HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2023 Salı - 08:57

Başkan Karabulut son durumu açıkladı: İnciraltı'nda plan, yüzde 99,9 tamam!

İnciraltı planları hakkında İzmir’deki odaların yaklaşımını eleştiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “İnciraltı Planları’na ideolojik bakıyorlar. Aslında bakmamak gerekiyor. Bu planı AK Parti hükümeti çıkardı ve biz ona dava açarsak siyaseten öne çıkarız diye düşünüyorlar. Yani bizim istemezükçü kimliğimiz var diyorlar. Siyaseten yaklaşıyorlar konuya” dedi. Planlamadaki son durum hakkında konuşan Karabulut, "Aralık ayında bu konudaki eksik evraklarında tamamlanmasıyla İnciraltı’nın yüzde 99,9 olan tüm çalışmalarının tamamlandığına şahidiz" dedi.

Başkan Karabulut son durumu açıkladı: İnciraltı nda plan, yüzde 99,9 tamam!

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, SonSöz TV’de Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in konuğu oldu. İnciraltı planları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Karabulut, İzmir’deki odalara kırgın olduklarını belirtirken, Odaların İnciraltı planlarına ideolojik yaklaştıklarını söyledi.

KURUL OLUŞTU ANCAK KURUL NE YAPTI?
Süreç içerisinde İzmir’deki tüm odalara kırgın olduğunun altını çizen Başkan Karabulut, “Biz kırgınlıkları bir tarafa koyduk. Bu konuda biraz emin olmamızın nedeni şu ki, 2021 yılında TMMOB ve İKK olarak İnciraltı konusunda bir çalışma grubu oluşturdular. Çalışma grupları içerisinde konunun hakkında bilgisi bulunan insanlar olurdu ancak yüzde 90’ı şahıs mülkiyeti olan bir yerde bu kurul, aileleri yok saydı. Buna rağmen kurul oluştu tamam da peki kurul ne yaptı? Kurul şunları yapabilirdi, kamuoyuna bir öneri mi verdi? Hatırlayalım Çeşme projesinde Buca cezaevi projelerinde kurullar öneri verdi bakanlığın yaptığı projeye karşı. Kurulun aldığı kararları da vatandaşlar takip ederler. Eğer kurul bunları açıklamadıysa kurul ne yaptı? Maalesef ki kurul bu sürecin önünde hukuksal anlamda ne yapabilirize baktı. Kurul kamuoyuna hiçbir şey söylemedi. Bizler yine yalnız yürümeye devam ettik. Yanımıza geldiler mi? Gelmediler. Biz yalnız yürüdük ve odalara bir çağrıda bulunduk. Dedik ki, ‘gelin bu konu ile ilgili mahkeme kapısına koşmayalım’”  ifadelerini kullandı.

İNCİRALTI TARIM ANLAMINDA GERİ DÖNÜLEMEZ DURUMDADIR
Bölgede tarımın yapılamadığını söyleyen Karabulut, “Süreç içerisinde şu andaki İnciraltı’ndan kim kazançlı görelim… İzmirli'nin görmek istediği konu bu mu? Tarım mı yapılıyor orada? Hayır efendim tarım yapılmıyor. Geçen günlerde Mimarlar Odası Başkanımızın açıklaması vardı… Başkan, “Tarım arazisi olduğu için Ziraat Mühendisleri Odası’nın bakmasının daha uygun” olduğunu söyledi. Tamam o zaman eski Başkan Ferdan Çiftçi ve Hakan Çakıcı yerel basında 25 Nisan 2022 yerel gazetede kendileri diyor ki, ‘Başta İnciraltı olmak üzere bölgedeki tarımsal alanlara Balçova Barajı'ndan su sağlanması pek mümkün görünmediğini’ iddia etmiş. Orası içme suyu olarak kullanılıyor. Çünkü sorun Balçova Barajı… Zamanında Balçova Barajı, İnciraltı ve Balçova’nın çiftçilerin parasıyla yaptırılmış bir baraj… Sonrasında ise şehrin ihtiyaçları gözeterek bu baraj bizden alınmış, İZSU’ya verilmiş. Başkan Çiftçi, “Baraj şu anda içme suyu şebekesi olarak kullanılıyor, burayı tarıma verelim dendiğinde zaten insanların içme suyu problemi var, daha fazla problemle karşılayacaktır” diyor.  Son olarak ise “Geriye dönülmez, artık İnciraltı tarım anlamında geriye dönülmez bir durumdadır” diyor.

ŞEHİR PLANCILARI 1 MAYIS’TA NEDEN İNCİRALTI PANKARTI AÇAR?
Maalesef burada şu var ki, biz bunu söyleyince belki kızılıyor. İnciraltı Planları’na ideolojik bakıyorlar. Aslında bakmamak gerekiyor. Bu planı AK Parti hükümeti çıkardı ve biz ona dava açarsak siyaseten öne çıkarız diye düşünüyorlar. Yani bizim istemezükçü kimliğimiz var diyorlar. Siyaseten yaklaşıyorlar konuya. Şehir Plancıları Odası 1 Mayıs Günü İşçi Bayramı'nda İnciraltı ile alakalı, “İnciraltı sen zaten bizimsin” der mi? Ne alakası var İnciraltı ile 1 Mayıs’ın… Bu toprakların 100 yıldır sahibi var benim nasıl dersin? Ya da seninse nasıl paylaştınız aranızda? Yani Şehir Plancıları Odası bunları söylerken aslında 2015 yılında planı kabul etmişler, raporda, “Balçova-İnciraltı bölgesi kent içerisinde önemli bir yere sahiptir ve tüm kentlinin ihtiyaçlarına göre planlanması gerekmektedir” diyor! Bakın efendim bu açıklamayı ben demedim Şehir Plancıları İzmir Odası söylüyor bunu… Ve devam ediyor aynı raporda, “Kent içerisinde kalan bu geniş araziyi kendi haline terk etmek mantıklı değildir” Bakın bu açıklama yıl 2015’de yapılmış, aradan 8 yıl geçmiş. Madem öyle 8 yılda bir öneri vermez misiniz? 

Mimarlar Odası Başkanımız 31 Mart 2016 yılında, “İnciraltı planları hakkında mimari unsurlar İzmir şubesi tarafından görüşülür” demiş. Yani İnciraltı planlanabilir demiş. Bunlar yapılacaksa gelin masaya oturalım. Bakın, mahkemeye gidip süreci uzatmayalım çünkü günah! Vicdanen de günah!” açıklamasında bulundu.

YÜZDE 99.9’U TAMAMLANDI
İnciraltı Planları’ndaki son durumu anlatan Karabulut, “İnciraltı toprak sahipleri ve tüm İzmirliler olarak İnciraltı sürecinde oldu, olacak ve bitti gibi çok süreçler yaşadık. 2013 yılında sürecin bittiği ancak mahkeme kararı ile iptal olduğu gibi birçok süreci beraberce yaşadık. Fakat şuanda İnciraltı Gelişim Derneği olarak bu sürecin bizzat içerisindeyiz ve sürecin içerisinde olarak özellikle kasım ayında AK Parti İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya ile beraber, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Koruma Genel Müdürlüğü'nde yaklaşık 1 saati geçkin bir toplantı oldu. Çok verimli bir toplantı oldu… Aslında Bakanlığımız ana hatlar üzerinde planları son 6 ay öncesine kadar tamamlamıştı. Tabi ki İnciraltı’nın geçmişten gelen bürokratik bazı sıkıntıları vardı… Bazı yerlerden yazışmalar geç gelmiş, birçok kurum görüşlerinin içerisinde olduğu bir süreç maalesef. Özellikle geçmişten gelen bir tarım vasfı sorunu vardı, aslında yıllar öncesinde biten tarım vasfı tozlu evraklar içerisinde hala yazıyordu. Tabi bunların süreçleri biraz geciktirdi. Ancak Kasım ayındaki toplantıda ada-parsel ve çerçeveler konusunda, İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Balçova Belediyemizin sunduğu öneriler ile bizlerin de görüşleriyle Bakanlığımız tamamı ile çerçeveyi tamamlamıştı. 

Ancak Aralık ayında bu konudaki eksik evraklarında tamamlanmasıyla İnciraltı’nın yüzde 99,9 olan tüm çalışmalarının tamamlandığına şahidiz. İnciraltı çok makro bir 5 milyon metrekare ve tüm Türkiye’nin gerçekten birçok noktasından büyük makro değere ulaşan bir yer. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yaptığı plan hakkında gerek Bakan Bey'e gerekse de devlet büyüklerimize bir sunum gerçekleşiyor. Pek yakında tamamlanacak bu sunumun ardından bizlerin de talebi olan İzmirliye İnciraltı konusunda kafalarında hiçbir soru işareti kalmayacak bir çalışmanın yapılması. İzmirliyi, İnciraltı konusu hakkında ikna etmek için görsel bir çalışma ve sunum yapılmalı. Çünkü sokaktan geçen birçok İzmirlinin bu konu hakkında bilebileceği, görebileceği görseller ile anlatılması bizim için önemli bir adım. Bakanlığımızın da bize katkı sağlayarak önümüzdeki günlerde düğünden önceki son toplantımızın bu toplantı olacağına inanıyorum” dedi.

PLANLARDA ŞAHSİ GECİKME DIŞINDA GECİKME OLMAYACAK!
İnciraltı planlarının önünde kurumsal bir gecikmenin olması için bir sebebin olmadığına değinen Karabulut, “İnciraltı planlarının yeniden ertelenmesi endişesi hepimizde var. Çünkü bu gecikmeleri hepimiz birlikte yaşadık. Ancak şu anda bizim gördüğümüz durum artık gecikmenin başka bir sebebe bağlanmadan şahsi gecikmeler olabilecek gecikmeler. Bizlerde bu gecikmeler olmasın diye tüm sürecin başında, yanında, içinde ve çevresindeyiz. Bu işin peşini bırakmadan tamamlayacağız. Başta AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza da bu sürecin buralara gelmesi adına çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

ANKARA’DA SUÇLU ANCAK İZMİR’DE BİRLİK OLMADI!
Planların bu kadar zaman gecikmesinin sorumlularından bahseden Karabulut, “O kadar uzun zaman oldu ki, çok üzüntülü süreçler yaşandı, çok acılar çekildi ve çok haklar kayboldu. Buradaki insanlar has İzmirli, buraya kadar bu toprakları korumuş insanlar. Biz burada yaptığımız açıklamalarda da hep söyledik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ankara’nın bazı yanlışları tabi ki var. Ancak başta İzmir olarak biz el ele veremedik. İzmirliler olarak da toplu bir şekilde hareket edemedik.  El ele tutuşarak Ankara’da Odalarımız, Belediye Başkanımız, Valimiz, Vekillerimiz ve dahi İzmirliler olarak haykırsaydık kazanan İzmir olacaktı. Biz yalnız kalıyoruz diye sitem ettik, bu sorun tüm İzmir’in sorunu ve bu gecikmelerinin sorumlusu İzmir’in erkânıdır” ifadelerini kullandı.

YEPYENİ BİR YEŞİL ALAN
Bakanlıkta olan planlar hakkında bilgi veren Başkan Karabulut, planların tüm İzmir’i ilgilendirdiğinden bahsederken sözlerine şu şekilde devam etti:

“İzmir Kent Ormanı'na İzmirliler olarak çokça gidiyor, aslında gidemiyoruz. Ne içeride oturacak bir yer var, ne otopark var… İzmir'e artık yetmiyor, İzmir Kent Ormanı zamanında İzmir Büyükşehir Belediyemizin kazandırdığı bir yer ve çok yerinde bir yatırım. Karşısında bulunan beş milyon metrekarelik arazinin yani bizim şahıs mülkiyetli arazilerimizin planlanmasıyla şu anda 1 milyon 250 bin metrekarelik yepyeni bir yeşil alanı İzmir kazanmış olacak. Farklı farklı alanlarda kent ormanları olacak yani bu İzmirlilerin alternatiflerini arttıracak çok önemli bir adım. Ben projenin çerçevesini gördükçe çok heyecanlanıyorum… Biz genel müdür ile yaptığımız toplantıda da hep söyledik, “Biz öyle bir şey olsun ki 10 sene sonra İzmir’e gelindiğinde, sizleri misafir ettiğimizde ya ne güzel adımlar atıldı, ne güzel oldu” demeniz lazım… İzmir harika sağlık tesislerine kavuşacak, İzmir sağlık tesisleri ve laboratuvarlar olarak çok dağınık yerlerde. Bu tesislerin hepsinin kümeleneceği sağlık tesisi olacak… Çok ciddi yatırımlar teşvik edilmiş olacak. İnciraltı’nda yapılacak konutlarla kimsenin yüksek katlı binalarda oturma mecburiyeti olmaz…  Bölgenin yapısı İzmir’e farklı bir anlayış getirecek, bölgede yapılacak olan konut alanları sayesinde yüksek yerlere yepyeni alan yepyeni çehre kazandıracak”

İZMİR LEVEL ARTTIRACAK
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in geçtiğimiz günlerde Çeşme Projesi için kullandığı sözlerin üzerine açıklama yapan Başkan Karabulut, “Valimizin bir sözü var, “İnciraltı planlandığında turizmde İzmir level atlayacak” diye. Bende bu söze çok sahip çıkıyorum. Şuanda toplam 53 bin yatağımız var, bu yatakların içerisinde ise şehir merkezinde olan yatak sayımız 16 bin 200… Sadece Çeşme’de ise 14 bin 300 yatak kapasitemiz var. İnciraltı’nın planlanması ile 14 bin yeni yatak gelecek… İzmir’in yatak kapasitesini bire bir derecede arttıracak bir yatırımdan bahsediyoruz konaklama için, sağlık turizmi için… İnciraltı’nın planlanması, 14 bin yeni yatak demek olacak.  Birçok İzmirlinin bildiği Antalya-Belek var, sadece burada 73 bin yatak var… Bu süreçlerde bahsettiğimiz yataklar İzmir’e de yetmeyecek ancak İnciraltı, İzmir için acil imdat çekici olabilecek bir noktada duruyor ve bunu İzmir elinde tutuyor. Yakında hep beraberce tüm İzmir bu kolu kullanacak” dedi.

CUMHURBAŞKANININ ELİNE İHTİYACIMIZ VAR
2020 yılında Çeşme tüneline asılan pankart sonrası sürecin hızlandığını anlatan Başkan Karabulut, “2020 yılındaki Çeşme tüneline astığımız pankarta kadar süreç kaplumbağa hızında gidiyordu, gitmiyordu… Ancak o pankarttan sonra süreç hızlandı, gelecek olan programda, Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmeyi bizler istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüğümüzde şunu isteyeceğiz. Bu süreçlerin tamamlanması ve İnciraltı’nda sürecin tamamlanması hakkında kendisinin bizzat ilgisi ve takibini rica edeceğiz. Bu detay ile başta biz İzmirlilere büyük bir güç katacaktır. Bu sürecin süratle devamı için Sayın Cumhurbaşkanımızın eline ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 
Minibüs uçuruma yuvarlandı: 3 ölü, 35 yaralı
 
EGİAD Başkanı Yelkenbiçer ‘en yüksek sayıya ulaştık’ dedi: Girişimciliğe kadın eli
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yasemin Sarıata 30 Aralık 2023 Cumartesi 22:04

İnciraltının başarı ile sonuçlanması bence bazı kesimleri ürkütüyor.elden gidecek mangalcılar halı yıkamacıları düğün salonlarıAllahım sen bana akıl ver o guzelim yerde halı yıkamacıların işi ne?insanlara oksijeni bol olan yerde bir rahatlama getirecek yazlığı olmayanların kısa mesafede bir ohhh çekmesine izin vermiyorsunuz arabası olmayanlar varo oksijeni almasına engel olmak hiç de etik bir davranış degil engel olanları kınıyorum saygılar

Yorumu oyla      1      1  
Murat soner 17 Ocak 2023 Salı 16:39

İnanılır gibi değil tapulu vergisini ödeyen vatandaş mağdur hemde 40 seneden beri tarım dediler tutmadı döndüler sit dediler oda yalan dolan çıktı şimdide rant diyor velevki rant sanane ver parasını al yapma 1sey insanlar i nasıl mağdur edersin yoldaş ayağı na nerde gereksiz izmirde kendini söz hakkı varmış gibi atıp tutuyor bu tedavi gereken bir konu gidin doktor a Bi tedavi olun bırakın bu izmirin malının peşini tapu vatandaşın rant diyor bende diyorum ki sanane bu kadar basit bir konu seni ilgilendirmez özel mülk mülkiyet hakkı var bunu bir idrak edin hasta ruhlar

Yorumu oyla      5      4  
Maya 17 Ocak 2023 Salı 16:24

Buranin halini tuzdan borlu Sudan kuruyan agaclarin halini 2023 yili olmus sebeke suyu verilmemis kuyu suyuna terk edilmis dedelerimiz parasiyla aldigi topraklar icin burda atan tutan cahiller yesil alan isteniyorsa imar olur paramizi versinler istediklerini yapsinlar size ne oluyor ayni arazi icine kule istinye yaptilar o zaman nerdeydiniz bos insanlar yer bizim tapusu bizim sizin konusma yorum yapma haddiniz nerden geliyo..

Yorumu oyla      4      4  
Balcovalı 17 Ocak 2023 Salı 15:07

Isin başında özü sözü bir dürüst bir tayfun karabulut var.hiç yalan söylemedi kandırmadı neyse o.ben en başından olacağına inandım.Darısı balçova arsa mağdurlarının başına o arsaların olmaması için hiç bir sebep yok.yeterki ilgileniyoruz halledeceğiz diyenler gerçekten yapsınlar dediklerini.Bir ev hayali bizimki çok değil bu hayalle niceleri göçtü gitti.Ben görmek istiyorum buradan mahmut atilla kayaya sesleniyorum.lutfen bu sorunu çözün gorunen oki siz el atmazsanız bir 50 yıl daha gececek.cürük evlerde ömrümüz soldu

Yorumu oyla      5      4  
Köydeki tarla 17 Ocak 2023 Salı 15:04

Bizim köydeki tarlalara da gökdelen imarı gelmeli. Tarım yapılmıyor, AVM, lüks villa, gökdelen istiyoruz, yoksa oy yok.

Yorumu oyla      4      4  
Bülent Işık 17 Ocak 2023 Salı 14:38

Dünyayı yaşanmaz hale getiren,küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine yolaçanlar istemezükçüler değil isterikçilerdir.

Yorumu oyla      3      5  
AMİR İYIGÜN 17 Ocak 2023 Salı 13:59

İNŞALLAH BU DEFA SONUÇLANIR İZMİRİMİZ ÜLKEMİZİN AYAKTA ALKIŞLAYACAĞI BİR ESERE SAHİP OLACAKTIR EMEK VERENLERE EN DERİN SAYGI VE SEVGİLERİMİZİ SUNUYORUZ DÜNYA DURDUKÇA BU ESER TAKDİRLE ANILACAKTIR HAYIRLISI DİLEKLERİMİZLE DUACIYIZ

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 17 Ocak 2023 Salı 13:54

Inciraltı ni rant a kaptırmayacağız diye konuşanlar ve çiğli ile kıyaslayanlar,olan biteni bilmeden üflemeyin.inciraltinin öyle bir katkısı olur hem izmir e hem Türkiye ye tasavvur bile edemezsiniz.sizi gidi İSTEMEZÜKÇÜLER

Yorumu oyla      4      4  
TC misafir 17 Ocak 2023 Salı 13:39

Havadan çekilen fotoğrafa bakın bir de toprak sahiplerinin durduğu tarım yapılmamış terk edilmiş toprağa bakın. İkinci fotoğrafta bakımsız bıraktıkları araziyi verimsiz göstermeye çalışmışlar ama ilk fotoğraf her şeyi ortaya koyuyor. İzmir git gide İstanbul çilesine koşar adım dönüşmek üzere ve birileri bunun için özel çaba sarf ediyor. Tarım arazilerine bina dikmek gibi bir zorunluluk yoktur her ne kadar şehrin içinde kalsa da. Bazı arkadaşlar odaları adını verdikleri binalar için dava açmadıklarını ifade etmişler atıp tutmak da böyle bir şey olsa gerek biraz araştırma yapsanız görürsünüz. Kaldı ki kaçak binaları yıkmak veya yapılmasını önlemek belediyelerin işidir odaların değil. Balçova Belediyesi sahilde daha yeni sayılan bu midyecinin açtığı kaçak yapı için neden işlem yapmadı? O bölgede yapı yasağı var bilmiyorlar mı? O nargile salonu için neden işlem yapılmadı? Ya siz gazeteciler, bu kadar mı görmezden geliyorsunuz? Röportajı yapan Sayın Akbel gidip görebilir tabi canı gazetecilik yapmak istiyorsa. Her defasında söylerim, İnciraltı bölgesini toprak sahipleri en önemli sorun olarak görürler kendi açılarından ve hep sorunu kente mal ederler ama kentin hiçbir sorunu için kalkıp burada yorum bile yazmazlar. E ne yapalım İzmirlilikleri de inciraltı sınırları kadar.

Yorumu oyla      2      3  
Engin 17 Ocak 2023 Salı 13:23

İnciraltı halkının mağduriyetinin giderilmesi sadece onlar için değil İzmir kalkınacak daha güzel olacak birçok insana iş istihdamı sağlanacak .Gerçekten buranın halkı çok zor durumda hisseler küçüldü aralarında sıkışıp satanlar var satmayanlarda direniyor ata topraklarinin kiymetlenip yararlı bir imar planına razı.Daha ne isteniyor.Lutfen son aşamaya gelindi deniliyor önüne taş koymasınlar artık.Emegi geçenlere ve geceçeklere çok teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 380 kişilik skandalda 'joker' detayı... Şeytana pabucu ters giydirdiler!
İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen operasyonda sahte engelli raporu ...
5 bin kişiye hizmet verecek... DEÜ'den 118 milyonluk yatırım!
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi ...
Meteoroloji uyardı: Fırtına geliyor!
İzmir'de yarından itibaren fırtına beklendiği belirtilerek, 2 gün sürecek ...
 
Kazada can pazarı: 3 kişi yanarak öldü!
Mersin'in Tarsus ilçesinde TEM otoyolunda askeri personel taşıyan otobüs, ...
5 aylık hamile karısını öldürüp, intihar etti!
Malatya'da, Kemal Korkmaz (33), tartıştığı 5 aylık hamile eşi Esengül ...
DEAŞ operasyonu: 7 gözaltı kararı
Adana'da terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu öne sürülen yabancı yuruklu 7 ...
 
İzmir yine sallandı!
İzmir'in Buca ilçesinde 3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Depozito uygulama sistemi geliyor: 2024'te zorunlu olacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık ...
Aileler arasında çatışma: 3 ölü!
Gaziantep'te, aralarında husumet bulunan akraba iki aile arasında çıkan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva