HABERLER>GÜNCEL
19 Mart 2024 Salı - 20:22

Erdoğan açıkladı: Bayram tatili 9 gün!

'Şoför Esnafıyla İftar' programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri vakit verdik." diyerek müjdeyi verdi.

Erdoğan açıkladı: Bayram tatili 9 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Şoför Esnafıyla İftar' programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugün Kuzey Irak'ta yürüttüğümüz operasyonda şehit olan askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem bölgesinde teslim ettiğimiz afet konutu sayısı 76 bini aştı. 14 km'lik Arnavutköy - İstanbul havalimanı yeni metro hattının açılış törenine katıldık. İstanbul'un trafik çilesinin biraz daha azalacağının kanaatindeyim. Akabinde Mamak'ta toplu açılış törenimiz vardı. 62 kalem eser hizmet ve projeyi açtık.

Soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Şoför esnaflarımızla bizim özel bir dostluğumuz, yol arkadaşlığımız vardır. Sizlerle farklı vesilelerle bir araya geldik dertleştik. Hangi görevde olursak olalım sizlerin kanaatlerini almaya önem gösterdik. Her zaman sizlerin fikirlerinden istifade ettik. Şoför esnafı kardeşlerimin yaptıkları iş icabı milletimizin aynasıdır. Sizlerin bu şehre yaptığı hizmetlerin yerini hiçbir şey tutamaz.

Her biriniz yılın 365 günü günün 24 saati faal olan mesuliyeti gerçekten ağır bir mesleği icra ediyorsunuz. Daima sizlerle yol yürümüş bir kardeşiniz olarak her gün nasıl bir mücadelenin içinde olduğunuzu çok iyi biliyorum. Daha sonra şoförlerimizi hedef alan sözlü ve fiili saldırı haberi medyaya yansıdı. Dün Keçiören'de taksi durağına yapılan saldırı da benzer bir örnektir. Bazı münferit örnekler üzerinden şoför esnafı kardeşlerimin itham edildiğini üzülerek görüyoruz. Bu asla kabul edilemez bir durumdur.

Şoför esnafı kardeşlerime yönelik haksız ithamların yapılması vahimdir. Milletin yetki verdiklerinin görevi suçu başkalarına yıkmak değil sorunu tespit edip çözüm üretmektir. Trafik sürekli sıkışıyorsa burada şoför kardeşlerim suçlu değil mağdur konumundadır.

Özellikle artan trafik keşmekeşinden şoför esnafı kardeşim herkesten çok daha fazla etkileniyor. Görevi trafiği hafifletmek olanların kendi beceriksizliklerinin vebalini şoförlerimize yüklemesi işgüzarlıktır. Enerjimizi ve kapasitemizi bahane aramak için değil sorunları çözmek için kullandık. Gece gündüz çalışarak ülkemizi ulaştırma alanında dünyada parmak gösterilen yere taşıdık.

Ulaştırma alanında büyük bir dönüşüme imza attık. Sizler gerek şehir içinde gerekse şehirler arası seyahatlerinizde ülkemizi nereden nereye getirdiğimizi gayet iyi biliyorsunuz. Aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Dolmuş ve münibüs esnafımızın plakalarına dair mülkiyet sorunuyla ilgili mağduriyetleri gidereceğiz. Şehir içinde faaliyet gösteren halk otobüsü esnafımızın haklarını da korumaya alacağız. Ulaştırma ve Çevre Bakanlığımız gerekli hazırlıkları yaptı.

Ulaştırma projelerini devam ettirmek yerine üzerine hafriyat dökenleri siyaset arşivinin tozlu raflarına havale edeceğinizden şüphe duymuyorum. Biz büyükşehirde Turgut Altınok kardeşim ve ilçelerdeki adaylarımızla eser ve hizmet siyaseti yolunda emin adımlarla sürdüreceğiz. Başta İstanbul olmak üzere Ankaramızı bir başkente yakışır şekilde hal almasını inşallah sağlayacağız.

KAMU ÇALIŞANLARINA 9 GÜN BAYRAM TATİLİ
Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak ramazan bayramı öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacakları kararını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri vakit verdik."

 
Cumhur'un adayı Dağ: Kronik sorunları el birliğiyle bertaraf edeceğiz!
 
Muğla'da feci kaza: Araç hurdaya döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in haftalık zehir raporu: 67 operasyonda 55 tutuklama!
İzmir'de, polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği 67 ayrı ...
Dünya Meteoroloji Örgütü'nden korkutan uyarı!
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2023'ün, kayıtlara en sıcak yıl olarak ...
Hastanede şoke eden intihar!
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde temizlik personeli olarak ...
 
General babanın çabası sonuç verdi...Yargıtay'dan cinayet soruşturması kararı!
Yargıtay 1. Dairesi, 13 Mayıs 2018’de İzmir Narlıdere’de cansız bedeni ...
Gezeravcı İzmir'de üniversitelere buluştu: Potansiyelinizden şüphe etmeyin
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi.
Bakan Kacır: Gençlerimiz hayallerini sonlandırmayacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğine güvendiklerini, ...
 
İzmir'deki nevruzda gözaltına alınanlar adliyede!
İzmir'in Konak ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM ...
Levent Gültekin'e 'cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası
Gazeteci Levent Gültekin'e, 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla açılan ...
İzmir'de uzay günü... Gezeravcı deneyimlerini anlattı!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ege Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva