HABERLER>YAŞAM
31 Mayıs 2022 Salı - 10:31

Engeller Büşra'yı yıldırmadı... Azmiyle herkese örnek oldu!

İzmir'de iki farklı üniversite okuyan Serebral Palsi (SP) hastası Münevver Büşra Ekinci (23), yeni çıkardığı ikinci şiir kitabını, mezun olduğu lisede imzalamanın mutluluğunu yaşadı. Azmiyle herkese örnek olan Büşra, "Çok mutluyum. Şiir kitabı hayalimi gerçekleştirdim. Herkese örnek olmak istiyorum" dedi.

Engeller Büşra yı yıldırmadı... Azmiyle herkese örnek oldu!

İzmir'de yaşayan Hüseyin (53) ve Şerife Ekinci'nin (48) ikizlerinden 30 haftalık doğan kızları Münevver Büşra Ekinci, doğumda oksijensiz kaldığı için SP hastası olarak dünyaya geldi. İkizi Ahmet sağlıklı olarak hayatına devam ederken, Büşra, 1 yaşından itibaren fizik tedavi desteği aldı, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürdü.

Azmini hiç yitirmeyen, ortaokul ve liseyi evde eğitim alarak tamamlayan Büşra, üniversite sınavına girerek örgün eğitimi kazanacak puanı tutturdu ancak tekerlekli sandalyesiyle okula gidip gelmenin zorluklarını düşünerek tercih yapmadı. Açık öğretim okumaya karar veren Büşra, hem Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 4'üncü sınıf hem de Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürüyor.  Bir yandan da yazmayı sürdüren Büşra, basılan ikinci kitabı için uzaktan eğitimle 4 yıl önce mezun olduğu Eşrefpaşa Anadolu Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenleriyle buluşup, imza gününe katıldı.

'KIZIMIN AZMİ VE HAYATA BAĞLILIĞI BİZİ DE ETKİLEDİ'
Kızını büyütürken çok zorluk yaşadıklarını kaydeden Şerife Ekinci, "30 haftalıkken normal doğum başlamıştı daha sonra ikizlerim sezaryenle alındı. Büşra'nın beyni oksijensiz kaldığı için Serebral Palsi hastası olarak dünyaya geldi. Oğlumun hiçbir sorunu yok. Hayatta çok zorluklarla karşılaştık, hep mücadele ettik. Kızımın azmi, onun çalışkanlığı, hayata bağlılığı bizi de etkiledi. Büşra'yı sosyal hayata adapte etmek için öğretmenleri de çok çaba sarf etti. Engelli olmak zor değil, yeter ki engellenmişlik olmasın. Engelli bireylerin sokağa çıkıp sosyalleşmesinin önünde engeller var" dedi.

'HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİ GÖRMEK EN GÜZEL HEDİYE'
Stajını tamamlayan kızının Sosyal Hizmetler Bölümü'nden bu yıl mezun olacağını anlatan Şerife Ekinci, kendi isteğiyle ikinci üniversite okuduğunu belirterek şöyle devam etti:

"14 yaşından beri şiir yazıyor. En büyük hayali şiir kitabı çıkarmaktı. İlk kitabımız 50 adet basıldı. İkinci kitabımız da sponsor desteğiyle 550 adet basıldı. Çeşitli yerlerde stant açıp satıyoruz. Bize ulaşanların adreslerine kargoluyoruz. Büşra, 'ilham geldi' dediğinde cep telefonuna kaydediyor. Nerede olursa olsun eve gelince bilgisayardan kendisi parmaklarıyla yazıya döküyor. İkinci hayali ise üniversiteyi bitirip bir iş sahibi olabilmek. Bu yıl son sınıfta bir proje yazdı. Engellilerin sosyal hayata adapte olması, karşılaştığı zorlukların giderilmesi adına çalışmaları devam ediyor. Kendi kalem tutup yazabiliyor ama çok okunaklı değil. Birçok işini bilgisayarda yapıyor. Sınavlarda da kitabını işaretliyor, kodlayıcı ona yardımcı oluyor. Onun azmi bizi bugünlere getirdi. Emeğinin karşılığını görmek, onun hayallerini gerçekleştirdiğini görmek bir anne için en güzel hediye."

'HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM'
Münevver Büşra Ekinci de kitabının imza günündeki hislerini dile getirerek, "Çok mutluyum. Şiir kitabı hayalimi gerçekleştirdim. Bana destek olanlara teşekkür ederim. Şarkı sözleri yazıyorum, şiir yazıyorum. Devamı gelecek. Herkese örnek olmak istiyorum. Engellilerin sosyal hayata katılıp fiziki şartlarının düzenlenmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

'AZMİ VE YAŞAM MÜCADELESİYLE BAŞARI HİKAYESİ YAZDI'
Büşra'nın imza gününe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Eşrefpaşa Anadolu Lisesi Müdürü Selman Er de, "Büşra 4 yıl önce evde eğitim ile öğretmenlerimizin ders verdiği bir öğrencimizdi. O hepimize örnek oldu. Azmi ve yaşam mücadelesiyle bir başarı hikayesi yazdı. Karne gününde hepimize birer çiçek yaptırıp teşekkür notu yazmıştı. O zaman da sözcüklerle arası çok iyiydi. Çok duygulanmıştık. Kendisini tebrik ediyoruz. Hepimize örnektir" diye konuştu. (DHA)

 
38 ilde 'Miras' operasyonu... 143 kişi tespit edildi!
 
CHP'li Emre Can Bağ kazada hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karikatürist MemCoş hayatını kaybetti
Mizah dergisi LeMan, MemCoş imzasıyla tanınan Mehmet Coşkun'un hayatını kaybettiğini duyurdu.
Deprem bilimci Gündoğdu, hayatını kaybetti
İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu vefat etti.
İzmirli anne-kızdan örnek davranış!
İzmir'in Bergama ilçesinde eşiyle çiftçilik yapan Derya Özdemir ile kızı ...
 
İşte Pakize Suda'nın son durumu!
Geçtiğimiz aylarda 'akıl geriliği' teşhisiyle gündeme gelen 72 yaşındaki ...
Mehtap Ar’ın adı kütüphanede
Geçen yıl hayata veda eden sanatçı Mehtap Ar için İstanbul Gebze’de kütüphane açıldı.
İdeal flört yöntemi... İlişkide 30 gün kuralı!
İdeal flört yöntemi... İlişkide 30 gün kuralı!
 
Ünlü şarkıcının ablası İzmir'deki evini çiftliğe çevirdi... 169 can dosta yuva oldu!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan, şarkıcı Can Bonomo'nun ablası Funda ...
Down sendromlu Yiğit'in tek dayanağı annesi
İzmir'in Gaziemir ilçesinde down sendromlu oğlu Yiğit (6) ile tek başına ...
Özkan Uğur üçüncü kez kansere yakalandı
Daha önce iki kere kansere yakalanan ve iyileşen sanatçı Özkan Uğur, sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva