HABERLER>GÜNCEL
6 Ekim 2021 Çarşamba - 15:12

Eğitim-Sen'den uyarı: Sistem sürdürülebilir değil!

Eğitim Sen İzmir Şubeleri yüzyüze eğitimin devam etmesi için okullarda alınması gereken önlemleri açıkladı. Ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi çağrısında bulunan Eğitim Sen, havalandırma sistemlerinin hayata geçirilmesi, öğretmen ve yardımcı personel ihtiyacının giderilmesi çağrısını yineledi.

Eğitim-Sen den uyarı: Sistem sürdürülebilir değil!

EGEDESONSÖZ- KESK’e bağlı Eğitim Sen İzmir Şubeleri yaptıkları basın açıklaması okulların açılmasının ve yüzyüze eğitimin başlamasının üzerinden geçen bir aylık süreci değerlendirdi. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube’de gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı okuyan Eğitim Sen İzmir Şubeleri Dönem Sözcüsü ve 5 Nolu Şube Başkanı Özcan Çetin bir aylık süreçte KOVID-19 salgınının etkilerinin en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti. 
 
Sendikaların yapmış olduğu çağrıların dikkate alınmadığını ifade eden Özcan  “Okullara ek bütçe sağlanmamış, fiziki altyapı sorunları giderilmemiş, ders saatleri salgın koşullarına göre düzenlenmemiş, derslik sayısı ihtiyaç oranında artırılmamış, öğretmen ve yardımcı hizmetli istihdamındaki eksiklikler giderilmemiştir. Sınıfların düzenli olarak havalandırılması, okul içinde ortak kullanım alanlarının temizliği, bahçe ve açık alan düzenlemelerinin yapılması, öğrenci giriş çıkışlarının düzenlenmesi ve sınıf mevcutlarının azaltılması konusunda ciddi eksiklikler bulunmaktadır. Nüfus yoğunluğu fazla olan bölgelerde kalabalık sınıf sorunu sürerken, seyreltilmiş eğitim uygulamaları hayata geçirilmemiştir” dedi. 
 
‘DERS SÜRESİ 30 DAKİKAYA DÜŞÜRÜLMELİ’
Ders sürelerinin 30 dakikaya düşürülmesi gerektiğini dile getiren Özcan “Türkiye’deki öğrencilerin önemli bir bölümü kalabalık sınıflarda öğrenim görmektedir. Öğrenci ve öğretmenlerin 40 dakika boyunca yeterince havalandırılmamış sınıflarda maskeli bir şekilde ders işlemesi sağlıksız bir ortam yaratmakta ve bulaş riskini arttırmaktadır. Eğitim emekçileri, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi talebi yoğun olarak dile getirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu konudaki haklı talepler doğrultusunda adım atmaya ve ders sürelerini 30 dakikaya indirmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
‘HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ HAYATA GEÇİRİLMELİ’
Havalandırma sistemlerinin hayata geçirilmesini talep eden Özcan şunları söyledi:

“Okullarımızda havalandırma sistemleri olmadığı gibi pencere sistemleri de düzenli ve sağlıklı bir havalandırmaya uygun değildir. Bu konudaki bütün çağrılarımıza rağmen gerekli çalışmalar başlatılmamıştır. Kış aylarının yaklaşmakta olduğu dikkate alındığında öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlıklı bir derslik ortamına kavuşabilmesi önemlidir. Bu konuda acilen çalışma başlatılmalı ve yüz yüze eğitimin devam etmesi riske atılmamalıdır."
 
‘ÖĞRETMEN VE YARDIMCI PERSONEL İHTİYACI GİDERİLMELİ’
Öğretmen ve yardımcı hizmet personel ihtiyacının acilen karşılanması gerektiğini de belirten Özcan “MEB, yıllardır kadrolu yardımcı personel alımı yapmamakta ve ihtiyaçlar İŞKUR üzerinden geçici görevlendirmelerle geçiştirilmektedir. Yüz yüze eğitimde bir ay geçmiş olmasına rağmen okullarımızın büyük çoğunluğunda yardımcı hizmet personeli ihtiyacı halen giderilmemiştir. Tüm okullarda temizlik görevlisi yardımcı personel hemen göreve başlamalıdır. Kamu hizmetlerinin sürekliliği, düzenliliği ve halka daha nitelikli olarak sunulması için eğitimde her türlü güvencesiz istihdam uygulamasından derhal vazgeçilmeli, herkese kadrolu ve güvenceli istihdam sağlanmalıdır” dedi. 
 
‘TEDBİRLERİN ALINMASI ISRARIMIZ DEVAM EDECEK’
Aşı olmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu da hatırlatan Özcan açıklaması şu sözlerle bitirdi: “Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm halkımıza karşı duyduğumuz sorumluluk bilinciyle yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güven içinde yürütülebilmesi için tüm tedbirlerin alınması ısrarımız devam edecektir. Bu çabamız yüz yüze eğitimin riske girmemesi ve öğrencilerimizin bir buçuk yıldır yaşadığı kayıpların daha fazla derinleşmemesi içindir. MEB’e sorumluluklarını hatırlatıp tedbirlerin alınmasını sağlamaya çalışmak, salgın nedeniyle kapanmalar yaşansa bile eğitim öğretimin devam edebilmesini sağlayabilmek bizim için en öncelikli sorumluluktur. Eğitim Sen olarak gerek öğrencilerimizin en doğal hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim alması, gerekse eğitim emekçilerinin sağlıklı koşullarda çalışması için gerekli olan tüm tedbirlerin eksiksiz alınması talebimizi bir kez daha belirtiyor, sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

 
İranlı hemşehrisini, gurbette dolandırıp kaçtı
 
Başkan Sandal, depremzedelerin 'yüzde 10' eleştirisine yanıt: Düşük emsalin nedeni odalar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İranlı hemşehrisini, gurbette dolandırıp kaçtı
Döviz bürosu olduğu iddia edilen İran uyruklu bir kişi, kandırdığı İran ...
Mahkeme kararını verdi… Torbalı’da zafer çevrecilerin!
İzmir'in Torbalı İlçesi, Kel Dağı mevkisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ...
Buca'da 34 öğrenci hastanelik olmuştu... Gıdalardan numune alındı
İzmir'in Buca ilçesinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle 34 öğrencinin hastaneye ...
 
Bayındır vahşetinde istenen ceza belli oldu!
İzmir'in Bayındır ilçesinde, dere kenarında yanmış cesedi bulunan Ali ...
Kemalpaşa'da üç zehir tacirine tutuklama!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde durdurulan iki otomobilde yapılan aramalarda, ...
Soylu: Sonbahar kış operasyonlarına başlıyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaz operasyonlarının tamamlandığını ve ...
 
Dağlıca saldırısının faili etkisiz hale getirildi
MİT, 2012'de Hakkari Dağlıca'da gerçekleştirilen ve 8 askerin şehit edildiği ...
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor
Koronavirüs Bilim Kurulu haftalık olağan toplantısına saat 17.00'de başlayacak. ...
Kendisini tehdit eden ile 2 çocuğa tablet alma karşılığında uzlaştı
İzmir'in Konak ilçesinde, Ergin G.'nin (34), çocuğunu getirdiği hastanede ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva