri bir şey vardı. Milletimiz Menderes'i kalbinde yaşatmış, fırsatını bulduğunda onun mirasını ayağa kaldırmıştır.

"DOĞRU YOL BU"

14 Mayıs'ta bir kez daha sizlerle sandığa gidip, sandıkları patlatmaya var mıyız? Milli Mücadele'nin resmen ilanının adı olarak gördüğümüz 23 Nisan 1920'den 14 Mayıs 1950'ye oradan Türkiye Yüzyılı'nın sembolü olacağına inandığımız 14 Mayıs 2023'e varan süreçte meyveleri alacağımız döneme giriyoruz. İşte bu doğru yol.

Ülkeyi tekrar kaos günlerine döndürmeye heveslenenlerin karşısına Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla çıkıyoruz. Ölüsüne bile tahammül edemedikleri Menderes'in aziz hatırasını kirletecek yüzsüzlükle onun 'Yeter, söz milletindir' sloganına çökmeye çalışanlar var. 14 Mayıs Kemal'in, bay bay Kemal olacağı gündür.

Yine efendilerinin emriyle kurdukları masadan, yine tarihe yüz karası olarak geçecek işler yapma peşindeler. Vaatlerinin çoğu 20 yıldır yaptığımız ya da yapmakta olduğumuz işler. Kalanlar ise efendilerinden 'aferin' almak için güvensizliğin, istikrarsızlığın, çekişmenin sembolü eski Türkiye'yi hortlatma vaadinden ibarettir. Bunlar iplerinin emperyalist sömürgecilerin elinde olduğunu ikrar ediyorlar.

"MEYDAN OKUYORUM"

Hayatımızın her döneminde emperyalist sömürgecilere karşı mücadele ederek ülkemizi bu seviyeye getirdik. Yaşadığımız her felaketin ardında aynı kirli elleri, aynı kuklaları görüyoruz. Ülkemiz aleyhine yürütülen kapmayanların sebebi bu oyunları bozmuş özgür Türkiye'nin yolunu açtığımız içindir. Bir kez daha meydan okuyorum; Türkiye'nin ayağına tekrar pranga vurmayı başaramayacaksınız. Milletimizin kazanımlarını elinden almayı başaramayacaksınız. Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçmeyi başaramayacaksınız.

Bizim tek siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bu bay bay Kemal hangi yüzle Menderes'e ait olan 'Yeter, söz milletindir' ifadesine çöküyor. Ne yüzsüzsün? Bu slogan bize aittir, sen hangi yüzle sahipleniyorsun? 14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar."

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NAZİLLİ'DE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'daki konuşmasının ardından Nazilli'de vatandaşlara seslendi:
Bugün burada Egemizin güzide merkezlerinden Nazilli'de sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Aydın'a gelmişken, Nazilli'ye uğramadan gidilir mi? Eser ve hizmet siyasetini tercih ederek partimize katılan Belediye Başkanımızla muhteşem katılımda bir aradayız. Geldiğimiz andan itibaren yol boyu o coşkulu kalabalık da bizi de farklı bir heyecana boğdu.

Fazla bir şey kalmadı. Hazır mıyız? 14 Mayıs'ta sandıkları patlatmaya var mıyız? Pamuğun, incirin şehir Nazilli Milli Mücadele'de işgali de kurtuluşu da yaşamış, istiklalin kıymetini çok iyi bilen bir şehrimizdir. Bugün Adnan Menderes Üniversitemizde kullanılan, Nazilli Basma Fabrikası 1995'teki özelleştirmenin ardından adeta kaderine terk edilmişti. Cumhuriyet'in bu yadigarına biz sahip çıktık. Üniversitemizle, kim kurdu bu üniversiteyi? Bu fabrikaya sahip çıkmayanları tanıyorsunuz. Atatürk'ü istismar ederler, başka bir şey yapmazlar. Ülkenin ve milletin düşmanlarını adıyla anamaz, yaranmak için kırk takla atarlar.

Biz başta savma vaatlerle değil, geleceğe ışık tutacak programlara ihtiyaç duyuyoruz. Birileri masanın altından birbirlerini tekmelemekten bunlara fırsat bulamıyorlar. 14 Mayıs'ta sandıkta bunları gömüyor muyuz, nefesini kesiyor musunuz? Bunlar batıdan talimat alıyor, ne diyecekmiş 'Aferin' diyecekmiş. Desin, bize Ayşem, Fatmam 'Aferin' diyecek.

Cumhuriyetimizin ilk asrının en parlak 20 yılına imza atmış bir parti olarak, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını karşılamaya hazırlanıyoruz. Ülkenin kazanımlarına düşmanlık etme hastalığı bunlarda eskiden beri mevcut. Ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar. Nazilli bu gece onlara en güzel dersi verecek.

"MENDERES'İ İDAMA GÖNDEREN CHP ZİHNİYETİ VE YANDAŞLARIYDI"
Rahmetli Menderes'in kabrinde siz çok daha rahat uyumasına vesile olacaksınız, 14 Mayıs'ta vereceğiniz oylarla. Rahmetli Menderes'i idama götüren CHP zihniyeti ve yandaşlarıydı. Bunun hesabını sormaya hazır mıyız? Milletimiz hayranı olduğumuz o engin ferasetiyle herkesi dinler, herkesi tartar; vakti, zamanı geldiğinde kendisi ve evlatları için tavrını gösterir. 14 Mayıs işte o tarih olacak."

 
AK Partili Dağ'dan Mutabakat Metni eleştirisi: Bir tane yapacakları iş yok!
 
Soylu Aydın'da CHP'yi eleştirdi: Bunlar çürük domates!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yazık 4 Şubat 2023 Cumartesi 18:27

son çırpınışların ..

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Park halindeki cipi kundakladılar!
Uşak'ta bir apartmanın önünde park halinde bulunan cip, kimliği henüz ...
Kaçak sigara operasyonu: Yüzbinlerce ele geçirildi!
Uşak'ta polis ekiplerince bir tırda 1 milyon 670 bin kaçak sigara ele geçirildi.
Kuzey Ege'de ulaşıma fırtına engeli
Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında 5-6 Şubat'ta yapılması ...
 
Karda mahsur kalan 60 öğrenci kurtarıldı
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle dağda mahsur kalan ...
Beton mikseri devrildi... Sürücü yaralandı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı.
Muğla'da zehir tacirleri tutuklandı!
Muğla ve ilçelerinde geçen ay yürütülen operasyonlarda uyuşturucu ticareti ...
 
Muğla'yı sağanak ve dolu vurdu!
Muğla'nın Bodrum ve Menteşe ilçelerinde etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle ...
Pazar günü miting vardı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afişleri dereye atıldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, pazar günü Aydın'da mitingi yapacağı ...
Prefabrik yatakhane alev alev yandı!
Uşak'ın Banaz ilçesinde, bir firmaya ait prefabrik yatakhanede çıkan yangın hasara neden oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva