HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2012 Pazartesi - 13:11

Durak net konuştu: Kocaoğlu varken asla…

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ege Tv’de Güne Bakış Programı’nda önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehir adayı olacak mısınız sorusuna muhatap olan Durak, ‘Aziz Kocaoğlu varken asla…’ yanıtı verdi.

Durak net konuştu: Kocaoğlu varken asla…

EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenlerle 7 önemli projesinin kurdelesini kesen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ege TV’de katıldığı Güne Bakış Programında merak edilen soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun 2 günlük İzmir programında önemli bir yer tutan Karşıyaka açılışlarından son derece memnun ayrıldığını ve Yamanlar Dağı’ndaki Gençlik Merkezi açılışında iki kez kürsüden kendisine teşekkür ettiğini söyleyen Durak, “Sayın Genel Başkanımız özellikle Yamanlar’da kendisini karşılayan bini aşkın Karşıyakalı genci görünce çok mutlu oldu. Karşıyaka’daki törenler tam da partimize yakışır bir coşkuyla tamamlandı” dedi.
 
KARŞIYAKA’DAKİ FARK 100 BİNİ GEÇER
Gerek Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun gerekse Genel Başkan Yardımcılarının açılışı yapılan belediye hizmetlerinden son derece memnun kaldığını söyleyen Durak, genel merkezin övgüleriyle motivasyonlarının arttığına dikkat çekti.

Genel seçim 2011’de AK Parti ile CHP arasındaki 180 bin oy farkının 92 bininin Karşıyaka’da olduğu, AK Partililerin İzmir’i kazanmak için Karşıyakayı pilot ilçe seçtiği, bu nedenle üzerlerinde psikolojik bir baskının olup olmadığı yönündeki soruya da açık yüreklilikle yanıt veren Durak, “İzmir’deki farkın yarısını getiren ilçenin belediye başkanı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yarın seçim yapılsa bu fark 100 bini geçecek durumda. Elimizde kamuoyu yoklamaları var. Ve şu anda partimizin yüzde 70’lerin de üzerinde olduğunu gösteriyor’ dedi.
 
Geçmiş yıllarda merkez sağ partilerin iktidarlarına da ev sahipliği yapan Karşıyaka’daki CHP oylarında belediye hizmetlerinin de önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Durak, yaptığımız araştırmalar oy oranının yükselişindeki başat faktörün Karşıyaka Belediyesi’nin çalışmaları olduğunu ortaya koyuyor. Bizler tamamen kendi olanaklarımızla yarattığımız kaynaklarla Karşıyaka’ya yakışır tesisler kazandırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
 
Karşıyaka’nın Atatürk değerlerini en fazla sahiplenen ilçelerden biri olduğu gerçeğinin 29 Ekim kutlamaları sırasında da ortaya çıktığını anımsatan Başkan Durak, “Ben 8,5 yıllık başkanlık hayatımda böyle bir mahşeri kalabalık görmedim. Hiçbir organizasyon olmamasına rağmen 30 bini aşkın insanın gece yapılan fener alayına katılması gerçekten etkileyiciydi. Karşıyaka Belediyesi olarak 29 Ağustos’tan itibaren “30 Ağustos Zafer Bayramı, 9 Eylül İzmir’in kurtuluş günü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nü kapsayan bir program hazırladık. Her program birbirinden canlı ve anlamlı geçti. 10 Kasım’da resmi programın yanı sıra gelenekselleştirdiğimiz Ata’ya Saygı Koşusu ve akşam saatlerinde de İZSİAD’la birlikte organize ettiğimiz, Büyükşehir Belediyemizin de katkı sağladığı Senfoni Konseri düzenledik. Volkan Konak ve Kenan Işık’ın sahne aldığı gecede salonda 6 binin üzerinde insanımız vardı. Salon dışında da bir o kadar vatandaşımız kaldı. Karşıyaka her fırsatta Atasına, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, vatanın bölünmez bütünlüğü gibi konularda hassasiyetleri olan bir kent olmuştur. Atatürk’ün annesini emanet ettiği, eşinin evi bulunan bir kent olmanın bilincinde olan Karşıyaka, bu konuda taviz vermeyen duruşunu koruyacaktır” diye konuştu.

 
AZİZ BAŞKAN VARKEN OLMAZ!
Başkan Durak, kulislerde uzunca bir süredir Büyükşehir adayı olarak lanse ediliyorsunuz. İzmir Büyükşehir için aday olmayı gerçekten düşünüyor musunuz? Şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: Farklı platformlarda anlatmaya çalıştım ama halen bu konuda zaman zaman farklı değerlendirmeler yapılıyor. Şunu açık yüreklilikle söylemeliyim ki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu varken ben adaylığı düşünmem. Onun aday olduğu koltuğa aday olmayı asla düşünmem. Doğrusu da budur zaten. Aziz Başkan koltuğunda oturuyorken, ‘adayım ya da değilim’ dememişken adaylık çalışması yapan her kim olursa olsun yanlış yapar”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kaf kaf 14 Kasım 2012 Çarşamba 11:40

sana kalmıştı büyükşehir , karşıyaka da çok iş yaptın ya , son 1 yılın kaldı , sen aday olursan chp karşıyakada kaybeder...

Yorumu oyla      15      5  
ksk li 13 Kasım 2012 Salı 14:45

görüyorum ki cevat durak karşıtı fazla burada katılmama payı daha çok cevat başkan aleyhine ama şunu bilelim ki cevat başkan birdaha aday olsun inanın fark atar bu oylamayı yüksek kesim yapmıyor ve ksk de yüksek kesim çok ama çok fazla kim nederse desim bostanlı mavişehir atakent işi bitirir ve orasıda koyu cevat başkancı hayır diyen arkadaşlarda inanıyorum ki cevat başkanın kent sizleri bilmem anlatabildimmi

Yorumu oyla      13      11  
SADIK 13 Kasım 2012 Salı 11:11

herkes kendi ADINA konuşsun lütfen. bizler başkanımızdan memnunuz ve büyükşehir adayı olmasını da istemiyoruz bir dönem daha onu karşıyakamızda görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      13      20  
NEDEN? 13 Kasım 2012 Salı 11:10

karşıyakada cevat başkanı kimse istemiyor diyen yorumcu. öncelikle sen kimsin, kimin adamısın, hangi adaya hizmet ediyorsun, hangi partiye yakınsın. Bu soruların cevap verdikten sonra 'benim' adıma konuşursan sevinirim. ben cevat durakı istiyorum ve o aday olmazsa chpye oy vermem.

Yorumu oyla      14      19  
13 Kasım 2012 Salı 09:48

karşıyakada cevat durk kise istemiyor chp kaybeder herkes oy vermem diyor ona göre bende vermem

Yorumu oyla      30      8  
dost 13 Kasım 2012 Salı 08:28

sayın başkanımı bir kez daha takdir ediyorum.....izmirin zirvesine gençlik merkezi yaptı ve en zirveyede cumhuriyet anıtı dikti....o gün o heyacanı yaşayan biri olarak ...başkanıma sonsuz teşekkürler gençliğe şehrine ve cumhuriyetine sahip çıktığın için.....

Yorumu oyla      14      23  
13 Kasım 2012 Salı 07:43

Ne karşıyaka nede izmirde hiç kimseninde cevat durak büyükşehiri dünüyor ya düşünmüyor gibi bir merakı olmaz olamaz

Yorumu oyla      26      7  
kskli 13 Kasım 2012 Salı 07:23

bana cevat kadar başarılı ikinci bir adam gösterin ilçe belediyeleri arasında.. yok. yok. yok...

Yorumu oyla      13      23  
karşıyakalı 12 Kasım 2012 Pazartesi 18:12

Ne büyük şehiri..ne karşıyakası...Karşıyakanın bir 5 sene daha kaybetmesi demek olur bu...Bunu karşıyakada yaşayan biri olarak İSTEMİYORUM...Umarım bir daha hiç bir yere aday dahi gösterilmez...saygılar

Yorumu oyla      39      13  
12 Kasım 2012 Pazartesi 16:53

Ustalık dönemi başkaların ustalık dönemine benzerse tamam köşeyi dönmedende ustalık dönemi olabilirmi zaten çoktan dönülmüşte basında 11 katlı binayı tüm vatandaşlar okudu ve gördü vaybe eşi babadanmı zengin acaba

Yorumu oyla      49      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'tan yöresel mutfak uzmanlarına teşekkür
44. Selçuk – Efes Festivali’nde yer alan yöresel festival mutfağına katılarak ...
Konak’ta çevre kirliliği tartışıldı
Konak Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir ...
Bergama ikinci üniversitesine kavuşuyor
Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalan protokolle ...
 
'Bir fikrim var' diyenler haydi 'Akademiye'
Konak Belediyesi Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi, açtıkları ...
Çiğli’de yoksullukla mücadeleye devam
Türk Kızılay Çiğli Şubesi Kadın Kollarının düzenlendiği kahvaltıya katılan ...
Güzelbahçe Fen Lisesi'nin ruhsatı da tamam
Güzelbahçe'de bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan Anadolu Fen ...
 
Bornova’nın merkezine önemli yatırım
Bornova’da Kaymakamlığı’nın arkasında kalan 1000 metrekarelik alanda kamulaştırması ...
Bayraklı’nın yağmursuyu problemi çözülüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’nın en işlek caddelerinden Şehit ...
Karabağlar'ın vizyonu değişiyor
Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki yapım çalışmalarını tamamlama noktasına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva