HABERLER>YAŞAM
8 Mayıs 2022 Pazar - 15:01

Down sendromlu Yiğit'in tek dayanağı annesi

İzmir'in Gaziemir ilçesinde down sendromlu oğlu Yiğit (6) ile tek başına yaşam mücadelesi veren Esra Demirkaya (43) Anneler Günü'ne buruk girdiğini söyledi. Kendisine çiçek getiren kimsenin olmayacağını belirten Demirkaya, "Bazı insanlar, Yiğit'i görünce kaçıyor. Yanlarına gittiğinde, okşamadıkları gibi uzaklaşmasını ister gibi bakıyorlar" dedi.

Down sendromlu Yiğit in tek dayanağı annesi

Dokuz Eylül Mahallesi'ndeki tek odalı bir evde oturan Esra Demirkaya ve down sendromlu oğlu Yiğit Akbaba, birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Makatı kapalı olduğu için 3 kez operasyon geçirmek zorunda kalan Yiğit'in hem annesi hem babası olan Esra Demirkaya, oğlu için ayakta kalmaya çalışıyor. Doğuma kadar normal bir hamilelik geçirdiğini ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeyi beklediğini belirten Esra Demirkaya, "Yiğit doğduktan sonra makatının kapalı olduğunu ve down sendromlu olduğunu öğrendik. Hamileliğimde ultrasonda hiçbir şey anlaşılmadı. Şimdiye kadar üç farklı ameliyat oldu. Doğar doğmaz karnına kolostomi torbası taktılar. İkinci ameliyatta makat deliği açıldı. Bağırsağın uzamasını beklediler. İki yaşını geçtikten sonra son olarak 3'üncü ameliyatta torbayı iptal edip, bağırsağı makatta açılan deliğe bağlandı. Bu ameliyatın ardından eşim bizi terk etti. 3 yıl sonra boşandık" dedi.

'BANA BİR ŞEY OLURSA ONU KİMSE İSTEMİYOR'
6 ay önce annesini de kaybeden Demirkaya, "Bebekken torbası olduğu için benim dışımda hiç kimse Yiğit'e bakmadı. Bana bir şey olursa, onu kimse istemiyor. Engelli maaşı bağlanmadan önce hiçbir gelirim yoktu ve oğlumu yurda vermemek için uğraştım. Günlerce aç oturduk. Daha önce oturduğumuz evde kirayı ödeyemeyince bizi çıkardılar. Tek göz odalı bu eve de 1,5 yıl önce taşındık. Çünkü 1000 lira kirası var. Ama tuvalet dışarıda ve yerde. Oğluma tuvalet eğitimi veremedim. Özellikle kışın soğukta ben bile tuvalete çıkmak istemiyorum. Haziranda 6 yaşına girecek ama hala bez kullanıyor. Ayda 1500 lira masrafı var. Konuşamadığı için agresifleşiyor. Evdeki eşyalara zarar veriyor. Kızılay ayni ve nakdi yardım yapıyor. Daha fazla dil terapisi alması gerek. Özel eğitim yeterli olmuyor" diye konuştu.



'YİĞİT'İ GÖRÜNCE KAÇIYORLAR'
Boş zamanlarında bebek elbisesi ören ancak henüz bir gelir elde edemediğini ifade eden anne Esra Demirkaya, Anneler Günü'ne de buruk girdiğini söyledi. Herkesin Anneler Günü'nü kutlayan Demirkaya, "Bana çiçek getiren olmayacak. Ayrıca bazı insanlar, Yiğit'i görünce kaçıyor. Kendi çocuklarına baktıkları gibi bakmıyorlar. Yanlarına gittiğinde, okşamadıkları gibi uzaklaşmasını ister gibi bakıyorlar. Yalnız olduğum için ev vermiyorlar. Hayatımı kolaylaştırmak için kimse bir şey yapmıyor. Tuvaletin içeride olduğu bir eve ihtiyacım var" ifadelerini kullandı.

Esra Demirkaya ve oğluna yardım eli uzatan Türk Kızılay Gaziemir Şube Başkanı Davut Dinçel de ilçelerinde hayata geçirdikleri Kardeş Aile Projesi'nden Yiğit ve annesinin de yararlanabileceğini belirterek, "Bizim amacımız, manevi destek verip kardeş aile bulmak. Kardeş aile belli aralıklarla Esra annemizi arayıp, ona nefes olabilir" dedi. (DHA)

 
Canan Arıtman son yolculuğuna uğurlandı!
 
Derya Uluğ Bayındırlılara unutulmaz bir gece yaşattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özkan Uğur üçüncü kez kansere yakalandı
Daha önce iki kere kansere yakalanan ve iyileşen sanatçı Özkan Uğur, sosyal ...
Özkan Uğur'dan üzücü haber: Hastalığım tekrarladı
2013 yılında yakalandığı lenf kanserini ikiz kez yenen usta müzisyen Özkan ...
İyileştiren sevgi!
İzmir'de 20 yıl önce görev yaptığı çocuk yuvasında, 2 yaşındaki Down sendromlu ...
 
Evlenmeden önce karar verdiler... En kutsal söz!
İzmir'de Ümran (49) ve Ali Dırmık (49) çifti, evlenmeden önce birbirlerine ...
Karikatürleriyle zamana ok attı!
İzmir'de görsel sanatlar öğretmeni Hilal Özcan, hobi olarak yaptığı karikatürlerle ...
Zekeriya Beyaz son yolculuğuna uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ilahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya ...
 
Zekeriya Beyaz yaşamını yitirdi
Bir dönem televizyonların popüler ismi olan ilahiyatçı Zekeriya Beyaz yaşamını yitirdi.
Orhan Pamuk 10 yıllık sevgilisiyle evlendi
2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü Türkiye'den kazanan tek isim olan ...
Haldun Dormen, 94'üncü yaşını dans ederek kutladı
Türk sinemasının efsane isimlerinden Haldun Dorman, 94. yaşını sevenleriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva