HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mayıs 2015 Pazar - 14:34

Ekrem Demirtaş TOBB Genel Kurulu'nu yönetti

Ankara'da 2 Mayıs’ta düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 71. Olağan Genel Kurulu'nu Genel Kurul Başkanı olarak yöneten TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Bu yıl Genel Kurulun sloganı Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle ‘Aynı ruh, aynı heyecan’dı. Genel Kurul’da işadamlarımızın Çanakkale’deki aynı ruhu, aynı heyecanı taşıdığını gördük. İşadamlarımızın dinamizmi ve heyecanı Türkiye’nin geleceğine güvenle bakmamamız sağlıyor” dedi.

Ekrem Demirtaş TOBB Genel Kurulu nu yönetti

İZMİR  - İzmir Ticaret Odası, TOBB’un 71. Genel Kurulu’na İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve 31 Meclis üyesinden oluşan 33 kişilik bir heyet ile katıldı. TOBB Genel Kurul Başkanı ve Ticaret Odaları Konsey Başkanı Ekrem Demirtaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte tüm TOBB Genel Kurul Delegeleri adına Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu ve Anıtkabir Şeref Defteri’ni imzaladı. Demirtaş ve Hisarcıklıoğlu Anıt Şeref Defteri’ne, “Türk iş dünyası olarak, bizler bıraktığınız bu büyük emanete ve onura sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu vatan bizden öncekilerin olduğu gibi, bizim ve bizden sonrakilerin de namusudur. Medeniyet yarışında en ileri noktaya ulaşmak ve ülkemizin ekonomik gücünü en tepeye çıkarmak, yeni ve daha büyük yatırımlarla insanlarımıza iş sahaları açmak, ülkemizin refah seviyesini büyütmek Türk iş dünyasının görevidir. Biz bu görevin bilincinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimize, aziz hatıranız önünde söz veriyoruz” yazdı.
 


ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İLE BİRLİKTE
Genel Kurul’dan önce TOBB bünyesinde 10,20, 30 ve 40 yılını dolduranlara Hizmet Şeref Belgesi verilmesi için tören düzenlenirken, törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Demirtaş ve Hisarcıklıoğlu, Erdoğan ile birlikte hak kazanan üyelere Hizmet Şeref Belgeleri’ni verdi.
 


Başbakan Prof. Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ın katıldığı genel kurulu yönetirken yaptığı açılış konuşmasında Demirtaş,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, ülkemizin en köklü ve en güçlü meslek kuruluşu olduğunu söyledi. Demirtaş, “81 il ve 160 ilçede faaliyet gösteren 181 Ticaret ve Sanayi Odası, 113 Ticaret Borsası, 57 Ticaret Odası, 12 Sanayi Odası, 2 Deniz Ticaret Odasıyla ülkemizin tüm coğrafyasında görev yapıyoruz. Toplam üye sayımız 1 milyon 500 binin üzerinde. Birliğimiz, Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu ve Odalarımızın yönetimleri, özverili çalışmalarla üyelerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” dedi. Bu yılki TOBB Genel Kurulu’nun 1915 yılındaki Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü olması nedeniyle “Aynı Ruh, Aynı Heyecan” sloganıyla düzenlendiğini hatırlatan Demirtaş, “Genel kurulda işadamlarımızın Çanakkale’deki o müthiş ruhu ve heyecanı aynen taşıdığını gördük. Bu ruh, heyecan ve dinamizm Türkiye’nin geleceğine güvenle bakmamamız sağlıyor. Çanakkale’de ulus bilincimizi ve bağımsızlık tutkumuzu dünyaya gösteren o ruh, bugün de ülkemizin küresel dünyanın yıldızı olmasını sağlayacaktır” diye konuştu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasından sonra Demirtaş’ın “İsteğimiz 7 Haziran’dan sonra kurulacak olan hükümetin program hazırlanırken TOBB adına yapılan bu konuşmanın da dikkate alınması” sözleri salondan büyük alkış aldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da 'taşeron' coşkusu meydanlara taştı
Belediyesi’nde sendikalı olan yaklaşık bin işçi, Devrimci İşçi Sendikaları ...
Karabağlar'da bahara merhaba
Karabağlar Belediyesi , Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesi ile ...
Enginar festivaline gala yemekli kapanış
İzmir'in Urla İlçesi'nde, Yarımada'nın sembol ürünlerinden enginarın tanıtımı ...
 
Başkan Akpınar'dan "liderler" zirvesi
Celal Bayar Üniversitesi Genç Liderler Kulübü tarafından organize edilen ...
Konak’ta Hıdırellez’e 5 yıldızlı kutlama
Konak Belediyesi Hıdırellez'i 5 Mayıs'ta 5 ayrı yerde düzenleyeceği 5 renkli şenlikle kutlayacak.
Erkekler ortaladı, kızlar bombaladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gönüllü Takımı’nda yer alan üniversiteli ...
 
İzmir mutfağı 'gurme' olsun diye el ele verdiler
Geçtiğimiz Ocak ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imzasıyla ...
Urla’da enginar bayramı: Yarımada’ya plan müjdesi
Yarımada'nın sembol ürünlerinden enginarın tanıtımı için düzenlenen 1. ...
New York’un turizm patronu Çeşme’ye hayran kaldı: Ne yapmam lazım?
Çeşme'ye hayran kaldığını belirten New York Belediyesi Turizm Daire Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva