HABERLER>EKONOMİ
25 Temmuz 2016 Pazartesi - 07:47

TÜSİAD’tan dünya basınına ‘15 Temmuz’ ilanı!

TÜSİAD, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uluslararası kamuoyunu Türkiye ile ilgili doğru yönlendirebilmek ve Türkiye algısını güçlendirmek amacıyla ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin gazetelerinde "Türkiye'de Demokratik Anayasal Düzeni Korumak" başlıklı bir ilan yayınladı.

TÜSİAD’tan dünya basınına ‘15 Temmuz’ ilanı!

İlanlarda Türkiye'de tüm toplum kesimlerinin ve kurumların demokrasiye bağlılığı ile Türkiye ekonomisinin gücü vurgulandı.

Financial Times, Le Monde, Washington Post ve Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetelerinde yayınlanan ilanlarda, darbe girişimine karşı Türk halkının, siyasi partilerin ve tüm kurumların demokrasiye sahip çıkma iradesinin önemi vurgulandı.

İlan metininde Türkiye'nin küresel düzeydeki konumu ile AB üyelik sürecinin öneminin altı çizildi ve Türkiye ekonomisinin küresel krize rağmen gösterdiği dayanıklılığa dikkat çekildi.

TÜSİAD ayrıca bu alandaki bilgilendirmenin tüm dünyaya yayılması için bir iletişim çalışması başlattı. İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere üç dilde yayınlanan gazete ilanlarını ve metnin Türkçe çevirisinde şu ifadelere yer verildi: "15 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir grup darbe yanlısı subay kendi iradelerini halkımıza silahlı bir darbe yoluyla kabul ettirmek istemiştir. Türk halkının, siyasi liderlerin, ülkenin tüm kurumlarının, toplumun tüm kesimlerinin, harekete geçmesi sayesinde, bu girişim başarısız olmuştur. Tüm kesimler, anayasal düzenin ve kurumlarının ihlaline itirazlarını ve hukukun üstünlüğü ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere ve insan haklarına olan bağlılıklarını ifade etmişlerdir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki siyasi partilerin bu müdahaleye karşı ortak tutumu, toplumun tüm kesimlerinde yankı bulmuştur. Toplum içindeki farklılıklara rağmen, barışcıl ve demokratik koşullarda uzlaşının mümkün olduğunu gördük.

Demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları daha da yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir. Türkiye 2005 yılında AB ile üyelik müzakerelerini başlatarak, bu yolda ilerlemekte olduğunu gerçek anlamda göstermiştir. AB'nin demokratik standartları ve üyelik süreci, Türkiye'nin güçlü demokrasisinin ve küresel rekabetçiliğinin en etkin kaynaklarından biri olmuştur.

Bugün Türkiye dünyanın en büyük 18. ekonomisidir ve küresel piyasalara tam entegredir.. Avrupa'nın ötesinde, Türkiye ekonomik, siyasal ve kurumsal olarak transatlantik topluluğunun vazgeçilmez bir üyesidir.

Küresel ekonomik krizin yarattığı belirsizliklere ve artan jeopolitik risklere rağmen, Türk ekonomisi büyük bir dayanıklılık sergilemiştir. 3 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, genç, dinamik bir nüfus yapısıyla nispeten yüksek ve istikrarlı bir büyümeyi sürdürmüştür. Mali disiplinin ve bankacılık sektörünün güçlü olması, Türkiye'nin ekonomik istikrarının temel unsurları olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Piyasa ekonomisi kural ve kurumları, rekabetçi Türk ekonomisinin temel yapı taşları olmayı sürdürecektir.

Türkiye, demokrasiye olan bağlılığını ülke çapında açıkça ispatlamıştır. Bizler, Türkiye'nin demokrasisinin dayanıklılığını ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığını göstermeye devam edeceğinden eminiz. TÜSİAD bu evrensel ilkelerin ve hedeflerin samimi bir destekçisidir ve destekçisi olmaya devam edecektir." (dha)

 
Yunanistan ile 'darbeci asker' krizi kapıda!
 
Suriyeli sığınmacı palayla saldırdı: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OHAL kapsamında kapatılan kurumlara ne olacak?
Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak ...
Vali Ayyıldız'dan sanayicilere tam destek!
Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi(BAYOSB) Yönetim Kurulu Üyeleri, kısa ...
Koyun Keçi Birliği'nde kan değişimi
İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin 20 Temmuz Çarşamba ...
 
Bank Asya'nın faaliyet iznini iptal edildi!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın faaliyet ...
Cemaate yakın 2 bin 356 şirket mercek altında!
Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen şirketler yakın takibe alındı. ...
İZKA’da deprem: Genel sekreter görevden alındı
İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Kalkınma Bakanlığı ...
 
Yorgancılar’dan Demirtaş’a: Yine yanlış değerlendirdi!
İTO Başkanı Demirtaş’ın “EBSO'nun 'İzmir'de bu işi sadece biz yaparız' ...
SOCAR’dan iddialara net yanıt: Bir millet iki devlet anlayışıyla…
İnceleme başlatılacağı iddialarına karşı açıklama yapan kurum, ‘Bir millet ...
Gıda devi iflas erteleme istedi!
Gıda sektöründe 30 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Frigo-Pak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva