HABERLER>EKONOMİ
18 Nisan 2011 Pazartesi - 19:22

Ediz: İzmir'e turizm planı yapamıyoruz

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, “İzmir kenti Muğla ile değil, Antalya ile değil, kendisiyle kıyaslanmalıdır. İzmir'deki planlama, istediğimiz aşamaya gelemedi. Bazı bölgeler 7 yıldır planlanamadı” dedi.

Ediz: İzmir e turizm planı yapamıyoruz

İZMİR - İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, kentin turizm planlarının yapılamadığını, yapılan planların açılan davalar nedeniyle mahkemeler tarafından iptal edildiğini belirterek, ''Hukuka saygımız var ama İzmir'e de saygımız olmalı'' dedi.
 
Gündoğdu Rotaract Kulübü, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği Turizm Paneli, eski bakanlardan Işılay Saygın'ın moderatörlüğünde Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde yapıldı.
 
Panele konuşmacı olarak katılan İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Ediz, 1980'li yıllarda Antalya ile başlayan turizme yönelik planlamanın Çanakkale'ye kadar olan bölgeyi kapsaması gerektiğini, ancak planlamanın İzmir'den sonra devam etmediğini söyledi.
 
İzmir turizminin planlama sorunu yaşadığını belirten Ediz, şöyle konuştu:
''Planlama yapılmadığı için yatırımcı gelmiyor. İzmir'i yurt dışında satacak, pazarlayacak olan acenteci, otelcidir. Biz her fuara acentecinin, otelcinin katılmasını istiyoruz. 1980'den bu yana Türkiye turizmi dünyada hızlı şekilde gelişti. Turist sayısında dünyada 7, döviz girişinde ise 9. sıradayız. İzmir kenti Muğla ile değil, Antalya ile değil, kendisiyle kıyaslanmalıdır. İzmir'deki planlama, istediğimiz aşamaya gelemedi. Bazı bölgeler 7 yıldır planlanamadı. Çeşitli sivil toplum örgütleri, hatta belediyeler, plan iptali için başvuruda bulunabiliyorlar. Yapılan planlar da açılan davalar nedeniyle mahkemeler tarafından iptal ediliyor. Hukuka saygımız var ama İzmir'e de saygımız olmalı. Turizmciye yatırım alanı tahsis etmezsek tanıtım da olmaz.''
     
Ediz, İzmirlilerin kente sahip çıkması ve görevini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
    
İNCİRALTI BÖLGESİ
Panelistlerden Kaya Oteller Grubu Başkanı Mustafa Kaya ise İzmir'in turizmde sürekli Antalya ile kıyaslandığını, ancak İzmir'in planlama sorunu yaşadığını anlattı.
 
İnciraltı bölgesinin 1991'de planlandığını hatırlatan Kaya,''Yıl 2011 oldu ama hala bir tek çivi çakılmadı. Zamanında planlama yapılmış olsaydı bugün 45 binden fazla yatağımız olurdu. İlgili merciler teşvik yapacak, insanlar da yatırım yapacak'' dedi.
 
Kaya, İzmir'e kruvaziyer ile gelen turistin ikinci gece kalmak için bir nedeni olmadığını, kentte öncelikle İnciraltı'nın planlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞEREF OKUMUŞ 18 Nisan 2011 Pazartesi 23:03

İKİ YAKLAŞIM BİÇİMİ: 1-HUKUKA SAYGILIYIZ AMA HUKUK İSTEMİYORUM. HUKUKUN ALDIĞI KARARLARIN ARKASINDAN DOLANIP YENİDEN AYNI PLANLAMALARI YAPIYORUM. BU HUKUK TANIYAN KESİMDE ÇOK OLUYOR. ANAYASAYIDA DEĞİŞTİRDİK, ARTIK ONLARA DERSİNİ VERECEĞİZ.KAHROLSUN HUKUK MÜCADELESİ VERENLER. 2-MAHKEMELERİN ALDIĞI KARARLAR BİZİM YAPTIĞIMIZ PLANLARIN HUKUKA UYGUN OLMADIĞINI GÖSTERİYOR. ISRARCI OLMAYALAIM. PLANLARI DAHA ŞEFFAF YAPALIM, HALKIN, SİVİL ÖRGÜTLERİN KATILIMINI SAĞLAYALIM. HALKIN GÖRÜŞÜ, PLANLAMA TEKNİĞİNİN UYGULANMASI VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ BİZM İÇİN RANTTAN DAHA ÖNEMLİDİR. KAMU YARARINI GÖZETMEK ZORUNDAYIZ. BAZILARINA RANT SAĞLAYACAK, KENTİN GELECEĞİNİ YOK EDEN BU GÜNE KADAR UYGULADIĞIMIZ HER TÜRLÜ YANLIŞLIKTAN DOLAYI İZMİRLİLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM. HANGİSİ KULAĞINIZA HOŞ GELİYOR, HANGİSİ SİZCE OLMASI GEREKENDİR....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PETKİM'de istihdam şöleni yaşandı
2010 yılını “Rekorlar Yılı” olarak geride bırakan Petkim, küresel krizin ...
Teknokent Projesi için ‘yetki’ tamam
Urla’da 4 milyar dolarlık yatırımla kurulması planlanan teknokent çalışmalarının ...
Yatırım partneri EBSO oldu
Başbakanlık Yatırım Ajansı, İzmir’e yatırımcı çekebilmek için EBSO ile birlikte çalışacak.
 
Nakit alışverişler de izlenecek
Maliye Bakanlığı, kredi kartıyla yapılan alışverişlerden sonra nakit alışverişleri ...
FT: Türkiye ısınmış bir tepsi
Türkiye ekonomisini tehdit eden dengesizliklere dikkat çeken Financial ...
Altın rekora doymuyor
Uluslararası piyasalarda spot altın 1488,50 dolarla rekor kırdı.
 
Artık fatura geçerli değil
Bakan Ergün, iki önemli yönetmelikte değişiklik çalışması yaptıklarını, ...
Demirören AVM'nin raporunda şok sonuçlar
Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu, Demirören AVM’nin üçte birinin yıkılmasını, ...
EXPO 2020 İzmir’in mi?
Büyüşehir Meclisi’nde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva