HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2022 Çarşamba - 07:00

Düzce'de şiddetli deprem! Can kaybı var

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de İstanbul ve Ankara'da da hissedilen 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta İstanbul olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi. Depremin ardından 63 yaşındaki Sevim Çengel geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamlarını yitirdi.

Düzce de şiddetli deprem! Can kaybı var

AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıkladı.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

ACI HABER GELDİ
Düzce’nin Çay Mahallesi'nde oturan Sevim Çengel (63), deprem sırasında fenalaştı. Hastaneye kaldırılan, kalp krizi geçirdiği tespit edilen Çengel, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

ART ARDA ARTÇI DEPREMLER
Saat 04.08’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra Düzce’nin Çilimli ilçesinde saat 04.30’da 4.7, 06.50'de Gölyaka ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada "Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla; En büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı yaşanmıştır" denildi.

SON DAKİKA HABERİ: Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 22 yaralı - 2

BAKAN SOYLU: 70'İN ÜZERİNDE ARTÇI DEPREM OLDU
Deprem bölgesine giden Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada "Hasarlı binalarda durmamak lazım ama bize şu ana kadar ağır hasarlı bir binayla ilgili bilgi gelmedi. Yaklaşık 30'un üzerinde yaralı söz konusu. Hem 04:30 hem sonraki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Valililerle görüştü. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Elektrikle ilgili herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. Tedbire yönelik belli bir periyotta kesinti söz konusu. 70'in üzerinde artçı sarsıntı oldu. Vatandaşlarımıza ekipler battaniye olsun, kendilerinin dışarıdaki imkanlarını sağlamak için desteklerini sağlıyor. AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor, intikal etmiş olumsuz bir durum yok. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

SON DAKİKA HABERİ: Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 22 yaralı - 3

BAKAN KOCA: YARALI SAYISI 35
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor" mesajını paylaştı.

BAKAN KURUM: TÜM VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun" ifadelerini kullandı.

BAKAN YANIK: 10 PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ GÖREVLENDİRDİK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da deprem bölgesindeki halka psikolojik destek sağlamak üzere 10 ekip görevlendirildiğini belirtti. Bakan Yanık, Twitter'daki hesabından, "Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin etkilerini azaltmak amacıyla 5 araç 20 meslek elemanından oluşan 10 psikososyal destek ekibi görevlendirdik. Ekiplerimiz KYK yurtları ve toplanma alanlarında vatandaşlarımıza destek verecek" açıklamasında bulundu.

SOYER: DESTEK İÇİN TEYAKKUZDAYIZ
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08 sıralarında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Başkan Soyer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Düzce’nin Gölyaka ilçesinde gerçekleşen ve çevre illerden de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz destek için teyakkuzda. Can kaybı olmaması tek dileğimiz.”

Bakan Soylu, Düzce'de incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'deki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından kent merkezinde incelemelerde bulundu, sokakta bekleyişlerini sürdüren vatandaşlarla konuştu. İncelemelerde bulunmak üzere depremin merkez üssü Gölyaka ilçesine gelen Soylu, yetkililerden bilgi aldı.

Soylu, deprem nedeniyle panikle dışarı çıkarak sokakta bekleyişlerini sürdüren vatandaşlarla görüştü. Battaniyelere sarılan ve soğuk hava nedeniyle ateş yakıp ısınmaya çalışan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Soylu, kent merkezinde incelemelerde bulundu.

Soylu, daha sonra Düzce İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğüne geçti. Bakan Soylu, yetkililerden çalışmalara ilişkin brifing alıyor.

Siyasilerden "geçmiş olsun" mesajları
Yaşanan depremle ilgili siyasilerden de çok sayıda "geçmiş olsun" mesajı paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti, "Cenab-ı Hak ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza buyursun" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da paylaşımında, "İlgili tüm kurumlarımız çalışmalarını yürütmektedir. Temennimiz can ve mal kaybının olmaması. Allah ülkemizi, milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da ilgili tüm kurum ve ekiplerin koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun, can kaybı yaşanmaması en büyük temennimiz" mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Mevla hepimizi muhafaza eylesin" sözleriyle geçmiş olsun mesajını iletti, "Yaralılarımız ve kısmi hasar var ama can kaybının olmaması en büyük tesellimiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geçmiş olsun mesajı paylaşanlar arasındaydı. "Bu deprem afetlere hazırlıklı olmanın önemini tekrar hatırlattı. Geçmiş olsun Türkiye" ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de "Duam ve dileğim inşallah bir can kaybı olmamıştır. Yüce Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü kötülükten ve doğal afetten korusun" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, "Tüm kurumlarımız ve ekiplerimiz sahadadır. Her türlü tedbir alınmakta ve çalışmalar yürütülmektedir" açıklamasını yaptı.

4 ilde deprem nedeniyle eğitime bir gün ara

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte eğitime ara verildi. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı nedeniyle Sakarya, Bolu ve Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Prof. Dr. Sözbilir: 5 büyüklüğünde artçı olabilir
İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Bölgede 5 büyüklüğünde artçı depremlerin olabileceğini kaydeden Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğü 5.9 ama şiddeti 8 olarak hesaplandı" dedi.

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde depremin ardından açıklamada bulundu. Prof. Dr. Sözbilir, "Düzce geniş ölçekte alüvyon dediğimiz zayıf zemin üzerinde kurulmuş. Burada eski yapı stoku olmuş olsaydı, ciddi yıkım ve can kaybı olurdu. Depremin büyüklüğü 5.9 ama şiddeti 8 olarak hesaplandı. 30 Ekim 2020'de 6.6 büyüklüğündeki depremi de 8 şiddetinde hissetmiştik. O depremde 5 bin civarında bina hasar görmüş, 4 bina tamamen yıkılmış ve 117 vatandaşımız can vermişti. Bu da Düzce ilinin depreme hazır olduğunu gösteriyor. Bugün 04.08'deki deprem, 17 Ağustos 1999 depreminde kırılan Kuzey Anadolu Fayı'nın Karadere adı verilen segmentinin kuzeydoğu ucunda gerçekleşti. Bölgede şu ana kadar gelişen 50'yi aşkın artçı deprem dağılımı Gölyaka ile Düzce kent merkezi arasında yoğunlaşmış durumda. 5 büyüklüğüne varan artçı depremler olabilir. Halkımızın devletin resmi kurumu olan AFAD yetkililerinin bilgileri doğrultusunda hareket etmesi ve hasarlı evleri varsa ilgililere göstermesi son derece önemli" ifadelerini kullandı. (DHA, AA, Haber Merkezi) 

 
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 94 işçi hastanelik oldu!
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kanserin panteri!'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 94 işçi hastanelik oldu!
Kocaeli´nin Başiskele ilçesinde otomotiv firmalarına tekstil ürünleri ...
AB'den Türkiye üzerinden Rusya'ya ihracata ret!
Avrupa Parlamentosu'nda bir milletvekilinin, 'Türkiye'nin AB mallarını ...
Batman'da 8 günlük kısıtlanma!
Batman Valiliği, kent genelinde 8 gün süreyle gösteri, yürüyüş ve açık ...
 
Terör örgütü PKK'dan Kilis'e roketli saldırı
Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine, Suriye'nin kuzeyinden YPG/PKK'lı ...
Azez'e roket saldırısı: 3 ölü, 8 yaralı
PKK/YPG'li teröristler, muhaliflerin kontrolündeki Azez'e roket saldırısı ...
Bakan Akar'dan F-16 ve S-400 açıklaması
Milli Savunma Bakanı Akar, TBMM'de bakanlığının bütçe görüşmelerinde önemli ...
 
Lise öğrencisi müdür yardımcısını bıçakladı!
Kastamonu'da okuldan uzaklaştırılan 17 yaşındaki bir öğrenci, müdür yardımcısını ...
Tüfekle vurulan Kader Yiğit hayatını kaybetti!
Ankara'nın Keçiören ilçesinde Kader Yiğit (17), arkadaşı Y.B.'nin ateşlediği ...
Beyaz Saray: Türkiye'nin kendini savunma hakkı var!
Beyaz Saray, Türkiye'nin güney sınırında "terör tehdidiyle" karşı karşıya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva