HABERLER>DÜNYADAN
28 Mayıs 2023 Pazar - 23:09

Dünya liderlerinden tebrik mesajları!

Cumhurbaşkanı Seçimi'nde sandıkların açılması devam ederken, Erdoğan'a ilk tebrik mesajı Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den geldi.

Dünya liderlerinden tebrik mesajları!

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik etti. Aliyev, bu zaferi Türk halkının Recep Tayyip Erdoğan'ın uyguladığı politikaya duyduğu güven olarak değerlendirerek, Türkiye'nin kapsamlı kalkınmasının Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan'a Türk milletinin refahı ve ülkenin kalkınması adına yürüttüğü faaliyetlerinde yeni başarılar diledi. Erdoğan tebrik ve güzel sözleri için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e şükranlarını sunarken, aynı zamanda Azerbaycan Bağımsızlık Günü münasebetiyle tebriklerini iletti.

Aliyev, Erdoğan'ı resmi ziyaret için ülkesine davet etti. İki lider ülkeleri arasındaki dostane ve kardeşçe ilişkilerin her alanda başarıyla gelişmeye devam edeceğine olan güvenlerini bir kez daha dile getirdi.

RUSYA LİDERİ VLADİMİR PUTİN
Kremlin’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimdeki başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesaj gönderdi. Putin, mesajında, söz konusu başarının Erdoğan’ın Türkiye Cumhurbaşkanı olarak gösterdiği özverili çalışmaların doğal bir sonucu olduğuna işaret ederek, "Zaferiniz, devlet egemenliğini güçlendirme ve bağımsız bir dış politika izleme çabalarınıza Türk halkının verdiği desteğin açık bir göstergesidir." ifadesini kullandı.

Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesine ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine kişisel katkısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Putin, "İkili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konularda yapıcı diyaloğumuzu sürdürmeye hazır olduğumuzu teyit etmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşası ve Türkiye'de bir doğal gaz merkezinin oluşturulması başta olmak üzere planlanan ortak projelerin tutarlı şekilde uygulanmasına da önem verdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimdeki başarısından dolayı tebrik eden Putin, “Değerli dostum, yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçildiğiniz için en içten tebriklerimi lütfen kabul edin. Size devlet başkanı olarak sorumlu görevinizde başarılar, sağlık ve refah diliyorum.” ifadesine yer verdi.

KATAR EMİRİ ŞEYH TEMİM BİN HAMED AL SANİ
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde götürmesi nedeniyle tebrik etti.

Şeyh Temim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik ederim. Sizlere yeni döneminizde başarılar dilerim. Bu dönemde kardeş Türk halkının gelişim ve refah emellerini gerçekleştirmenizi, ülkelerimizin güçlü ilişkilerini geliştirmeyi ve bu ilişkileri daha fazla kalkınmayla sonuçlandırmayı temenni ederim." ifadelerini kullandı.

FRANSA CUMHURBAŞKANI EMMANUEL MACRON
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, resmi olmayan sonuçlara göre 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Macron, Twitter'da yaptığı hem Türkçe hem de Fransızca olarak yaptığı paylaşımında "Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa’ya barışın geri gelmesi, Avrakdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Başkan Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MISIR CUMHURBAŞKANI ABDULFETTAH ES-SİSİ
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısı dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması ve yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi münasebetiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj gönderdi." ifadesi yer aldı.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI ISAAC HERZOG
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti. Herzog, Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı paylaşımında, "Cumhurbaşkanı @RTErdogan'ı seçimlerdeki zaferi için tebrik ediyorum. Birlikte çalışmaya devam ederek, Türkiye ve İsrail arasındaki iyi ilişkileri daha da ileri götüreceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AVRUPA KONSEYI BAŞKANI CHARLES MICHEL
Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden ötürü tebrik etti.

ESKİ ABD BAŞKANI DONALD TRUMP
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladı. Trump kendi sosyal medya platformundan Erdoğan'ı tebrik etti: "Erdoğan'ı büyük ve hak edilmiş zaferi dolayısıyla tebrik ediyorum. Onu iyi tanıyorum, arkadaşımdır, önem ve saygınlıkta seviye attırdığı ülkesini ve halkını ne kadar çok sevdiğini doğrudan biliyorum."

MACARİSTAN BAŞBAKANI VIKTOR ORBAN
Macaristan Başbakanı Viktor Orban da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak tebrik etti. Orban, İngilizce ve Türkçe paylaştığı mesajında, "Tartışmasız zaferiniz için tebrikler Cumhurbaşkanı Erdoğan! Tebrikler, Sayın Cumhurbaşkanı!" dedi.

KKTC BAŞBAKANI ÜSTEL: HAYIRLI OLSUN
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.

Üstel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yapılan seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, "Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması bizler için önemliydi." ifadelerini kullandı. Üstel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni dönemde başarılar dileyerek, seçim sonuçlarının Türk milleti için de hayırlı olması temennisinde bulundu.

PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞAHBAZ ŞERİF
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, seçimdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

LİBYA BAŞBAKANI ABDULHAMİD DİBEYBE
 Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimi önde götürmesinden dolayı tebrik etti.

Libya Başbakanlığına ait resmi Facebook sayfası "Hukumetina"da yayımlanan tebrik mesajında Dibeybe, "Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Türk halkı Erdoğan’a olan güveni ve projelerinin başarısını yeniledi" ifadelerini kullandı.

Muhalefete hitaben ise Dibeybe, "Kazanamasa bile siyasi ve demokratik sürece sahip çıktığı için Türk muhalefetini de selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.

ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI ŞEVKET MİRZİYOYEV
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI ALEKSANDAR VUCIC
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yayımladığı tebrik mesajında, Erdoğan'ı seçim zaferi sebebiyle tebrik ederek, "Şahsım ve Sırbistan halkı adına yeniden cumhurbaşkanı seçilmenizi gönülden kutlarım. Bu dönemde de ülkenizin gelişimi ve halkınızın iyiliği için çalışacağınıza eminim." ifadelerini kullandı.

CEZAYİR CUMHURBAŞKANI ABDÜLMECİD TEBBUN
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde götürmesi dolayısıyla tebrik etti. Cezayir Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tebbun, Türkiye’de düzenlenen ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimini önde götüren Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir tebrik mesajı yayımladı.

 
Özdağ'dan seçim yorumu: Pirus zaferidir!
 
Bakanlardan seçim değerlendirmesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Mayıs 2023 Salı 09:35

tebrik edecekler tabiki. 13 milyon sığınmacıyı ve daha gelecek milyonlarca sığınmacıyı besleyip Türk halkını aç bıraktığı için tebrik ediyorlar. Halkımızda gidip buna oy veriyor.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ukrayna duyurdu: Rusya, 54 İHA ile saldırdı!
Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya’nın 54 Shahed tipi insansız hava aracıyla ...
Türkiye seçimleri dünyada manşet!
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri Türkiye'de olduğu kadar dünyada ...
İsrail'de protestolar devam ediyor
İsrailliler, Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon hükümetinin ...
 
Hollanda'da çevre eylemine müdahale: 1579 gözaltı
Hollanda'da hükümetin fosil yakıt şirketlerine sağladığı desteklemelerin ...
AB'den Twitter'a 'sorumluluk' uyarısı
Avrupa Birliği (AB), birliğin dezenformasyonla mücadele için hazırladığı ...
İran ile Taliban arasında çatışma: En az 3 ölü!
İran ile Taliban güçleri arasında sınırda yaşanan çatışmalar sırasında ...
 
Beyaz sarayda panik anları... Bir anda yere yığıldı!
ABD Başkanı Joe Biden'ın Beyaz Saray'da ağırladığı basketbol oyuncusunun, ...
Trump'a karşı güç gösterisi: 24 saatte 8,2 milyon dolar
ABD’de 5 Kasım 2024'te yapılacak Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi partiden ...
Rusya'dan hastaneye füze saldırısı: 2 ölü, 30 yaralı
Ukrayna'nın Dnipro kentindeki bir hastaneye Rus güçlerince füze saldırısı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva