HABERLER>GÜNCEL
31 Aralık 2019 Salı - 09:00

Egedesonsöz'den 2019 almanağı... Kente hangi olaylar damga vurdu?

Dünya yeni bir yıla girerken birçok olay yaşandı. Türkiye’de önemli gelişmeler geride kalırken İzmir gündemine damga vuranları ise hala hafızalardaki yerini koruyor. İşte 2019’da İzmir’de yaşanan ve öne çıkan olaylar…

Egedesonsöz den 2019 almanağı... Kente hangi olaylar damga vurdu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Olumlu ve olumsuz gelişmelerle bir yıl daha geride kaldı. Türkiye 2019 yılına seçim atmosferiyle girmiş ve ardından bir dizi önemli olay yaşanmıştı. İzmir’e damga vuranlar ise kent gündeminde öne çıkmıştı.

2019 kent için hareketli bir yıl olurken tarihi bir dönemi de bünyesinde barındırdı. 15 yıllık kent iktidarında ideolojik olmasa da aktör bazında değişim yaşandı. 3 dönem görev yapan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Aziz Kocaoğlu koltuğunu Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e devretti.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı ile CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın rekabeti yaşandı. İttifakların kapışmasında gülen taraf CHP ve İYİ Parti oldu. Cumhur İttifakı 5 ilçede kalırken Millet İttifakı Büyükşehir Belediyesi ve 25 ilçeyi kazandı. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tavrı da seçimlerin sonucunu etkiledi. 

Yıl içinde kentte politik, ekonomik birçok olay yaşanırken ikinci yarıdan itibaren de yangınlar ve gökdelen tartışmaları meydana geldi. 2020’ye girmeye hazırlanılan günlerde ise ilçe belediye başkanının görevden alınması soğuk duş etkisi yarattı.

OCAK

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARINI TANITTI
Türkiye’de milyonlarca seçmen ve siyasi partiler 31 Mart yerel seçimlerine kilitlenmişti. Gelinen süreçte Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın İzmir adaylarını kamuoyuna tanıttı. Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci ve 30 ilçenin adayını ilan ederken, “Bu defa İzmir bir farklı olacak. Bu defa İzmir’in tercihi hizmet siyasetinden yana olacak. Bu defa İzmir terör sevicilere karşı halkın ve hakkın yanında olacak” dedi.

CHP DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜ SOYER RESMEN ADAY İLAN EDİLDİ!
Kentte uzun yıllardır iktidarı elinde bulunduran CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını bir türlü açıklamamıştı. 15 yıldır görevde olan Aziz Kocaoğlu önemli bir denge unsuruydu. Kocaoğlu bir önceki Ekim ayında ‘yokum’ demişti. CHP yönetimi bir türlü yeni ismi kamuoyuna ilan etmiyordu. Kocaoğlu kararını değiştirerek ‘yeniden varım’ dedi. Fakat CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer olarak MYK'dan sonra PM'den de geçti. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Soyer, "Sevgili İzmirliler, İzmir sevdası yolunda birlikte büyük ve uzun bir yürüyüşe başlıyoruz. Bu görevi büyük bir aşkla büyük bir şevkle yapacağımdan hiçbirinizin şüphesi olmasın" mesajını vermişti.

ŞUBAT

MİLLET İTTİFAKI ADAYLARI VİTRİNE ÇIKTI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’e geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adayı gösterilen isimleri kamuoyuna tanıttı. Hükümete İzmir üzerinden İthal aday çıkışı yapan Kılıçdaroğlu, ittifak eleştirilerine yanıt verdi, hükümetin tarım politikasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "AK Parti hükümeti tarım için gelip Kocaoğlu'ndan ders alsın" dedi.

BUCA VE BALÇOVA’DA KRİZ!
CHP, Buca’da aday olarak ilan ettiği Suat Nezir’i geri çekti ve yerine Belediye Meclis Üyesi Erhan Kılıç’ı seçti. Parti, seçim kuruluna Kılıç'ın ismini verdi. Karar Nezir ve çevresince tepkiyle karşılandı. Fakat seçime Kılıç girdi ve kazandı.

Ayrıca parti Balçova’da da kriz yaşadı. 15 yıldır ilçede Belediye Başkanı olan Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürüldü. Çalkaya’nın adaylığının ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 11 ay 20 gün hapis cezası’ sebebiyle düşürüldüğü belirtildi. Çalkaya yerine Mart ayında eşi Fatma Çalkaya aday gösterildi ve seçimi kazandı.

MART

CHP’NİN SEMBOL İSMİ VEFAT ETTİ!
Akciğer kanser teşhisi koyulan CHP’nin İzmir’deki sevilen ismi Yücel Özen, tedavi için yatırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1 hafta sonunda yaşamını yitirdi.

KOCAOĞLU GİTTİ SOYER GELDİ!
31 Mart Yerel Seçimleri gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Millet İttifakı’nın Adayı CHP’li Tunç Soyer oldu. Soyer yüzde 58'lik oy oranına ulaştı ve ipi göğüsledi. Cumhur İttifakı’nın Adayı Nihat Zeybekci ise yüzde 38’lik bir oy oranı yakaladı ve seçim yarışından mağlubiyetle ayrıldı. Böylece İzmir’de 15 yıldır devam eden Aziz Kocaoğlu dönemi sonlandı ve kentin yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu.

NİSAN

İZMİR’DE TARİHİ GÜN: SOYER MAZBATAYI ALDI!
31 Mart Yerel Seçimleri’nden CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, 8 Nisan Günü seçim kurulundan mazbatasını aldı. Devir-teslim töreni için İzmir Büyükşehir Belediye Binası'na gelen Tunç Soyer, yaptığı açıklamada "Aziz Başkandan aldığım bayrağı düşürmeyeceğime söz veriyorum" dedi.

AK PARTİ’DE DEPREM: ŞENGÜL İSTİFA ETTİ, SÜREKLİ ATANDI!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı istifayla sarsıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde Bayındır ve Bergama ilçeleri kazanılmış olmasına rağmen Torbalı, Ödemiş, Menderes, Kemalpaşa ve Selçuk gibi önemli ilçeler kaybedilmişti. Aydın Şengül il başkanlığı görevinden istifa etti.

Genel merkez istifa kararı sonrasında zaman kaybetmeden İzmir eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli’yi il başkanı olarak atadı.

BÜYÜKŞEHİR 35 MİLYON TL’YE FABRİKAYI ALDI
İzmir’de uzun yıllar hizmet veren tarihi elektrik fabrikasının Özelleştirme İdaresi tarafından satışı gerçekleştirildi. Ankara’da gerçekleşen ihale 15 dakikada sonuçlandı. Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Grand Plaza A.Ş’nin katıldığı ihale sonucuna göre taraflar 35 milyon TL’ye anlaştı. Fakat sonraki süreçte pürüzler çıktı ve Büyükşehir Belediyesi onayı alamadı. Başkan Soyer hala Ankara’dan gelecek onayla sürecin sonlanmasını istediğini çeşitli ortamlarda dile getirdi.

MENEMENSPOR ŞAMPİYON OLDU
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup 33. hafta karşılaşmasında Menemen Belediyespor sahasında Şanlıurfaspor’u konuk etti. Karşılaşma golsüz sona ererken, İzmir ekibi ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğu garantiledi. İzmir ekibi tarihinde ilk kez 1. Lig'e yükseldi.

MAYIS

İZMİR’DE İMAMOĞLU VE YILDIRIM SEFERBERLİĞİ!
31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Milletvekili AK Partili Binali Yıldırım’ı sandıkta mağlup eden CHP’li Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Mayıs ayına gelindiğinde YSK seçimi iptal etti ve İmamoğlu’nun mazbatasını geri aldı. Bu kararın İzmir’e de yansımaları oldu. CHP örgütleri İmamoğlu, AK Parti teşkilatları da Yıldırım için harekete geçti. İki partiye ittifak ortakları olan MHP ile İYİ Parti de destek verdi. 23 Haziran’da gerçekleşen ikinci seçimlerde ise İmamoğu tarihi bir fark attı. Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmiş olan Yıldırım’da ise sadece milletvekili sıfatı kaldı.  

BAYRAKLI’DA SİYANÜR DEHŞETİ!
Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma Kalkan ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, sevk edildiği Nöbetçi Mahkemece tutuklandı. 5 kişilik ailede iki küçük kardeş olaydan kurtuldu. Yaşananlar İzmir’de infial yarattı.

ŞATO TARTIŞMASI!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Varyant’ta bulunan konukevine taşınacak olması kentte tartışma konusu olurken AK Parti tepkisini dile getirmişti. Gelişmeler sonrasında CHP İzmir İl Başkanı Yücel, “Şato olarak bilinen mekan tam 9 yıl önceden başkanlık konutu olarak tahsis edilmiş bir mekandır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in şato başkanlık konutunu kullanacak olmasının altında yatan asıl amaç, her gün yolda geçireceği 1,5-2 saatlik zamandan tasarruf ederek, İzmir ve İzmirlilere daha fazla zaman ayırmak, daha fazla mesai harcamak, daha fazla hizmet etmek istemesidir” dedi.

GÖZTEPE SON ANDA KÜMEDE KALDI
Süper Lig'de son haftaya düşme hattının hemen üzerinde giren Göztepe, MKE Ankaragücü'nü 2-1 yenerek kümede kaldı. Göztepe, 84. dakikada Deniz Kadah’ın golüyle 2-1 üstünlük kurarak taraftarına derin bir 'oh' çektirdi. Göztepe'nin galibiyeti ile Bursaspor ve BB Erzurumspor küme düştü.

HAZİRAN

ÖYKÜ ARİN İÇİN GÜZEL HABER!
Bir buçuk yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya önce annesi Eylem Şen Yazıcı'dan ilik nakledildi. İlik uyum sağlamayınca Öykü'ye, babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı. Naklin başarılı olup olmadığının belirlenmesi için hastanede tedavisi süren kızının başında bulunan anne Yazıcı, sosyal medya hesabından, "Öykü Arin'e babasından yapılan ilik nakli için kimerizm yüzde 98,5 geldi. Bu bilgi doğru fakat ilk nakilde de yüzde 98 tutmuş, sonrasında geri düşmüştü. Durumu pazartesi günü kesinleşecek. Pazartesiden sonra doktoruyla birlikte basına açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı.

TEMMUZ

İZMİR SİYASETİNİN ACI GÜNÜ!
'Türkiye'nin ilk kadın çevre ve turizm bakanı' unvanına sahip olan, bir dönem devlet bakanlığı ve Buca Belediye Başkanlığı görevi de yapan Işılay Saygın, 28 Haziran'da nefes darlığı yaşadığı için İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi gören Saygın, 29 gün süren yaşam mücadelesinin ardından 72 yaşında hayatını kaybetti.

BUCA’NIN 18 AY BEKLEDİĞİ ONAY GELDİ!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o dönem için 18 aydır onay beklediği ifade edilen Buca Metrosu için gereken imzayı attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, önümüzdeki yıl inşaat çalışmalarına başlayıp, beş yıl içinde Buca Metrosu'nu hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi ve yatırım onayını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

AĞUSTOS

İZMİR TARİHİNİN EN BÜYÜK YANGINLARINDAN BİRİ ÇIKTI!
18 Ağustos’ta başlayan ve 3 gün boyunca kontrol altına güçlükle alınabilen orman yangınları yaşandı. Karabağlar, Menderes ve Seferihisar’ı etkileyen yangında toplamda 5 bin hektarın üzerinde alanın yok olduğu aktarıldı. Olay kayıp alanlar göz önüne alındığında İzmir tarihinin en büyük yangınları arasında gösterildi. Yangın sonrası hem yerel iktidar hem de merkezi iktidar fidan kampanyaları başlattı.

EYLÜL

SOYER İEF’Yİ İLK KEZ AÇTI: ONUR KONUĞU İMAMOĞLU OLDU!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF) görkemli bir törenle kapılarını açtı. Programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk defa konuşan ev sahibi Soyer, “Tarihin akışı içinde her şey değişti fuarın ruhu değişmedi” mesajını verdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İzmir bizim gözümüzde ayrı bir değerdir” dedi. 88’inci kez kapılarını açan fuarın onur konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

KAMPÜSTE ÖLÜM
Ege Üniversitesi kampüsün içerisinde meydana gelen kazada sulama traktörünün altında kalan 23 yaşındaki Sezen Zambak hayatını kaybetti. Senatodan yapılan açıklamada iki günlük yas ilan edildiği bildirildi.

PKK’YI KINAMA ÖNERGESİ ÜZERİNDEN POLEMİK!
Ağustos ayında gerçekleşen orman yangınlarını PKK’nın üstlenmesi sonrasında AK Parti, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne kınama önergesi sundu. İçerikte sorunlar olduğunu ifade eden CHP Grubu önergenin gündeme alınmasını reddetti. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’de AK Parti’nin PKK’yı kınama önergesi reddedildi; CHP PKK’yı kınayamadı” başlıklarıyla yer alan haberler ve bu konuyla ilgili yorumlara ilişkin bir açıklama yaptı. Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak defalarca terör örgütü PKK'yı lanetledim, lanetlemeye de devam edeceğim. Belediye meclisimizdeki tüm parti gruplarının da bu konuda hemfikir olduğuna dair en ufak bir şüphe yoktur. Meclisimize sunulan önergenin gündeme alınmamasının nedeni, şekil ve ciddiyet itibarıyla kabul edilemez olmasındandır. Meclisimizin isim vermeden, hukuki bir temele dayanmadan, dünyadaki tüm ülkeleri, Türkiye’deki sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, kurum ve kuruluşları töhmet altında bırakan, neredeyse dünyadaki herkesi teröre destek vermekle itham eden gayri ciddi bir açıklamayı gündeme alması beklenemez” dedi.

EKİM

İSTANBUL’DAKİ ARAZİ İÇİN SATIŞ KARARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan 697 metrekarelik taşınmazın satılmasına karar verildi. Mülkün İzmir’den İstanbul’a giden öğrencilere yurt yapılması için 1960 yılında alındığı belirtildi. Fakat geçen onlarca yıl içinde hiçbir gelişmenin de olmadığı aktarıldı. AK Parti satış kararına karşı çıktı ve araziye İzmir Evi yapılması önerisini getirdi. Konu AK Parti ve CHP’yi yine karşı karşıya getirdi.

SOYER’İN KIBRIS AÇIKLAMASI GÜNDEMDE!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım” şeklinde yaptığı açıklama basına düştü. Başkan Soyer açıklamanın güncel olmadığını ve 3 yıl önce Seferihisar Belediye Başkanı sıfatıyla açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.

ESKİ BAŞKANDAN MEVCUT BAŞKANA ÇİRKİN SALDIRI!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Şirince mahallesindeki etkinliğe katılan Selçuk’un ilk kadın Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel, eski Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve yakın çevresi tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Saldırıya il başkanlığından, partililerden ve belediye başkanlarından tepki geldi. Ülgür için ise partide disiplin süreci başlatıldı.

KASIM

KÜLTÜRPARK İÇİN FLAŞ GELİŞME
İzmir'de, kentin içindeki en büyük yeşil alanlardan Kültürpark'ta bulunan işletmeler için tahliye kararı çıktı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Kültürpark içinde yer alan dokuz yapının 'fuzuli işgalci' konumundaki kiracı olduğu, tahliye kararı ile yapılardaki yasa dışı eklentilerin de ortadan kaldırılacağı belirtildi. İşletme yetkileri ise gazinoların bir tarihe tanıklık ettiğini, 1980'lı yıllarda o dönemin en ünlü sanatçılarının burada sahne aldıklarını, tahliye kararından dönülmesi gerektiğini söyledi.

SODEMSEN KURULDU!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylık sürecinde açıkladığı, sonrasında öncülük ettiği ve kentteki 6 ilçe belediye başkanının kurucu üye olduğu SODEMSEN’in ilk genel kurulu gerçekleştirildi. Böylece SODEMSEN resmen kurulmuş oldu. DİSK Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreçleri için hassasiyetini kamuoyuna duyurmuştu. Yeni süreçte sendika ile belediye başkanlarının karşı karşıya gelip gelmeyecekleri merak ediliyor.

KARATAŞ VE KARABAĞ PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ!
CHP’de 5 dönem il başkanlığı yapan Kemal Karataş ile Bayraklı Belediyesi’nin kurucu Başkanı olan ve 2 dönem koltukta oturan Hasan Karabağ partiden ihraç edildi. Karataş Şato üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i hedef almıştı. Karabağ ise adaylık sürecinde genel merkeze sert sözlerle yüklenmişti.

ARALIK

URLA’YA KAYYUM ATANDI!
CHP’li Burak Oğuz, Urla Belediye Başkanı olarak koltukta oturduğu sırada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. İçişleri Bakanlığı da gelişmeler sonrasında Urla Kaymakamı Önder Can’ı kayyum olarak atadı. CHP gerek genel merkez nezdinde gerek de il yönetimi seviyesinde hukuki mücadeleyi başlattıklarını açıkladı. İlerleyen günlerde Oğuz serbest bırakılırsa başkanlığa geri dönecek. Oğuz suçlu bulunduğu taktirde de ya meclis içinden yeni başkan seçilecek ya da kayyum devam edecek.

ESKİ VEKİL DAVUTOĞLU İLE SİYASETE GERİ DÖNDÜ!
AK Parti İzmir eski Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan, eski Başbakan Davutoğlu önderliğinde siyaset sahnesine çıkan Gelecek Partisi’nin kurucular kurulunda yer aldı. Geçtiğimiz yıl siyaseti bıraktığını açıklayan Turhan bu kararıyla geri dönmüş oldu.

GÖKDELEN CHP’Lİ İKİ BAŞKANI KARŞI KARŞIYA GETİRDİ!
Konak’ın Pasaport bölgesinde yapımı planlanan gökdelen projesi kentte tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘yatırımcıyı küstürmemek lazım’ diyerek projeye olumlu baktığını söyledi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, ‘İçime sinmiyor’ çıkışında bulundu. CHP’ye mensup iki başkanın karşı karşıya gelmesi dikkat çekti. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e tepkiler yükseldi. Gelinen aşamada Soyer ve Batur aynı doğrultuda yol yürümeyi seçti. Soyer yaptığı açıklamada gökdelenin iptali için dava açılacağını ifade etti. 

 
Milli futbolcu İzmir'de dünya evine girdi
 
Bayraklı’da 2 bin hastaya ambulans hizmeti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemir 1 Ocak 2020 Çarşamba 03:38

Aralık ayının önemli olaylarından biride Gaziemir Belediye Başkanı Halil Ardanın geldiği günden beri işçi personel çıkarması ve partisini ilçe kongresinde yerin dibine sokmasıdır! Umarım partiden ihraç edilir.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deney kötü bitti: Öğrenci ve öğretmen hastanelik!
Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Kavşut köyü Şehit Kerem Beksiz İlköğretim ...
Türbeler yine gündemde: Diyanet ne dedi?
Batman'da baraj suları altında kalacak Abuzer Gaffari türbesindeki kurtarma ...
Para isteyen oğlunu pompalı tüfekle yaraladı
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Öncel T. (56), kendisinden para isteyen ...
 
İzmir'de yılbaşı öncesi DEAŞ baskını! Çok sayıda gözaltı
İzmir'in kent merkezi ile Tire ve Torbalı ilçelerinde terör örgütü DEAŞ'a ...
Torbalı'daki dehşete neler yaşandı? İşte ilk ifadeler
Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Park ve bir doktorun eşini silahla öldüren ...
Moldova'daki FETÖ okulları Maarif Vakfı'na devredilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Moldova'nın FETÖ iltisaklı kişilerin iadesine ...
 
Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir FETÖ'den yargılanacak
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında FETÖ ...
Kandil'deki 2 terörist yakalandı
Van MİT Bölge Daire Başkanlığı ile Van Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla ...
Ödemişli dağcılar, Efe ve Mert anısına tırmandı
Ödemiş Belediye Spor Efe Dağcılık Gençlik ve Spor Kulübünden 14 dağcı, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva