HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2012 Pazartesi - 11:10

Bergama ikinci üniversitesine kavuşuyor

Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalan protokolle üniversiteye dönüştürülen Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası’ndaki çalışmalarda son aşamaya gelindi. Önümüzdeki yıl öğrenci alımına başlayacak Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu’yla Bergama ikinci üniversitesine kavuşuyor.

Bergama ikinci üniversitesine kavuşuyor

İZMİR- Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, YÖK tarafından ataması yapılan okul müdürü Yard. Doç. Dr. Nejat Kun, Bergama Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Mahmut Esat Dülge, dernek üyeleri, meclis üyeleri, basın mensupları ve Bergamalılarla okula bir inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Gönenç ile birlikte okulu yerinde inceleyen ziyaretçiler çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.
 
YÖK’ün onayıyla ilk aşamada, İş Makineleri Operatörlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı ve Bilgisayar Teknikerliği bölümü olmak üzere üç bölümde eğitim verecek okulda
2013-2014 Eğitim- Öğretim Dönemi’nde öğrenci alımına başlanacak.
 
Çalışmalarla ilgi bilgi veren Başkan Gönenç “Okulun bu eğitim yılı başında ders başı yapmasını planlıyorduk. Ancak, bir takım gecikmelerden dolayı tercih kılavuzlarına yetişmedi. Okulun ek yerleştirmeyle öğrenci alması gündeme gelmişti, fakat üniversite yönetiminin ek yerleştirmeyle ilgili haklı çekinceleri vardı. Yeni açılan bir okulun ek yerleştirmeyle başlangıç yapmasının doğru olmayacağı düşünüldü. Üniversite yönetimi YÖK’e en az bir bölüm açılması için başvurdu, YÖK ise en az iki bölüm açılması gerektiği cevabını verdi” dedi. Başkan, “Meslek yüksekokulumuzun müdürü ve genel sekreterinin ataması resmi olarak yapıldı. Yasal anlamda hiçbir sıkıntı yok” diyerek konuşmasını sürdürdü.
 
Okulun yeni eğitim-öğretim döneminde öğrenci alacağını ve ders başı yapacağını belirten
Başkan, “Yeni bir üniversite binası inşa etmektense mevcut binayı korumak istedik. Burayı manevi anlamda tescilli bir bina olarak düşündük. Bu yüzdendir ki, Bergamalıların belleklerinde yer alan bu binada kapsamlı bir çalışma yürüttük. Burası aslında bir yüksekokul olarak hizmet vermeye başlıyor, ama hepimizin temennisi zaman içinde bağımsız bir üniversiteye dönüşmesi” dedi.
 
Çalışmalarından ötürü Başkan Gönenç’e bir plaket veren Bergama Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Mahmut Esat Dülge “2007 yılından beri Bergama’da yüksekokulların, fakültelerin, üniversitelerin olması konusunda çaba veriyoruz. Derneğimiz kamuoyu yaratma faaliyetlerinde bulunuyor. Biz Bergama’nın öğrenci şehri olması gerektiğine inanıyoruz. Tarım ve turizm kenti Bergama’ya “öğrenci kenti” sıfatının da çok yakışacağı kanaatindeyiz. Başkan bu konuda verdiği sözü tuttu. Kendisine Bergamalılar adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
“ÖĞRENCİSİNE İŞ BULAN BİR OKUL HALİNE GELECEK”
Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Nejat Kun ise “Okulun kurucu müdürlüğüne Ağustos ayında atandım. 3 bölümde eğitim verecek okulumuz artık resmi olarak var. Meslek yüksekokullarında öğrencilere meslek öğretilir. Dolayısıyla bu okullardan mezun olan öğrencilerin iş bulması gerekir. Açılacak bölümlerden mezun olacak öğrencilerin iş bulacaklarına şimdiden eminim” dedi. Kun, altyapıyı tam olarak hazırlayıp üç bölümle eğitime başlamak istediklerini, “öğrenci mezun olduğunda iş bulacak” anlayışıyla ilerleyen zamanlarda bölüm sayısını arttırmayı düşündüklerini dile getirdi. Kun, okulun öğrencisine iş bulan bir okul haline geleceğini ifade etti.
 
GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR NELER?
 Derslikleri, kantini, yemekhanesi ve yurtlarıyla bir yaşam alanı haline gelecek fabrikadaki tüm çalışmalar titizlikle gerçekleştirildi. Fabrika idari binaları, çelik hasır ve püskürtme beton yöntemiyle güçlendirilerek 19 sınıflı derslik halinde getirildi. Fabrika içerisinde bulunan lojmanlar, yaklaşık 200 öğrencinin barınabileceği, 6 blok ve toplam 36 daireden oluşacak yurt kompleksi için hazır hale getirilirken, binaların sıhhi tesisat, kalorifer ve elektrik tesisatları yenilendi. Öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için lojmanların tadilatında modern ve kaliteli malzeme kullanıldı. Üniversitenin uzun vadede kullanabileceği nitelikte bilgi işlem sistemi kuruldu, çevre düzenlemeleri yapıldı. Bergama Belediyesi’nin yaklaşık 3 milyon lira kaynak ayırdığı üniversitedeki binalarda depreme dayanıklı güçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bir fikrim var' diyenler haydi 'Akademiye'
Konak Belediyesi Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi, açtıkları ...
Çiğli’de yoksullukla mücadeleye devam
Türk Kızılay Çiğli Şubesi Kadın Kollarının düzenlendiği kahvaltıya katılan ...
Güzelbahçe Fen Lisesi'nin ruhsatı da tamam
Güzelbahçe'de bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan Anadolu Fen ...
 
Bornova’nın merkezine önemli yatırım
Bornova’da Kaymakamlığı’nın arkasında kalan 1000 metrekarelik alanda kamulaştırması ...
Bayraklı’nın yağmursuyu problemi çözülüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’nın en işlek caddelerinden Şehit ...
Karabağlar'ın vizyonu değişiyor
Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki yapım çalışmalarını tamamlama noktasına ...
 
Başkan Kocaoğlu dert dinledi gönül aldı
Köylerden sonra kent merkezindeki mahallelerde de “seri toplantılara” ...
Büyükşehir'den bir kent ormanı da Gaziemir'e
Moloz dökümüne kapanan Gaziemir Evka-7 mevkiindeki 24 dönümlük taş ocağını ...
Çoban ateşi Karşıyaka’da yandı
Karşıyaka Belediyesi’nin 10 Kasım etkinlikleri çerçevesinde gösterimi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva