HABERLER>EKONOMİ
14 Mayıs 2014 Çarşamba - 09:52

Egeli İhracatçıların patronu Ünlütürk

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı’na Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Ünlütürk oybirliğiyle seçildi. Koordinatör Başkan Yardımcılığı’na seçilecek ismi belirleme konusunda ise; Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu, EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’e yetki verdi. Ünlütürk, 11 ihracatçı birliği başkanı ile yapacağı istişareler sonrasında vekilini belirleyecek.

Egeli İhracatçıların patronu Ünlütürk

Nisan ayında Genel Kurul Toplantılarını gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri’nde, Ege Bölgesi’ndeki 8 bin ihracatçıyı temsil edecek Koordinatör Başkanlık seçimi yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sabri Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı’na oybirliğiyle seçildi. Ünlütürk, 2008 yılından bu yana Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu’nun vekili olarak görev yapıyordu.
 
EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 1995-1997 yılları arasında Ege İhracatçı Birlikleri’ne o dönemki ismiyle Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ağabeyi Şükrü Ünlütürk’ten sonra Ünlütürk ailesinden bu görevi üstlenen ikinci isim oldu.
 
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı’na seçilen Sabri Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bulunan 12 ihracatçı birliğinin Yönetim Kurulu Başkanları ile İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge  projelerine ağırlık veren bir çalışma yürüteceklerini, Ege Bölgesi’nden katma değeri daha yüksek ürün ihracatı için çalışmalar yapacaklarını söyledi.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü için büyük hedefler belirlendiğini hatırlatan Ünlütürk, “Türkiye İhracatçılar Meclisi öncülüğünde 2023 yılı için ortaya konulan 500 milyar dolar ihracat, 10 dünya markası, 25 bin dolar kişi başı milli gelir ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedeflerini tutturabilmemiz için bugün 1.58 dolar seviyesinde olan ortalama ihraç fiyatımızı 3-4 dolar aralığına çıkarmamız şart. İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge ile bu amaca ulaşacağız. Önümüzdeki 4 yıl bu konuda yoğun çalışma yürüteceğiz, bu konuda çalışma yürüten ihracatçılarımıza ve genç girişimcilere destek olacağız” şeklinde konuştu.
 


MUSTAFA SABRİ ÜNLÜTÜRK KİMDİR?
Mustafa Sabri Ünlütürk, 10 Ekim 1958 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği mezunu olan Ünlütürk, 1987 yılında Ağabeyi Sedat Şükrü Ünlütürk ile birlikte Sun Tekstil A.Ş.’yi kurdu. Bünyesinde Sun Tekstil, Ekoten A.Ş. ve Jimmy Key firmalarını  bulunduran ve İstanbul Sanayi Odası’nın ilk 500 şirketi arasında yer alan Sun Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ünlütürk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve TARGEV Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

2006 yılında Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ilk kez seçilen Ünlütürk, bu göreve 2008, 2010 ve 2014 yıllarında tekrar seçildi. 2008 ve 2010 yıllarında Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevlerine seçilen Ünlütürk, 13 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı görevine seçildi. Halen EİB-Limaş Yönetim Kurulu Başkanlığı,  Türkiye İhracatçılar Meclisi Denetim Kurulu Üyeliği, İzmir Başkanlar Koordinasyon Kurulu Üyeliği ve ESİAD Üyeliği görevlerini yürüten Ünlütürk, evli ve bir çocuk babası, İngilizce biliyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ile Nürnberg arası yatırım köprüsü
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, ...
Tarihte bir ilk: Türkiye Sudan’da tarım arazisi kiraladı
Türkiye tarihinde ilk defa devlet ve özel sektör işbirliğiyle Sudan'dan ...
Ülke çapında 3 bin pompaya mühür!
Akaryakıt sektöründe Sanayi Bakanlığı’nın 55 ilde yaptığı çarpraz denetimler ...
 
ESİAD’ta flaş gelişme: İzmir’in patronları ‘Güçlü’de anlaştı
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin Genişletilmiş Yüksek İstişare ...
Egesel İnşaat’tan Torbalı’ya büyük yatırım
İzmir’in köklü inşaat firmalarından Egesel İnşaat, Torbalı Ayrancılar’da ...
Sabancı’dan teşvik çıkışı: Hükümet İzmir’i…
Sabancı'nın yöneticilerinin İzmirli işadamlarıyla buluştuğu toplantıda ...
 
İTO’dan tanıtım atağı: 10 dilde İzmir filmi
İzmir Ticaret Odası, kente daha fazla turist ve uluslararası yatırımcı ...
Flaş! Kredi kartlarıyla ilgili çok önemli karar
Kredi kartlarına kuyum, akaryakıt, gıda ve yemek harcamalarında taksitlendirme ...
Türkiye’nin ilk düğün AVM’si sahibinden kiralık!
Türkiye’nin ilk düğün AVM’si olarak hizmete açılan ancak iki yıl önce ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva