HABERLER>EKONOMİ
10 Kasım 2023 Cuma - 12:04

‘Efsane Kasım indirimi’ uyarısı: Sosyal medyada tuzağa dikkat!

Ticaret Bakanlığı, “Efsane Kasım İndirimleri”, “Şahane Cuma İndirimleri” gibi isimlerle adlandırılan satış kampanyaları ile ilgili mağduriyet yaşanmaması için uyarıda bulundu. İzmir Ticaret Odası’na (İZTO) bağlı 80. E-Ticaret Grubu Komite Başkanı Mehmet Raşit Özsaruhan, “Vatandaşlar e ticaret markası olan sitelerden alışveriş yapabilir ancak bilinmeyen sayfaların yanı sıra instagram, facebook gibi sayfalardan alışveriş yapmak güvenli değil. Mağduriyet yaşanabilir” ifadelerini kullandı.

‘Efsane Kasım indirimi’ uyarısı: Sosyal medyada tuzağa dikkat!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  Bakanlık tarafından indirimli satış kampanyalarında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yayımlanan uyarı mesajında, Kasım ayı boyunca “Efsane Kasım İndirimleri”, “Şahane Cuma İndirimleri” gibi isimlerle adlandırılan ve çok sayıda üründe çeşitli oranlarda indirimlerin yapılacağının ilan edildiği indirimli satış kampanyaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çokça tercih edilen bir pazarlama yöntemi olduğu belirtildi. Mesajda alış veriş ile ilgili olarak tüketicilerin mağduriyetlere de uğramaması konusunda da uyarıldı.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan İZTO’ya bağlı 80’nci E-Ticaret Grubu Komite Başkanı Mehmet Raşit Özsaruhan, Kasım ayı boyunca yapılan kampanyalardan şirketlerin doğru faydalanması gerektiğini vurguladı.

KULLANICIYI KANDIRMAMAK SEKTÖR İÇİN DEĞERLİ
Firmalara ve kullanıcılara uyarılarda bulunan Özsaruhan, “Sektörümüzde ‘Efsane Kasım’ indirimleri kapsamını yanlış kullanan markalar gözümüze çarpıyor. Bu markalar öncelikle dürüst olmalı. Bir çok marka, maalesef bu dönem fiyatlarını yükseltip sonra da indirim gibi gösteriyor. Bu trende doğru uyum sağlayamadığınız zaman uzun vadede başarı sağlanamaz. Son kullanıcıyı kandırmadan, doğru bir şekilde süreci değerlendirmeleri gerekiyor. Vatandaşlar bu dönemde çok alışveriş yapıyor ve güzel cirolar elde edilebilir. Ellerindeki stokları da eritebilirler. Sektörümüzün bu fırsatı iyi değerlendirmesini öneririz. Son kullanıcılar da eskisi gibi değil özellikle yeni kuşak bu konuda başarılı, herkes her şeyin farkında. Böylelikle müşteri kazanılacaktır” dedi.

İNSTAGRAM VE FACEBOOK ALIŞVERİŞLERİ GÜVENİLİR DEĞİL
Özsaruhan, tüketicilerin kampanya dönemlerinde ürünün eski fiyatını kontrol etmesi gerektiğinin altını çizerek, “Alışverişini güvenli yerlerden yapmaları, özellikle de instagram üzerinden, facebook üzerinden alışveriş yapmamalarını öneririz. En azından takip edilebilir, yasal, güvenilir markalardan almaları gerekir” şeklinde konuştu.

Özsaruhan, ödeme şekliyle ilgili olarak şunları söyledi:

“3D dediğimiz güvenlikli ödeme sistemlerinden yapılmalıdır. BKM, Masterpass gibi hiç bilgilerinizi paylaşmadığınız güvenli alışveriş imkânı sunan markalar da mevcut. Sanal kart çıkartabilirler. Eski dönemlere göre çok daha güvenli alışveriş yapabilirler. Ülkemizin bir çok güvenli pazar yerlerinden  ve markaların kendi ve yetkili distribütörlerin e-ticaret sitelerinden güvenle alışveriş yapabilirler ancak hiç bilinmeyen instagram, facebook sayfasından alışveriş yapıldığı zaman mağdur olma riski var. Bu durumda elinizden bir şey gelmeyebilir”

 
Ezeli rakiplerden Kaf-Kaf'a stat dayanışması!
 
Göz-Göz'de milli ara hesabı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 4 arttı
Sanayi üretim endeksi, eylülde aylık bazda yüzde 0,1 azaldı, yıllık bazda yüzde 4 artış gösterdi.
İzmir’de ekmeğe zam var mı?
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin ...
İstanbul'da ekmeğe yüzde 23 zam!
İstanbul'da İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) üye fırınlarda 200 gram ekmeğin ...
 
AB dijital cüzdan çıkarmaya hazırlanıyor
Avrupa Birliği (AB) kurumları, kişilerin kimlik, ehliyet, reçete, bilet ...
Türk Hava Yolları, 21 uçak kiralayacak
Türk Hava Yolları (THY) 2024-2026 yılları arası filosuna katmak üzere ...
Bitcoin son 18 ayın zirvesinde
ETF'lere resmi onay geleceğine dair beklentilerinin yoğunlaşmasıyla Bitcoin ...
 
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Imperial Tobacco grubuna ait sigaralara zam geldi.
Tüketiciler Birliğinden bankalara Troy çağrısı
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, İsrail'in Filistin'e yönelik ...
Çiğ sütte zam sonrası ‘maliyet artışı’ endişesi!
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, çiğ süt fiyatının 15 TL’ye ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva