HABERLER>GÜNCEL
27 Haziran 2022 Pazartesi - 08:51

Efes'te mezuniyet heyecanı

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu, düzenlediği Mezuniyet Töreni ile 2022 yılı mezunlarını meslek hayatlarına uğurladı.  Programda konuşan Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynel Bakıcı öğrencilere seslenerek, “Bugün, hayallerinin peşinde koşan; mesleki yeterliliğe sahip; bilgili ve özgür bireyler olarak aramızdan ayrılacaksınız. Gösterdiğiniz fedakârlıkların karşılığını alacak, hakkınız ve emeğinizle kazanacaksınız” diye konuştu.

Efes te mezuniyet heyecanı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve tarihi yapıları ile UNESCO’nun ‘Dünya Kültür Mirası’ listesinde yer alan Selçuk’ta, mezuniyet heyecanı yaşandı. İlçede bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Mezuniyet Töreni’nde; 2022 yılı mezunları, meslek hayatlarına uğurlandı. 
DEÜ Genel Sekreteri Engin Basmacı, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Dilek Eser ve Arzu Araz Çağlar ile üniversite mensuplarının, ailelerin ve Selçuk İlçe protokolünün katılımı ile gerçekleşen törende konuşan Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynel Bakıcı, “Hayallerinin peşinde koşan; mesleki yeterliliğe sahip; bilgili ve özgür bireyler olarak aramızdan ayrılacaksınız. Gösterdiğiniz fedakârlıkların karşılığını alacak, hakkınız ve emeğinizle kazanacaksınız” diye konuştu.
Programda; öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Bakıcı, “Sizler, asil bir milletin evlatlarısınız. Sorumluluklarınız, sadece kendinizde değil; milletimizin, ailelerinizin ve sevdiklerinizin selametinde saklıdır. Unutmayın ki ülkemiz, umudun üzerine inşa edilmiştir; yoklukla kurulmuştur; bağlılıkla yücelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yol ise hepimizin bağlılık ve sadakat ile kalacağı değerimizdir. Lütfen bunları bir kenara not edin. Çünkü burada, aziz milletimizin değerleri vardır, şehitlerimiz vardır, kahramanlarımız vardır, ilim vardır, irfan vardır” dedi.

KÜLTÜR MİRASINA DİKKAT ÇEKTİ
Adını, Efes Antik Kentinden alan okulun önemli sorumlulukları bulunduğunu ifade eden Bakıcı, “Selçuk’ta yürüttüğümüz bütün akademik faaliyetler, kentimiz, üniversitemiz ve vatandaşlarımız için anlam ifade ediyor. Çünkü üniversitemiz ve okulumuz, ortak kültür mirasımızı koruyor; hayatlara dokunuyor; yol gösteriyor; kalkınma ve refah odaklı ulusal stratejilerimize destek sunuyor. Bu yüzden bizler, bir tarafta ülkemize, tarihimize ve ilçemize sahip çıkarken diğer tarafta evlatlarımızın aydınlık geleceği için çalışıyoruz” ifadesinde bulundu. 

REKTÖR HOTAR’A TEŞEKKÜR ETTİ
DEÜ’nün kente değer katan yatırımları hayata geçirdiğini vurgulayan Bakıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu doğrultuda çalışan hocalarımız; Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın desteği ile üniversitemizin ilk, kentimizin de en kapsamlı ve büyük olma özelliğini taşıyan Efes Gıda Laboratuvarını ülkemize kazandırdılar. Bizlere öncülük eden Rektör Hocamıza ve bu projede emeği geçen bilim insanlarına teşekkür ediyorum. Milletimiz için daha fazlasını yapma inancına, gücüne ve potansiyeline sahip mensuplarımızla aklın ve bilimin yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.” Halk oyunu gösterisinin ve mezuniyet kütüğüne plaket çakılmasının ardından öğrenciler, keplerini fırlatarak mezun olma heyecanını yaşadılar. 
 

 
Türkiye’de Belgeselin 100 Yıllık Retrospektifi Bornova’da yapıldı
 
Başkan Yetişkin İller Bankası’ndan gelen yardımı eleştirdi: Köfte ekmek parası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gençleri zehirliyor' dedi ve ihbar etti... 'Babam torbacı!'
İzmir Karşıyaka'da 25 yaşındaki K.A. 49 yaşındaki babası R.A'yı, "Uyuşturucu ...
Elektrik akımına kapılan işçinin acı sonu!
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde elektrik direğinde çalışma yapan işçi, ...
Milyonların gözü Kabine’de... Asgari ücrette son viraj!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında milyonların ...
 
Terör operasyonu: 38 gözaltı kararı
Adana'da düzenlenen PKK/KCK operasyonunda aralarında HDP'li yöneticiler ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
27 Haziran haftasında İzmir'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinde ...
Mehmet KARABAEL yazdı... Orman yakana idam 66 yıl önce yasada vardı!
Mehmet KARABAEL yazdı... Orman yakana idam 66 yıl önce yasada vardı!
 
16 yaşındaki Anıl'ın kahreden sonu!
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte Sabun Çayı'na giren ...
Uyarı üstüne uyarı! Bakanlık alarm verdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dünden itibaren meteorolojinin uyarılarıyla ...
Kamyon demir yoluna yuvarlandı: 2 ölü
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Saltukova beldesinde odun yüklü kamyonun demir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva