HABERLER>GÜNCEL
19 Mart 2024 Salı - 18:13

General babanın çabası sonuç verdi...Yargıtay'dan cinayet soruşturması kararı!

Yargıtay 1. Dairesi, 13 Mayıs 2018’de İzmir Narlıdere’de cansız bedeni bulunan Dorukhan Büyükışık’la ilgili intihar dosyasının, “cinayet soruşturması”na dönüştürülmesini talep eden Adalet Bakanlığı görüşüne onay verdi. Bakanlığın, “kanun yararına bozma” isteğine Yargıtay’ca onay verilmesi sonrasında dosya “cinayet” soruşturmasına döndü. Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık, “sürecin bu aşamaya gelmesi, ülkede halen dürüst yargı mensuplarının bulunduğunu göstermesi açısından umut verici” dedi.

General babanın çabası sonuç verdi...Yargıtay dan cinayet soruşturması kararı!

T24'te yaer alan habere göre; Cansız bedeni bulunduktan sonra İzmir’de savcılık ve polisin yürüttüğü soruşturma sonucunda “ihtihar ettiği” yönünde verilen kararla kapatılan Dorukhan Büyükışık’ın ölümüyle ilgili Yargıtay 1. Dairesi önemli bir karara imza attı.

Geçen Şubat’ta alınan kararın yürürlüğü girmesiyle birlikte Dorukhan Büyükışık’ın yaşamını yitirdiği olayın seyri tamamen değişti.

Oğlu Dorukhan’ın İzmir’de faaliyet gösteren Tanyer İnşaat dalı firmaya ait inşaat sahasında cansız bedeninin bulunması sonrasında harekete geçen Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık, olayın üzerindeki şüpheyi kaldırmak için adalet mücadelesi vermeye başladı.

Büyükışık’ın verdiği mücadelesinin T24 aracılığıyla kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte arka arkaya önemli gelişmeler yaşandı.

Büyükışık, sesini kamuoyuna duyurmasının ardından özellikle Adalet Bakanlığı nezdindeki girişimlerinden olumlu sonuç almayı başardı. Adalet Bakanlığı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen adli soruşturmada verilen takipsizlik kararının “kanun yararına bozulması” için Yargıtay’a başvurdu.

Büyükışık’ın olayın intihar değil cinayet olduğu yönündeki delilleri ortaya koymasıyla beraber, bakanlığın Yargıtay’a yaptığı başvuru sonrasında Yargıtay Başsavcılığı, Büyükışık’ın iddiasını dikkate alan tebliğnameyi Yargıtay 1. Daire’ye gönderdi.

Talebi görüşen Yargıtay 1. Dairesi, yargı sisteminde pek görülmeyen şekliyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliğnamesini onayladı. Böylece, Dorukhan Büyükışık’ın cansız bedeninin bulunduğu olayın cinayet soruşturmasına dönüşünün önü açıldı.

Kararın anlamı

Yargıtay 1. Dairesi’nin yayımladığı kararla beraber bazı önemli noktaların dikkate alınması gerekecek.

Büyükışık’ın “yüksekten düşme neticesi ölmediği”, aksine “cinayet sonucu”nda yaşamını yitirdiği netleşti.

Ayrıca, soruşturmanın ilk aşamasında savcılık tarafından talep edilen Adli Tıp raporlarının yanlışlığı ortaya çıktı. Yargıtay 1. Dairesi, kararında, Büyükışık Ailesi’nce hazırlattırılan uzman raporlarını dikkate aldı. Aile tarafından hazırlatılan uzman raporlarında, Dorukhan Büyükışık’ın yüksekten düşme sonucuyla değil, tam aksine öldürüldüğü yönünde bulgulara yer verilmişti.

Aynı karar doğrultusunda, olayı intihar olarak değerlendiren ve bu istikamette adli soruşturma yürüten, sonunda da takipsizlik kararı veren yerel savcılık ve polislerden oluşan kamu görevlilerinin yaptığı soruşturmanın “sorunlu” olduğu anlaşıldı. Süreçte görev alan kamu personeli halen ilgili kurumlarda devam eden idari araştırma ve soruşturmaların seyri de değişecek.

Gelişmenin diğer önemli bir tarafını ise, Ethem Büyükışık T24’e şöyle anlattı:

“Tebliğname ve onama kararından anlaşılacağı üzere, oğlumun cansız bedeninin bulunduğu bölgedeki inşaatın firmasının sahipleri Münir Tanyer ve oğlu Taylan Tanyer, cinayet şüphelisi olarak yeniden soruşturulacak. Yakalarını kolayca sıyıramayacaklar. Ayrıca, kararda zaman aşımına kadar dosyanın hiçbir şekilde kapatılamayacağı hükmü var.”

Yargıya teşekkür ederim”

Oğlu Dorukhan Büyükışık’ın cinayete kurban gittiğini ortaya çıkarmak için büyük çaba sarf eden baba Büyükışık, şöyle dedi:

"Bundan sonra sürecin önü açıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen hem kamu görevlileri, hem de cinayetle ilgili soruşturmadaki yeni veriler dosyaya girecek.

Yaşanan yeni gelişmeler acımızı azaltmayacak. Ancak, içimize su serpen bir durum da var. Türkiye’deki yargı içinde hala dürüst, temiz, vicdanlı yargı mensuplarının olduğunu görmek bize umut verdi. Daha yolun sonuna gelmedik. Bu ülkedeki bizim benzerimiz anne - babalar ve evlatları için umudumuz artmaya başladı. Süreç uzun. Bizim için hiç kolay olmayacak. Gerek, Adalet Bakanlığı, gerek Yargıtay’da halen adil hüküm veren hakimlerin olduğunu hissettik. Özellikle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bizim yanımızdaydılar. Destekleriyle süreç bu noktaya gelebildi. Teşekkür ediyorum."

 
'Jandarma' olarak tanıtıp, 900 bin lira dolandırdılar
 
Çerçioğlu'na Bozdoğan'da sevgi seli!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nazlı Özcan 20 Mart 2024 Çarşamba 10:11

Adalet,er g?ç yerini bulacaktır, ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz,Allah rahmet eylesin.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gezeravcı İzmir'de üniversitelere buluştu: Potansiyelinizden şüphe etmeyin
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi.
Bakan Kacır: Gençlerimiz hayallerini sonlandırmayacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğine güvendiklerini, ...
İzmir'deki nevruzda gözaltına alınanlar adliyede!
İzmir'in Konak ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM ...
 
Levent Gültekin'e 'cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası
Gazeteci Levent Gültekin'e, 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla açılan ...
İzmir'de uzay günü... Gezeravcı deneyimlerini anlattı!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ege Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi.
Bakanlık acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü ...
 
Silahlar konuştu... Halkapınar'da kanlı saldırı!
İzmir'de, raylı sistem taşımacılığının yapıldığı aktarma merkezinin önünde ...
THY'den indirimli bilet kampanyası
Biletlerin satış dönemi 18 Mart 2024 - 16 Nisan 2024 olarak belirlendi
Ege Denizi için fırtına uyarısı!
Kuzey ve güney Ege'de denizde fırtına bekleniyor. Yetkililer, ulaşımda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva