HABERLER>EKONOMİ
24 Temmuz 2013 Çarşamba - 10:33

EMD’nin iftarında gündem EXPO: Dubai ile yarışıyoruz!

EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi ve Ege ve Batı Akdeniz Sanayi İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESAFED) Başkanı Mustafa Özkara, EXPO yarışının İzmir ile Dubai arasında geçeceğini düşündüklerini söyledi.

EMD’nin iftarında gündem EXPO: Dubai ile yarışıyoruz!

İZMİR - Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle iftar organizasyonunda bir araya gelen EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi ve Ege ve Batı Akdeniz Sanayi İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESAFED) Başkanı Mustafa Özkara, kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
İzmir'in EXPO adaylığıyla ilgili tüm yetkili ve görevlilerin canla başla mücadele verdiğini, literatüre geçecek seviyede kapsamlı bir çalışma trafiğinin devam ettiğini anlatan Özkara, İzmir'de çok sayıda delegeyi ağırladıklarını, aday ülkeler arasında en fazla delegeye ulaşanlardan olduklarını belirtti.
 
Yarışta artık son düzlüğe girildiğini, organizasyonu yapacak kentin 27 Kasım 2013'de Paris'teki oylamada belirleneceğini anlatan Özkara, "Şu an görünen tabloda bu yarış, Dubai ile İzmir arasında geçiyor gibi görünüyor. Elimizdeki veriler ve oluşan algı da bunu gösteriyor. Oylamada Dubai'den daha üstün olmamız gerekiyor. Yaptığımız tüm görüşmelerde delegeler bize ya ilk bizim geldiğimizi ya da Dubai'den sonra başvuru yaptığımızı söylüyorlar. İki kent de agresif biçimde çalışıyor"
 
İzmir'in en çok oy almayı öngördüğü coğrafyada Dubai'nin de etkin olduğunu, Arap Ligi ve İngiltere'nin Dubai'yi desteklediğini, İzmir'in ikinci tercih olarak görüldüğünü anlatan Özkara, İzmir'in ise Afrika ülkelerinde çok etkili olduğunu, bu kıtadaki oyların yarısından fazlasına sahip olduğunu ifade etti.
 
Oylamada ilk turu geçebilmek için gereken 49 oya ulaşılıp ulaşılamadığı yönündeki bir soru üzerine Özkara, yazılı olarak verilmiş desteklere bakıldığında bu rakamın garanti olduğunun söylenemeyeceğini, ancak henüz karar vermemiş ülkeler arasında çok yüksek ihtimalle destek verecek olan ülkelerin oyları dikkate alındığında bu rakamın yakalanabileceğini dile getirdi.
 
İzmir'in kuzeydeki rakibi Ekaterinburg ile güneydeki rakibi Dubai ile farklı bölgelerde aynı hedef kitlelere hitap ettiğine dikkat çeken Özkara, bunun bir avantaj olabileceğin işaret ederek, "Oylamada ilk turda bir kaza yaşamazsak bu iş bitti diye aramızda bir espri var. Çünkü ilk turda en az oyu alarak elenen her ülkeye destek veren ülkelerin ikinci tercihiyiz" diye konuştu.

İNCİRALTI TARTIŞMALARI
Mustafa Özkara, EXPO yeri olarak belirlenen İnciraltı'nda yapılan imar düzenlemesinde alışveriş merkezi öngörülmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tepki göstermesi sonrası çıkan tartışmalarla ilgili ise haklı gerekçelerle itirazların olabileceğini, bunların iyi niyetli olduğuna sonuna kadar inandığını ancak bu eleştirilerin ifade edilmesinde izlenen yolu doğru bulmadığını kaydetti.
 
Özkara, "Bu oylama kasım sonunda yapılacak. Ardından 2014'da 2020'ye kadar 6 yıl vaktimiz var. Bu süre içinde kendi içimizde tartışmamızı yapabiliriz. Hataları bu süre içinde telafi edebiliriz. Ama yapmamız gereken öncelikle EXPO'yu bu ülkeye getirmek. Bu süreçte hata yaparsak bunun telafi imkanı yok. Bunun pardonu, tekrarı yok. 'Biz İnciraltı sorununu çözelim tekrar oylama yapalım' seçeneği yok. İzmir, EXPO'nun mührünü aldıktan sonra bu eleştiriler çözüme kavuşur" diye konuştu.
 
İnciraltı'ndaki imar düzenlemeleri konusunda geçmişte de tartışmalar yaşandığını, Uluslararası Sergiler Bürosu yönetiminin bir kaç gün içinde yürütme komitesinden konuyla ilgili bilgi istediğini anlatan Özkara, aynı tartışmaların tekrarlanmasının yine rahatsızlık doğuracağını, rakiplerin bunu İzmir'in aleyhinde kullanabileceğini savundu.
 
EMD İzmir Şubesi Başkanı Tolga Albay ise dış siyasette sıcak günlerin yaşandığını, yeni pazar arayan iş insanları için de zor günlerin yaşandığını belirterek, gelişmelerin İzmir'in EXPO adaylığını olumlu yönde etkilemesini umduklarını ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 KASIMDAKİ ...EXPO 2020 Oylamasını ÇOK RAHAT KAZANABŞLİRİZ... 24 Temmuz 2013 Çarşamba 12:00

İZMİR Olarak DUBAİDE OLMIYAN Bir STRATEJİL SAGLIK TURİZM ENSTTRÜMANA SAHİBİZ...Bunu seçimlerden önce iyi kullanır yönetebilirsek...İdda ediyorum EXPO 2020 Yİ ŞANSA BIRAKMADAN... UZAK ARA KAZANIRIZ.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Devler Ligi’ne Denizli’den 11 firma
İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl açıkladığı En Büyük 500 Firması Listesi'ne ...
Sanayi devlerinin ilk 500 listesinde 34 İzmirli
İstanbul Sanayi Odası tarafından 45 yıldır düzenli olarak açıklanan Türkiye'nin ...
Toplu sözleşmede uzlaşma: İşte yeni işçi maaşları
Kamuda çalışan 185 bin işçiye 2013'te yüzde 4+4 zam yapılması kararlaştırıldı.
 
Ve Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası, faiz koridorunun üst bandını 75 baz puan artırarak yüzde ...
Sanayinin güçlü ismi Talay'la ekonomi ve siyaset üzerine...
İzmir sanayisinin önde gelen isimlerinden biri olan Meba Reklam Yönetim ...
Türkiye'nin en büyüğü yine Tüpraş
Türkiye'nin en büyük sanayi şirketleri açıklandı. Tüpraş, 40,1 milyar ...
 
Yeni Santa Fe Yükseliş’te
Temsilcisi olduğu güçlü markaları İzmirlilerle buluşturan Yükseliş Şirketleri, ...
Chiptuning ile ayda bir depo yakıt tasarrufu
EcoPerformans şirketinin hizmete sunduğu "Performans ve Ekonomi" yazılım ...
Altın’da Japon rüzgar: Bir ayın zirvesinde
Japonya seçimlerinden destek alan yenin dolar karşısında değerlenmesi ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva