HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2023 Salı - 08:26

5 bin kişiye hizmet verecek... DEÜ'den 118 milyonluk yatırım!

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi içinde yükselecek olan yeni yemekhane binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. 14 bin 480 metrekare alanı kapsayan proje, öğrencilerin, akademik ve idari personelin hizmetine sunulacak. Törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün yatırımları ile Balçova’yı bir sağlık ekosistemine dönüştürdüğünün altını çizerek, “Yaklaşık 118 milyon Türk lirası maliyetle modern standartlardaki yemekhanemiz tamamlandığında, aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek” dedi.

5 bin kişiye hizmet verecek... DEÜ den 118 milyonluk yatırım!

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in dört yanına yayılan yerleşkelerinde yatırım atağını sürdürüyor. DEÜ’de bu kapsamda son olarak, Üniversitenin Balçova’daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi içinde yükselecek olan yeni yemekhane binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Beton mikserinin butonuna basılarak ilk harcın temele döküldüğü törene; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldılar. 

5 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK
Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin de yer aldığı Balçova’daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde öğrencilerin, akademik ve idari personelin hizmetine sunulması hedeflenen proje, 14 bin 480 metrekare alan üzerinde yükselecek. Temel atma töreninde katılıcımlara hitaben konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün Balçova’daki yatırımları ile ilçeyi bir sağlık ekosistemine dönüştürdüğünün altını çizerek, “Bu durumun bir sonucu olarak ilçeye sağladığımız katma değerin ve faydanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin sağlık alanındaki markası olarak, bu alanda önemli yatırımlara ev sahipliği yapıyoruz. Yaklaşık 118 milyon Türk lirası maliyetle modern standartlardaki yemekhanemiz tamamlandığında, aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek” dedi.

ÇOK AMAÇLI PROJE
DEÜ’nün şehir üniversitesi misyonu ile İzmir’in dört bir yanında yükseköğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Rektör Hotar, “Üç büyük kampüs, 18 fakülteye sahibiz. Büyük ailemiz dediğimiz Üniversitemizin ihtiyaçları için projeler üretip bir bir hayata geçiriyoruz. Üniversitemizin araştırma üniversitesi olması, kurumsal akreditasyon alması, ulusal ve uluslararası araştırmalardaki yükselişi; ailemizin bütün olarak gayretinin bir sonucu. Bugün temelini atmak için bir araya geldiğimiz projemiz, sadece yemekhane olarak tasarlanmadı. Bodrum, zemin ve dört kattan oluşan bir yapı. İçinde hem sıcak/soğuk mutfağı hem yemekhane olacak. Hizmet bölümünde ise bir alakart restoran planlanıyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimizin de katkısı ile süreç içinde dünya mutfakları uygulamaları ve özel etkinlikler de düzenlenecek” diye konuştu.

2025 YILI İÇİNDE HAZIR OLACAK
Rektör Hotar, açıklamalarının devamında şunları kaydetti: “Günümüzün son teknolojisi ile çağdaş standartlarda desteklenecek olan yemekhanemizi yaklaşık 900 günde tamamlamayı planlıyoruz. Bu projemizi devletimizin desteği ile hayata geçiriyoruz. Ancak Aliağa’daki Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi gibi yapımı süren bazı projelerimiz için bağışçılarımıza destek çağrısını yenilemek istiyorum. Şimdiden projemizin hem güzel şehrimiz İzmir’e hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyor, katkıları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

DEÜ’YE TEŞEKKÜR 
Törende konuşan Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bölgeye sağladığı katma değere dikkat çekerek, “Görevde bulunduğum süre içinde Dokuz Eylül Üniversitemizin ilçedeki yatırımlarını birebir gözlemleyen biriyim. Üniversitenin bir yerleşkesinin de Balçova’da olması, ilçemiz adına çok büyük bir değer. Bu artı değerden dolayı son derece mutluyum. Tabii ki bunda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın katkıları çok değerli. Çabalarından dolayı kendisine ve katkısı olanlara ilçem adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

 
Meteoroloji uyardı: Fırtına geliyor!
 
Araç sahipleri dikkat... Motorine büyük zam kapıda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteoroloji uyardı: Fırtına geliyor!
İzmir'de yarından itibaren fırtına beklendiği belirtilerek, 2 gün sürecek ...
Kazada can pazarı: 3 kişi yanarak öldü!
Mersin'in Tarsus ilçesinde TEM otoyolunda askeri personel taşıyan otobüs, ...
5 aylık hamile karısını öldürüp, intihar etti!
Malatya'da, Kemal Korkmaz (33), tartıştığı 5 aylık hamile eşi Esengül ...
 
DEAŞ operasyonu: 7 gözaltı kararı
Adana'da terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu öne sürülen yabancı yuruklu 7 ...
İzmir yine sallandı!
İzmir'in Buca ilçesinde 3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Depozito uygulama sistemi geliyor: 2024'te zorunlu olacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık ...
 
Aileler arasında çatışma: 3 ölü!
Gaziantep'te, aralarında husumet bulunan akraba iki aile arasında çıkan ...
Araştırma görevlilerine kadro düzenlemesi TBMM'de
YÖK, 50/d'li araştırma görevlilerinin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemenin ...
Çavuşoğlu, mağdur Türk öğrenci Solmaz ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli profesörün staj başvurusunu ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva