HABERLER>İŞ DÜNYASI
17 Ocak 2023 Salı - 09:11

EGİAD Başkanı Yelkenbiçer ‘en yüksek sayıya ulaştık’ dedi: Girişimciliğe kadın eli

EGİAD’ın 17. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Alp Avni Yelkenbiçer, yüzde 50 oranında yenilediği ekibi ile EGİAD yönetimleri içerisinde en yüksek kadın oranına ulaştıklarını söyledi.

EGİAD Başkanı Yelkenbiçer ‘en yüksek sayıya ulaştık’ dedi: Girişimciliğe kadın eli

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Bölgesel anlamda birçok girişimiyle ses getiren EGİAD geçtiğimiz günlerde genel kurulunu tamamladı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Alp Avni Yelkenbiçer güven tazeleyerek 2023 – 2024 dönemi için tekrar başkan seçildi.

Başkan Yelkenbiçer seçimin ardından Egedesonsöz’e yeni dönem projelerini açıkladı.

EGİAD Yönetim Kurulu kademesindeki 22 YK isminden 12’sinin yeni olduğunu belirten Yelkenbiçer, “EGİAD’da bir liyakat kültürü var. Geçmiş dönemlerde, komisyonlarda başarılı performans gösteren komisyon başkanları her zaman yönetim kurullarına gelir. Geçtiğimiz dönemde 5 yeni komisyonumuz vardı. Hepsi başarılı bir dönem geçirdi. 5 komisyon başkanımız da bu dönem aramıza katıldı. EGİAD’ın bir yayın grubu var. Yarın Dergisi’ni hazırlıyor. Orada başarılı çalışmalar yapan iki arkadaşımızı da komisyonlara aldık. Tecrübesiyle bizlere katkıda bulunacağını düşündüğümüz üç yeni arkadaşımız da geldi. Yeni dönem için, EGİAD kültürü ile beraber hareket etmekten ve yeni katılacak arkadaşlarımızın hevesinden çalışma arzularından çok mutlu ve umutluyuz” dedi.

ARTAN KADIN ÜYE SAYISINDAN MEMNUNUZ
Yönetim Kurulu, Yayın Grubu, EGİAD Melekleri İcra kademesi olmak üzere yönetim kademesindeki 37 üyeden 13 ismin kadın üye olduğunu belirten Yelkenbiçer, EGİAD yönetimindeki kadın üye sayısı oranının bugüne kadar EGİAD yönetiminde yer almış en yüksek sayı olduğunu söyleyerek, “Derneğimizde yönetim kademelerinde en yüksek kadın üye sayısına ulaştık. 88 üyemizden, üye girişi yapan 30 kadın var. Üye listesinde ise 122 kadın üyemiz bulunuyor. Kadın üyelerle, pozitif ayrımcılıktan ziyade eşitlik ilkesiyle çalışıyoruz.  EGİAD’da başarılı oldukları için yönetim kuruluna seçildiler. EGİAD’a üye olan kadınlar, başarılı projelerde yer aldıkları için ve liderlik yaptıkları için yönetim kademesindeler, bu da bizler için sevindirici. 88 üyemizin içerisinde kadın oranı artan bir ivmede.  Kadın üyeler derneğimize hızlıca adapte olup bizlere yön gösteriyorlar. Artan sayıdan çok memnunuz” şeklinde konuştu.

GENÇ ÜYELERLE DİNAMİZMİ FAHRİ ÜYELERLE KURUMSAL HAFIZAYI MUHAFAZA EDİYORUZ
Yeni dönemin ana hedeflerini de aktaran Yelkenbiçer, “Bu dönem 2 ana temamız var. EGİAD’a 88 üye girişi oldu. Hala devam ediyor ve EGİAD’da 47 yaşı geçince fahri üyelerimiz oluyor. Geçen yıl da dahil 4 yılda 80 fahri üyemiz olacak dolayısıyla kuşak da değişiyor. Bu dönem, hem yeni gelen arkadaşlarımız sayesinde hem de eski kuşakla bütünleşmemiz ile dinamizmi ve kurumsal hafızayı birlikte yaşadık. Hem yeni gelen üyelerimizin dinamizminden faydalandık hem de eski projelerin yol göstericiliğini birleştirdik. Yeni dönemde öncelikle derneğimizi diğer paydaşlarla da bütünleştireceğiz. Aynı zamanda derneğimizi daha da büyüteceğimiz bir dönem olacak” dedi.

GİRİŞİMCİLER İZMİR’E GELSİN
Kentteki girişimciliği arttırmanın yollarını araştırdıklarını dile getiren Yelkenbiçer, “Girişim Sermayesi Fonu işlemi yapacak yatırımcı enstrümanları hazırlamayı düşünüyoruz. Teknik çalışmalara başladık. Hem İzmir’deki paydaşlarla hem de şehrimizdeki yatırımcılarla beraber EGİAD Melekleri olarak bir fon kurma hazırlığımız var. Diyoruz ki; İzmir girişimcilik şehri olacaksa finansmana erişmek bir fon oluşturulmalı. Bu şekilde girişimci adayları İzmir’de kalsın ya da başka şehirlerdeki girişimciler finansman bulmak için İzmir’e gelsinler. Biz onlar için Melek Yatırımcılığın yanında yeni bir enstrüman daha eklemek istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Başkan Karabulut son durumu açıkladı: İnciraltı'nda plan, yüzde 99,9 tamam!
 
Çin nüfusu 1961'den beri ilk kez azaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IMF'den üretim uyarısı: Yüzde 7 azalabilir!
Uluslararası Para Fonu (IMF), dünya ekonomisindeki ayrışmanın küresel ...
Türk moda endüstrisinin hedefi ABD
Türk moda endüstrisi, 2022 yılında 1 milyar dolarlık ihracata imza attığı, ...
Egeli ayakkabıcılar'dan İtalya çıkarması!
Cumhuriyetin 100. Yıldönümünde, dünya genelinde beklenen resesyon ve Türk ...
 
Nebati'den fiyat sabitleme ve indirim açıklaması
Zincir marketler, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin "fiyat sabitleme ...
EPDK'dan şirketlere ceza yağmuru!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Azami Uzlaştırma Fiyat Mekanizması ...
EGİAD'da Yelkenbiçer güven tazeledi!
Bölgesel anlamda birçok girişimiyle ses getiren, yaptığı işlerin seçimi ...
 
Bakanlıktan 7 yatırıma proje bazlı destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bursa, Gaziantep ...
Ünlü ekonomistten yatırım yapacaklara kritik uyarı: Borsa pimi çekilmiş bomba!
Geçtiğimiz aylarda borsa hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç ...
Yargı kararları ile durdurulmuştu... Kozak'ta sil baştan!
Kayyum tarafından yönetilen Koza Altın Şirketi, Kozak Yaylası’ndaki ikinci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva