HABERLER>EKONOMİ
31 Ocak 2017 Salı - 08:54

EMITT Egeli turizmciye umut verdi

Egeli turizmciler, Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olan EMITT’ten olumlu izlenimlerle döndü. EURO bölgesinde alım gücünü aşan tatilin maliyeti yanında Türk hizmet ve misafirperverliğini arayan Avrupalı turistin rotasını Türkiye’ye çevirmesinin beklendiği belirtildi.

EMITT Egeli turizmciye umut verdi

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, 26 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında, İstanbul Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından düzenlenen fuar, otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri, turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilcilikler, etkinlik düzenleyenler, akademik kurum ve kuruluşlarla turizm medyasını bir araya getirdi. 

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlatılan ortak İzmir standı, Egeli turizmcileri turizm profesyonelleriyle buluşturdu. EMITT’e katılan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) üyesi turizmciler de yılın ilk turizm buluşmasında yerini aldı. Fuar izlenimlerini paylaşan ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ardil, EMITT’ten geçtiğimiz yıla göre daha olumlu izlenimlerle döndüklerini söyledi.  

Rusya pazarının açılmış olmasının turizm sektörüne ümit verdiğini söyleyen Ardil, “Antalya Rus turiste doyarsa, Bodrum ve Çeşme iç pazar müşterisini geri kazanacaktır. Bu da dengelerin tekrar kurulması anlamına gelir” dedi. Avrupa pazarının ülke ve bölge turizmi için en büyük soru işareti olduğunu belirten turizmci Özgür Ardil, “Avrupalı turist, özellikle Almanlar ülkemize alternatif destinasyonlarda mutlu değil” diyerek şu görüşleri dile getirdi:

 “EURO bölgesinde tatil yapmak, her şeyden önce Avrupalı turistin sahip olduğu alım gücü avantajını yok ediyor. Tesis kalitesi, ‘her şey dahil’in cazibesi, renkli animasyonlar avantajımız. Gelin görün ki olumsuz algılar ve terör bu avantajların önüne geçiyor. Bana göre Avrupa bizden vaz geçmedi, sadece geleneksel erken rezervasyon hamlelerinden vaz geçerek son dakika karar verecekler gibi.” 

Dünyanın beşinci, Türkiye’nin de en büyük turizm fuarı olan EMITT’in oldukça kalabalık ve renkli geçtiğini belirten ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Belge, İzmir standının sürekli görüşmelere sahne olduğunu anlattı. 80 ülkeden 430 yabancı tur operatörünün katıldığı fuarda görüşmelerin yararlı geçtiğini söyleyen Belge, “EMITT’te otelciler olarak yaptığımız 2017 kontratlarının üzerinden geçtik ve kontrat yapmadığımız acentalarla da kontratlarımızı yeniledik” dedi. 

Hollanda Utrecht Fuarı’nda edindiği izlenimleri EMITT’te de gördüğünü belirten Orhan Belge, şu görüşleri dile getirdi: 

“Türlü nedenlerle ülkemize gelmeyen yabancı misafirlerin gittiği diğer ülkelerde Türk hizmet ve misafirperverliğini bulamadıklarını gördük. 2017 yılını belki 2016 gibi kapatırız, ancak 2018 yılından itibaren de ülkemiz turizm konusunda bir sıçrama dönemine girecektir. Ülkemizi yurt içinde ve yurt dışında çok iyi tanıtıp anlatmalıyız. İnsanlara artık kolay kolay algı operasyonu yapılamıyor. Çünkü ülkemiz turizm konusunda içinde ‘en’leri barındıran bir ülke. İç pazarda ve dış pazarda olumlu hareketlilik yaşayacağımızı düşünüyorum.”

 
İzmir’de hayvanlara baktığı için saldırıya uğrayan yaşlı kadın dehşet anlarını anlattı!
 
Türkiye'nin solistleri İzmir'de nefes kesecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar kritik eşiğin altını gördü!
Fitch ve S&P'nin Türkiye'nin kredi notuna yönelik kararları sonrasında ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'kur ve Fitch' yorumu
Yorgancılar, "Kur yükseldikçe hammadde başta olmak üzere maliyetimiz de ...
Dolar düşüşe geçti
Yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından hızlı bir şekilde düşüşe ...
 
Denizciler'den Büyükşehir'e 'Mavi Körfez 3' teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayında hizmete girmesini planladığı ...
Ege’nin 2016 ihracat raporu!
Bölgenin geçen yılki ihracatı, 2015'e göre yüzde 1 artarak 16 milyar 603 milyon dolara yükseldi.
İzmir Mobilya Fuarı 28. kez kapılarını açacak
Türkiye’nin en kapsamlı mobilya ihtisas fuarı 'MODEKO 2017 28. İzmir Mobilya ...
 
Kahve devi 10 bin mülteci istihdam edecek
ABD'li kahve devi Starbucks, Başkan Trump'ın mülteci ve göçmenlere ilişkin ...
Dünya devi 600 bin aracı geri çağıracak iddiası!
Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in (VW), ABD’de satışa sunulan yaklaşık ...
Kaya'dan Menderes'e müjde: Borçlar ertelenecek...
İzmir'in Menderes ilçesinde kar yağışı nedeniyle seraları zarar gören ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva