HABERLER>SPOR
2 Haziran 2017 Cuma - 13:28

Egeli gençler Bakü'de madalyaları topladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. İslam Dayanışma Oyunlarında Türkiye'yi temsil eden milli sporcular arasında yer alan Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden 7 öğrencii, 13 madalya ve bir dördüncülük derecesi elde etti.

Egeli gençler Bakü de madalyaları topladı

Bakü'de dördüncü kez düzenlenen İslam Dayanışma Oyunlarında Türkiye, 71 altın, 67 gümüş ve 57 bronz olmak üzere toplam 195 madalya kazandı ve oyunları ikinci sırada tamamladı. 54 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun çeşitli branşlarda mücadele ettiği oyunlara Türkiye 336 sporcu ile katıldı. Milli sporcular arasında yer alan Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden 7 öğrenci, aldıkları toplam 13 madalya ve bir dördüncülük derecesi ile milli gurura katkıda bulundu.

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zeki Özkol'un da Sutopu Milli Takımlar Kondisyoneri olarak görev yaptığı oyunlardan Ege Üniversitesi'nin gururla döndüğünü dile getiren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, "Bundan sonraki hedeflerimiz, bu yaz yapılacak olan Üniversite Oyunları ve Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunlarından sporcularımızın yine madalya ile dönmeleri" dedi.

BİREYSEL VE TAKIM OLARAK MADALYA KAZANDILAR
Ege Üniversitesi sporcuları oyunlara su topu, cimnastik ve yüzme branşlarında katıldı. Su topunda Sertan Geçtan'ın altın madalya ile döndüğü oyunların yüzme branşında Nihan Çakıcı iki altın, İlker Altınbilek gümüş madalya kazanırken Oktaycan Emirbayer salise farkı ile bronz madalyayı kaçırarak dördüncü oldu. Şubat ayında Avustralya'da düzenlenen 2017 Melbourne Dünya Kupası'nda adını cimnastik tarihine 'Çolak hareketi' ile geçiren İbrahim Çolak'ın halkada altın madalya aldığı oyunlarda, Ahmet Önder yer aletinde bronz, atlama masasında altın, barfikste bronz madalya kazandı. Önder, 2017 Melbourne Dünya Kupası'nda el tarak kemiğini kırmış olmasının azmini engellemediğini aldığı madalyalarla gösterdi. Yine Ege Üniversitesi öğrencisi Demet Mutlu ise asimetrik paralelde altın ve yer aletinde bronz madalya kazandı. Bireysel başarılarının yanı sıra takım olarak da müsabakalardan altın madalya kazanan sporcular, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran'ın yanı sıra Bakü'deki oyunlarda Sutopu Milli Takım Kondisyoneri olarak görev yapan Doç. Dr. Mehmet Zeki Özkol ile branş hocaları Öğr. Gör. Mehmet İnce, Okt. Dr. Armağan Ongun ve Okt. Dr. Akın Ongun ile bir araya gelerek başarılarını kutladır.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL
Türkiye'nin ilk Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun Ege Üniversitesi tarafından kurulduğunu hatırlatan Dekan Özçaldıran, "Eğitimde 40 yılı geride bırakmış bir kurum olarak çok değerli bir bilgi birikimi ve akademik kadroya sahibiz. Çağın gerektirdiği tüm bilgi ve donanıma sahip, yabancı dil bilen akademik kadromuz, çalışmalarını araştırmalara dönüştürüyor ve elde edilen sonuçları sporcularımızın antrenörleriyle paylaşarak performanslarının arttırılmasını sağlıyorlar. Fakültemizde görev yapan hocalarımız çeşitli federasyonların eğitim, teknik ve hakem kurullarında yer almaktadırlar. Dünya ile entegre olmamızı isteyen Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun da belirttiği gibi Avrupa ve dünya çapında spor alanında başarılarımızı sergiliyoruz. Araştırmalarımız ışığında verdiğimiz eğitimlerle üniversitemizin ve ülkemizin adını dünya spor bilimleri ve performansında duyurmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (DHA)

 
Namık Kemal Üniversitesi'ne FETÖ operasyonu
 
En kıdemli teknik direktör konuştu: Göztepe bir adım önde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da yaprak dökümü
Spor Toto 2'nci Lig'de yeni sezon öncesi Yaşar Holding'ten aldığı mali ...
Rüzgar Sörf Ligi için Ege'de geri sayım
Geçen yıl ilki Dikili ve Ayvalık’ta yapılan Türkiye Rüzgâr Sörfü Ligi ...
Menemen Belediyespor Karşıyakalı Tayfun'u kadrosuna kattı
Spor Toto 2'nci Lig ekiplerinden Menemen Belediyespor, dış transferde ...
 
Altınordu'da A Milli gururu: Daha 17'sinde...
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'nun 17 yaşındaki kalecisi Berke ...
Göztepe biletlere hücum etti: Yarım saatte bitti!
Süper Lig'e giden yoldaki son 90 dakikada pazar günü Antalya'da Eskişehirspor ...
Altınordu'da Okan sıkıntısı
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da geride bıraktığımız sezon kiralık ...
 
Altay gol kralı ile anlaştı
Önümüzdeki sezon 2'nci Lig'de mücadele edecek Altay transferde ilk bombayı ...
Karşıyaka'da Behram yuvada kaldı
Spor Toto 2'nci Lig'de Yaşar Holding'in mali desteği ile mevcut kadronun ...
Bucaspor'da Mehmet imzaladı
Spor Toto 2'nci Lig ekiplerinden Bucaspor iç transferde sözleşmeleri sona ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva