HABERLER>EKONOMİ
25 Temmuz 2016 Pazartesi - 16:21

EBSO’da gündem darbe: Yorgancılar’dan ‘OHAL’ yorumu, Gök’ten ‘kan’ çağrısı!

Temmuz ayı oturumunda darbe girişiminin etkileri masaya yatırıldı. Başkan Yorgancılar, “OHAL kararını yargılamamak gerekiyor” derken, bir sunum yapan Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gök, İzmir’e kan bağışı çağrısında bulundu.

EBSO’da gündem darbe: Yorgancılar’dan ‘OHAL’ yorumu, Gök’ten ‘kan’ çağrısı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi ve gündemin ekonomiye etkisi değerlendirildi.

Meclis oturumu, 15 Temmuz akşamı yaşamını yitiren demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı. Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, darbeyi lanetlerken siyasileri şapkayı önlerine koyup düşünme çağrısı yaptı.

15 TEMMUZ AKŞAMI KIZILAY OLMASAYDI…

Esen’in konuşmasının ardından oturumun bu ayki konuğu Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, sanayicilere seslenerek Kızılay’ın faaliyetleri ve kan bağışının önemi hakkında sunum gerçekleştirdi.

Gök, Türk Kızılayı’nın kan toplama, kan bağışı ve teknolojik gelişmeler hakkında süreci anlattı. Kızılay’ın çalışmalarına 15 Temmuz’u örnek gösteren Gök, “Kan bağışının önemini son olarak 15 Temmuz akşamı yaşayarak hepimiz gördük. Eğer o gün 2 saat içinde binlerce kan hazır olmasaydı, binlerce insan şehit olacaktı. Her ilden her yerden kan temin ettiğimiz için kimse kan kaybından dolayı yaşam kaybı yaşamadı” dedi. 

İZMİR’DE 50 BİN KİŞİ KAN ARADI

İzmir’in kan bağış karnesinde yetersiz olduğunu ve çevre illerden destek aldığını söyleyen Gök, kan ihtiyacının her kes için mecburi olduğunu hatırlatarak kan çağrısı yaptı.

Gök, “İzmir kendi ilinin kan ihtiyacını karşılamıyor. Geçen sen İzmir’de 50 bin kişi kan aradı. Bulduğu kan ne kadar güvenli? İzmir’e 190 bin ünite kan gerekiyor. Biz geçen sene 125 bin ünite kan toplayabildik. Yaklaşık 15 bin ünite çevre illerden geldi. Demek ki geçen sene İzmir’de 50 bin kişi sokaklarda kan aradı. Bunu siz destekçilerimizin kan bağışlarıyla aşacağız. Bu ülkede temel sorun kan bulmak değil, doğru anı bulmaktır Önemli olan düzenli ve bilinçli bir şekilde kan vermektir” diye konuştu.

DARBECİLER EN AĞIR CEZAYI ALMALI

Gök’ün ardında kürsüye EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar çıktı. Sözlerine darbe girişimini lanetleyerek başlayan Yorgancılar,  hukuk çerçevesinde darbecilerin en ağır cezayı almaları gerektiğini ifade etti.

Siyasilerin darbeye karşı birlik olması hakkında konuşan Yorgancılar, “Konu ülke olunca, siyaseti bir kenara bırakıp ülke meseleleri ön plana çıkmaktadır. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır sözünün tam da gereği budur.  Unutmayalım ki, demokrasi, partiler üstü bir kavramdır ve ülkemizin bekası, milli iradenin temelidir. Ortak değerimiz olan Türk Bayrağının gücü etrafında birleşmek, yaralarımızı saracak ve bizleri daha da güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

BİZ OLDUK... BİR OLDUK VE ARTIK BÖYLE OLACAĞIZ

Darbe sonrası siyasi partilerin birlik olmasından dolayı yaşanan memnuniyeti dile getiren Yorgancılar,  önümüzdeki süreçte de bu birlikteliğin bozulmaması için çağrıda bulundu.

Yorgancılar, “Biz olduk. Bir olduk ve artık böyle olacağız. Normalleşme sürecine katkı koyup, ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız.  Güçlü demokrasi, hukukun üstünlüğü ve güçlü Türkiye için el ele vermeye mecburuz. Bu demokrasi sınavının ilk ayağını bir olarak verdik. Ancak bundan sonra atacağımız adımlar çok daha önemli. Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur” şeklinde konuştu. 

OHAL’İ YARGILAMAMAK GEREKİYOR

Hükümet tarafından alınan 3 aylık olağanüstü hal kararının ülkenin güvenliği için zorunlu olduğunu dile getiren EBSO Başkanı, OHAL’in ekonomiye olabilecek etkisini değerlendirerek, “Olağanüstü hali yargılamamak gerekiyor. Ülkenin güvenliğinin sağlanması için alınan bir karardır. OHAL kararı kişi hak ve özgürlüklerine, ekonomiye, ithalata, ihracata etki yapacak bir karar değildir. Fransa terör saldırılarında 3 ay aldı, 3 ay daha uzattı. Almanya Münih’teki saldırı sonrası OHAL kararı aldı. Ülkeler bu durumlarda olağanüstü hal kararı alıyorsa bizim sorunumuz terör değildi, ülkemizin geleceğiydi.  Hepimiz bu durumu anlatmak durumundayız. Ümit ediyoruz ki, OHAL’in amacı doğrultusunda devlet yapılanması bu örgütten temizlenir ve tüm terör yapıları çökertilir. Son bir hafta içinde yapılanlar bu iradenin gösterildiği yönündedir” dedi.

TÜRKİYE ALGISINI YENİDEN OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

Yorgancılar, “Türkiye çok güçlü bir devlet ve ekonomi yapısına sahiptir. O nedenle, şimdi yeni bir hikaye yazmanın ve yeniden ayağa kalkmanın tam zamanıdır. Tekrar ve ısrarla altını çizmek isterim: darbe girişimi de teyit etmiştir ki, başta eğitim olmak üzere ülkemizin geleceğine ilişkin altyapı oluşturacak reformları ve adımları bir an evvel atmak ve gerçek Türkiye algısını yeniden oluşturmak zorundayız. Demokrasinin olmadığı yerde, huzurun güvenin, ekonominin, millet olma bilincinin olmayacağı unutulmamalıdır”  diye konuştu.

 
Ünlü oyuncu ölümden döndü, kazayı Periscope yayınladı!
 
Çeşme Kaymakamı: ‘15 Temmuz’ turizmi vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’de ‘darbe’ depremi: 211 kişinin işine son!
Türk Hava Yolları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen operasyonlar ...
Flaş! Doğalgazda indirim müjdesi
CNN Türk ekranında Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayan Enerji Bakanı ...
Bu da bayrak ekonomisi: 100 milyon bayrak satıldı
Darbe girişimine karşı halkın sokağa inmesi ile Türk bayrağı imalatında ...
 
TÜSİAD’tan dünya basınına ‘15 Temmuz’ ilanı!
TÜSİAD, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uluslararası kamuoyunu Türkiye ...
OHAL kapsamında kapatılan kurumlara ne olacak?
Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak ...
Vali Ayyıldız'dan sanayicilere tam destek!
Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi(BAYOSB) Yönetim Kurulu Üyeleri, kısa ...
 
Koyun Keçi Birliği'nde kan değişimi
İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin 20 Temmuz Çarşamba ...
Bank Asya'nın faaliyet iznini iptal edildi!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın faaliyet ...
Cemaate yakın 2 bin 356 şirket mercek altında!
Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen şirketler yakın takibe alındı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva