HABERLER>DÜNYADAN
6 Şubat 2023 Pazartesi - 10:56

Dünyadan Türkiye'ye yardım eli!

Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. İçişleri Bakanlığı'nın yardım çağrısına yabancı ülkeler kayıtsız kalmadı. 

Dünyadan Türkiye ye yardım eli!

Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 

Depremin şiddeti, Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'ı da vurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır." dedi.

İçişleri Bakanlığının dördüncü seviye alarmına ülkeler kayıtsız kalmadı. 

Yunanistan 
Yunanistan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye'ye yardım gönderecek. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Yunanistan, kaynaklarını seferber ediyor ve hemen yardım edecek." ifadesini kullandı.

Ukrayna
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Türkiye’de bu sabah erken saatlerde 10 ilde etkili olan 7.4’lük depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Zelenski açıklamasında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türk halkına ve Türkiye’deki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyor tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor zamanda Türk halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için gerekli yardımı sağlamaya hazırız” dedi.

Azerbaycan 
Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla başlangıçta 370 kişiden oluşan yardım ekibi gönderileceğini duyurdu.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı yaptığı açıklamada “Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nde meydana gelen şiddetli depremin etkilerinin ortadan kaldırılması ve arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla hazırlık çalışmaları başlatıldı. Acil Durumlar Bakanlığı'nın başlangıçta 370 kişiden oluşan esnek kurtarma güçlerinin kardeş ülkeye hareket edecek” denildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı göndererek “Sayın Cumhurbaşkanı, Değerli Kardeşim, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve kardeş Türkiye'nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü. Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyor, size, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına derin hüzünle taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a taziyelerini ileterek “Sizin acınız bizim acımızdır. Biz her zaman kardeş Türkiye'nin yanındayız” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak meydana gelen şiddetli depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine, Türkiye hükümetine ve halkına taziyelerini ileterek yaralılara acil şifalar diledi.

NATO
 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Çavuşoğlu ile temas halinde olduğunu belirterek, “Bu korkunç depremin ardından müttefik Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz” dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada NATO müttefiklerinin yardımları harekete geçirdiğini belirterek, “Bu korkunç depremin ardından müttefik Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile temas halindeyim, ve NATO müttefikleri şimdi yardımları harekete geçiriyor” dedi.

Hollanda
Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı deprem haberleriyle şoke olduk. Düşüncelerimiz kurbanlar, aileleri ve yaralı çok sayıda Türk ve Suriyeli ile birlikte. Hollanda, Türkiye'ye Kentsel Arama ve Kurtarma ekibi gönderecek. Bu ekip, polis ve askeri personel, ilk yardım ekipleri ve itfaiyecilerden oluşmaktadır” dedi.

İsveç
İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ulaşacağını ve Avrupa Birliği ortak yardımlarını yönlendireceğini belirtti.

İsveçli Bakan Billström açıklamasında “Türkiye ve Suriye'de yüksek can kaybıyla sonuçlanan depremin korkunç sonuçlarından derin üzüntü duyuyorum. İsveç, Avrupa Birliği Konseyi’nin dönem başkanı olduğundan dolayı, bu felakette ülkelere yardım etmek adına AB çabalarının koordinasyonu için Mevlüt Çavuşoğlu ve Suriye'ye ulaşacağız” dedi.

ABD
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye’de bu sabah erken saatlerde 10 ilde etkili olan 7.4’lük depremle ilgili açıklama yaparak ABD’nin her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Açıklamada “ABD, bugün Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı deprem haberlerinden derin endişe duyuyor. Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Biden, en çok etkilenenlere yardım etmek adına ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına talimat verdi. Türkiye Hükümeti ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye devam edeceğiz” denildi. USAID, ABD'nin uluslararası kalkınma ajansıdır ve sivil dış yardım ile kalkınma yardımını yönetmekle sorumlu bağımsız bir kuruluşdur.

 
Göztepe'ye Gençlerbirliği çelmesi
 
İzmir’de deprem seferberliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremin ardından Türkiye'ye taziye mesajları
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen ...
ABD: Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye’de bu sabah erken ...
Elon Musk'tan deprem bölgesi için Starlink açıklaması
Elon Musk, Türkiye'de meydana gelen depremle ilgili açıklamada bulundu. ...
 
Çığ düştü: 2 kişi hayatını kaybetti
İsviçre'de çığ sebebiyle 2 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.
İran'da on binlerce tutuklu ve hükümlü için af çıkartıldı
İran'da aralarında Mahsa Emini gösterileriyle bağlantılı olanlar dahil ...
Teröristler güvenlik güçlerine saldırdı: 41 ölü
Nijerya'nın Katsina eyaletinde teröristlerin yerel güvenlik güçlerini ...
 
Rus ordusu son 24 saatte 61 saldırı düzenledi
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı son 24 saatte Rus ordusunun, Harkiv’in ...
ABD’de ‘rüzgar soğuğu’ rekoru kırıldı
ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), ülkenin kuzeydoğusundaki Washington ...
Ukrayna, 116 savaş esirini geri aldı
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva