HABERLER>EKONOMİ
31 Ocak 2017 Salı - 19:49

DTO Meclisi’nde ‘mücadeleye devam’ mesajı!

İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan: Turizmde ülke olarak tanıtıma devam edeceğiz. Fuarlarda yerimizi alacağız, bayrağımızı dalgalandıracağız. Bayrağın oralardan eksilmesi demek bizim yenilgiyi kabul ettiğimiz anlamına geliyor. Yenilmedik, mücadeleye devam edeceğiz…

DTO Meclisi’nde ‘mücadeleye devam’ mesajı!

İZMİR - İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, turizmi canlandırmak için tanıtım faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Turizmde ülke olarak tanıtıma devam edeceğiz. Damla damla, adım adım ileri gitmek adına güvenli Türkiye ve güler yüzlü Türk insanını her yerde göstermek adına fuarlarda yerimizi alacağız, bayrağımızı dalgalandıracağız. Bayrağın oralardan eksilmesi demek bizim yenilgiyi kabul ettiğimiz anlamına geliyor. Yenilmedik, mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

Ercan, İMEAK DTO İzmir Şubesi’nin Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda üyelere hitap etti, denizcilik sektörünün gündemindeki ekonomik gelişmelere değindi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile değerlendirmelerinin ekonomiye etkisinin sınırlı kaldığını savunan Ercan, "Kredi derecelendirme kuruluşları, kredi notumuzu düşürdü ama bir yandan da borsadaki hareketler, bu kredi derecelendirme kuruluşlarının yatırımcılar tarafından ciddiye alınmadığını gösteriyor" diye konuştu.

Turizm sektörünün 2016'yı bir önceki yıla göre sıkıntılarla geçirdiğine dikkati çeken Ercan, şunları kaydetti: "Son yıllarda ülkemizde yaşadığımız terör olayları, komşularımızda yaşanan sıkıntılar, turizmde ciddi sıkıntılar getirdi ancak turizmde ülke olarak tanıtıma devam edeceğiz. Damla damla, adım adım ileri gitmek adına güvenli Türkiye ve güler yüzlü Türk insanını her yerde göstermek adına fuarlarda yerimizi alacağız, bayrağımızı dalgalandıracağız. Bayrağın oralardan eksilmesi demek bizim yenilgiyi kabul ettiğimiz anlamına geliyor. Yenilmedik, mücadeleye devam edeceğiz."

HEDEF 5 BİN TÜRK BAYRAKLI TEKNE VE YAT
Ercan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yabancı bayraklı tekne ve yatların Türk bayrağı almasıyla ilgili çalışmasını desteklediklerini dile getirerek, Türkiye’de yabancı bayraklı 17 bin civarındaki tekne ve yatın yaklaşık 5 bininin sahibinin Türk olduğunu ve bunların tamamının Türk bayrağı almasının hedeflendiğini aktardı.

Bölgede liman yatırımlarının sürdüğünü vurgulayan Ercan, Aliağa’nın son teknoloji liman yatırımları ile bunlarının kara ve demir yolu bağlantıları çalışmalarının yanında doğalgaz, enerji depolama yatırımlarıyla öne çıktığını, bu yüzden de özelleştirmesiyle ilgili belirsizliği süren İzmir Alsancak Limanı geleceğinin bu yıl belirlenmesi gerektiğini, Alsancak Limanı’nın özelleşmesiyle burada planlanan yatırımların hızlanacağını ifade etti.

Ercan, Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesinin en önemli katkısının kruvaziyer turizme olacağını savunarak, "Kruvaziyerde dipleri gördük ancak bu böyle gitmeyecektir. Gelecek dönemlere hazırlanmalı, düştüğümüz yerden kalkmalıyız. Alsancak Limanı konusunda 2017 yılında ihale sürecinin tamamlanması en büyük arzumuz. " ifadesini kullandı.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç da dünyanın karada gerçekleştirilen önemli denizcilik fuarlarından "Boot Düsseldorf"a katıldıklarını ve Ege kıyılarını tanıttıklarını belirtti.

Düsseldorf'taki fuar gözlemlerini meclis üyeleriyle paylaşan Yalavaç, deniz turizminin Avrupa’da da kötü durumda olduğunu belirterek, Avrupa marinalarındaki yabancı bayraklı yatların marinaları terk ettiğini söyledi. Bunun Türkiye için önemli bir fırsat olabileceğine işaret eden Yalavaç, yatlarda Türk bayrağına geçişlerle ilgili devletin ecrimisil bedellerinde ve kiralarda sağlayacağı desteğin süreci hızlandırabileceğini, bu konuda devlet, marina ve tekne sahiplerinin ortak noktada buluşması gerektiğini aktardı. (AA)

 
Balbay'dan 'teklif' çıkışı: Kim neyin hesabını yapıyor?
 
Trump o yasağa karşı duran yargıcı görevden aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO’da Ödemiş OSB tanıtıldı
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın meclis ...
Folkart’ın Bornova’daki büyük projesine ÇED vizesi
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Folkart Yapı’nın Bornova’da hayata geçireceği ...
DOKTOB yeni turizm sezonu için tam gün mesaide
Yaklaşan yeni turizm sezonunu umutla bekleyen Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ...
 
MB 2017 enflasyon tahminini açıkladı
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, "Enflasyonun, 2017 sonunda orta noktası ...
Müezzinoğlu'ndan önemli 'promosyon' açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, emeklilere banka promosyonuna ...
2016'da turizmde büyük kan kaybı
Türkiye'nin turizm geliri, 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 29,7 azalarak ...
 
Memurlara yıllık izin müjdesi!
Memur-Sen toplu sözleşme kazanımları ve yıllık izinlerin devri için için ...
EMITT Egeli turizmciye umut verdi
Egeli turizmciler, Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olan EMITT’ten olumlu ...
Dolar kritik eşiğin altını gördü!
Fitch ve S&P'nin Türkiye'nin kredi notuna yönelik kararları sonrasında ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva