HABERLER>EKONOMİ
4 Kasım 2015 Çarşamba - 13:30

EBSO’da ‘Almanya’ zirvesi

Almanya Niedersachsen Eyaleti Ekonomi Bakanı Olaf Lies ve beraberindeki işadamı heyeti EBSO’yu ziyaret etti. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin masaya yatırıldı. Ziyaretin ardından, Alman ve Türk işadamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleşti.

EBSO’da ‘Almanya’ zirvesi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası, Almanya Niedersachsen (Aşağı Saksonya) Eyaleti Ekonomi Bakanı Olaf Lies ve beraberindeki Alman İş adamlarını ağırladı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın makamında gerçekleşen ziyarette Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Keskin de katılırken,  İzmir ile ilgili yatırım görüşmeleri gerçekleşti.
 
İLİŞKİLERİ ÖNEMSİYORUZ
Ziyarette konuşan Yorgancılar, Türkiye-Almanya ticari ilişkilerinin çok eskiye dayandığına dikkat çeken EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Geçmiş yıllarda Almanya'ya çalışmak için giden yaklaşık 4 milyon Türkiye vatandaşı bugün Almanya'da iş sahibi oldular. Almanya'da çok ciddi istihdam sağlıyorlar. Bölgemizde ise 500'e yakın Alman firması var. Ayrıca her yıl ülkemize 5 milyon Alman turist geliyor. Özellikle Sun Express’in İzmir’den yaptığı direkt seferler sonucunda ulaşım da son derece kolaylaştı. Yaklaşık 2-2.5 saatte İzmir’den Almanya’nın her şehrine ulaşılabiliyor. Türkiye’ye yatırımlarından dolayı sayın bakana teşekkür ediyorum. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri çok önemsiyoruz. Bu ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.


 
LOJİSTİK VURGUSU
Türkiye-Almanya arasındaki insani ilişkilerin gelişmesinin ticari ilişkileri de olumlu etkileyeceğini ifade eden Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi Bakanı Olaf Lies ise, Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik büyümesine dikkat çekerek, “Türkiye 2023 hedefleri ile birlikte, yoğun yatırımların yapılacağı ve Almanya açısından da son derece önemli partner bir ülke olarak gördüğümüzü, Aşağı Saksonya Eyaleti içinde çok önemli bulduğumuzu belirtmek istiyorum. Özellikle ülkemizin güçlü olduğu tarım, makine sanayi imalatı, yenilenebilir enerji, otomotiv, otomotiv yan sanayi gibi, havacılık gibi güçlü olan alanlarda işbirliğini konularını görüşebilmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Geçtiğimiz gün Tire'de bulunan ve bir Alman yatırımı olan Krone fabrikasını ziyaret ettik. Krone’un Tire’de bir treyler fabrikası var. Yer seçimi konusunda da doğru bir yer seçimi olduğunu biz yerinde müşade ettik. Çünkü Türkiye’nin özel gelişimine ve ileriye dönük yatırımlara baktığımız zaman lojistik açısından önemli bir merkez ülke konumunda olduğunu ve çevre ülkelere, bölgelere taşımaların önemli hale geleceğini ve bu ürünlerin taşınmasında bu lojistik alanın çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Böyle bir yatırımın burada yapılmış olmasından da büyük sevinç duyuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'den Almanya'ya giden ve iş kuran 4 milyona yakın Türkiye vatandaşı olduğunu dile getiren Lies, “Almanya ekonomisine ciddi katkı sağlıyorlar. Biz ticari ilişkilerin yanı sıra insani ilişkileri de önemsiyoruz. Gelenekselleşen Türkiye-Almanya ilişkilerinin geliştirilmesi, ticari ilişkilere de olumlu yansıyacaktır” diye konuştu.
 

 
Yurt dışı oylarla kaybeden CHP'li Karaca: Mücadeleye devam
 
CHP’li Bayır’dan istifa isteyenlere sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıda sektörünün nabzı FOODEX'de atacak
Gıda ve Gıda Teknolojileri sektörü, gıdanın başkenti İzmir’de bir araya ...
Moody’s’ten Türkiye için karamsar tablo
Moody’s’ten yapılan açıklamada, “Türkiye dış kırılganlıklara büyük ölçüde ...
Alman işadamları Türkiye'de yatırım fırsatı arıyor
Almanya Aşağı Saksonya Ekonomi Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lies ve ...
 
Ali Babacan'dan asgari ücret açıklaması!
AK Parti Antep Milletvekili Ali Babacan, AK Parti’nin seçimlerde kullandığı ...
Gıda sektörünün nabzı FOODEX’de atacak
Gıda ve Gıda Teknolojileri sektörü, gıdanın başkenti İzmir’de bir araya ...
İzmir enflasyonu Türkiye’nin üzerinde!
Türkiye genelinde Tüketici fiyat endeksi 12 aylık ortalaması yüzde 7.69 ...
 
Enflasyon 6 ayın zirvesinde: Zam şampiyonu...
Ekim'de TÜFE beklentilerin üzerinde yüzde 1,55 arttı, yıllık enflasyon ...
ALTO Başkanı Saka'dan 1 Kasım değerlendirmesi
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Mesleki Eğitim ...
İzmir iş dünyasından 1 Kasım bakışı: Kim/ne dedi?
7 Haziran seçimleri sonrası siyasi partilere ‘koalisyon kurun’ çağrısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva