HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2022 Perşembe - 09:01

DSP'li Karakülçe transfer görüşmesini anlattı: Bize iki vekil önerdi!

AK Parti’ye geçtiğini duyuran Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye teklif götürdüklerini açıklayan Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, yapılan görüşmenin detaylarını anlattı. Karakülçe, Çelebi’nin kendilerine Memleket Partisi’nin milletvekilleri Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy ile görüştürebileceğini söylemesi üzerine şunları söyledi: "Kimseyi ayartıp DSP’ye transfer etmek gibi niyetimizin olmadığını açıkça ortaya koydum. Bir anda sessizlik oldu. Arkadaş, ikinci görüşmeye fırsat kalmadan AK Parti’ye geçti"

DSP li Karakülçe transfer görüşmesini anlattı: Bize iki vekil önerdi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Partiler arası geçişleriyle gündeme oturan Mehmet Ali Çelebi, İzmir Milletvekili seçildiği CHP’den 29 Ocak’ta istifa etmiş, 17 Mayıs 2021’da Memleket Partisi’ne katılmıştı. 25 Şubat 2022’de Memleket Partisi’nden de istifa eden Çelebi, bir süre Bağımsız Milletvekili olarak kaldıktan sonra 11 Ekim’de AK Parti’ye transfer olmuştu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Çelebi’ye üç kez davette bulunduğunu ve kabul ettiğini, ancak sürpriz bir şekilde AK Parti’ye geçtiğini açıklamasının ardından, Çelebi ile o dönemde Demokratik Sol Parti’nin de ilgilendiği ortaya çıktı. DSP Genel Başkanı Selçuk Karakülçe, Mehmet Ali Çelebi ile Meclis’teki odasında bizzat kendisinin görüştüğünü açıkladı, “Bize Memleket Partisi’ndeki milletvekilleri ile görüştürebileceğini söyledi” dedi.

GENEL BAŞKAN AKSAKAL, ÇELEBİ İLE GÖRÜŞMEMİ İSTEDİ
11 partiyle görüştüğünü açıklayan Mehmet Ali Çelebi ile yaptığı görüşmede aralarında geçen diyaloğu Egedesonsöz’e anlatan DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, “Çelebi Memleket Partisi’nden istifa ettikten sonra, Genel Başkanımız Önder Aksakal beni aradı. Selçuk Bey sen İzmirlisin. İzmir milletvekili bu arkadaş, Silivri’de Atatürkçü duruşuyla dikkat çekti. Git, kendisiyle görüş, DSP’de siyaset yapsın, çağrısında bulundu. Hemen Ankara’ya gittim, Çelebi ile TBMM’deki odasında görüştüm” dedi.

Karakülçe, bu görüşmede Çelebi’nin, Memleket Partisi’nin milletvekilleri Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy ile görüştürebileceğini söylediğini belirterek, şu bilgileri verdi:

BİZ, ATATÜRKÇÜ KİMLİĞİNE İNANDIĞIMIZ İNSANLARLA YOL YÜRÜRÜZ, DEDİM
“İlkesel bazda izlediğimizde Silivri davalarındaki duruşu, çizgisi bizde Atatürkçü, çağdaş, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti için mücadele veren birisi izlenimi bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde doku uyuşmazlığı olabilir, Demokratik Sol Parti’ye davet edelim, dedik. Genel Başkanım Önder Aksakal, İzmirli olmam nedeniyle, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile görüşmemi istedi. TBMM’deki odasında bir araya geldik Çelebi ile. Görüşmemizde Türkiye’yi büyük sıkıntıların beklediğini, bunun için mücadele verilmesi gerektiğini anlattı. Kısa zamanda iki parti değiştirince, yanlış anlaşılabileceğini, dolayısıyla bir süre dinlendikten sonra karar verebileceğini ifade etti. Sık sık parti değiştirmenin doğru olmadığına dair görüş bildirdi. Biz de saygı duyduk, bir süre sonra tekrar görüşelim, dedik. Bize önerileri de oldu, Memleket Partisi’nin milletvekilleri Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy ile görüştürebileceğini söyledi. Demokratik Sol Parti’nin, rahmetli Bülent Ecevit’in kurduğu, Atatürkçülüğü tartışılmaz, dağ gibi bir parti olduğunu, üç sefer iktidar gördüğünü hatırlatarak; biz illa herhangi bir milletvekiliyle Meclis’te temsil edilelim derdinde değiliz; biz Atatürkçü kimliğine inandığımız insanlarla yol yürürüz, dedim. Kimseyi ayartıp DSP’ye transfer etmek gibi niyetimizin olmadığını açıkça ortaya koydum. Bir anda sessizlik oldu. Arkadaş, ikinci görüşmeye fırsat kalmadan AK Parti’ye geçti.”

İYİ PARTİ’YE, MHP’YE GEÇSE, İNANIN BU KADAR ŞAŞIRMAZDIK
Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçişini değerlendiren DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, “Bu son gelişme, bizde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. AK Parti’ye geçmesiyle birlikte, Çelebi’nin, kendi dillendirdiği ilkelerinde samimi olmadığını net bir şekilde gördük. Hiç etik olmadı. Bizim inandığımız manadaki çizgiye oturmadı” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pekala İYİ Parti’ye geçebilirdi, pekala MHP’ye geçebilirdi. Bu transferler anlaşılabilir, kabul görebilirdi. Ama AK Parti’ye geçmesi, onun dilinden düşürmediği ilkelerde samimi olmadığını çok net biçimde ortaya koydu. Kendisini Atatürkçülüğü önceleyen birisi olarak biliyorduk. Meğer Atatürk gibi bir büyük değeri ve onun eserlerini unutturmaya, ortadan kaldırmaya çalışan bir partiye katıldı. Eksen kayması yaşayan bu arkadaş iyi ki partimize katılmamış. Gerçi DSP’ye katılmış olsaydı da gerçek yüzü ortaya çıktığında yalnız kalır, bizde de barınamazdı; tıpkı Memleket Partisi’nde olduğu gibi. Kısa zamanda sık sık parti değiştirmenin doğru olmayacağını söyleyen o vekil, bu genç yaşta 21 aylık süreçte iki parti değiştirip üçüncü partiye geçiş yaparak inanılmaz bir rekora imza attı. Siyaset böyle şeyleri kaldırmaz. Üzerinizde kara bir leke olarak kalır. Mehmet Ali Çelebi vakası, siyasetin ve siyasetçinin güvenirliğini yitirmesi anlamında önemli bir vakadır.”

 
Akaryakıta büyük indirim! Yeni fiyat pompaya yansıdı
 
'Hedefimiz, akan kanın durmasını sağlamaktır'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yilmaz Bilensoy 14 Ekim 2022 Cuma 00:32

DSP Genel Başkanı geçmişte y apılan _parti meclisi toplantisindan sonra ( sizin de katıldığınız) verdiği beyanatlarda AKP ve MHP ye çağrı çıkarmıştı. Ya göründüğünuz gibi olun yada olduğunuz gibi görünün. Rahmetli Bülent Ecevit bu ülkeye ve DSP ''ye dürüstlüğü bırakmıştır. Ona lâyık olmak lâzım

Yorumu oyla      2      3  
Emre Ergamalı 13 Ekim 2022 Perşembe 13:03

2002 yılında biz DSP Örgütleri olarak bunları yaşadık, bu günleri dizayndan etmek için DSP’den büyük vaatlerle istifa ettirilen milletvekilleri ve neden olanlar TC’nin bugünkü Sosyal ve Ekonomik açmaza hapsedenlerdir..

Yorumu oyla      2      3  
kentli olmak 13 Ekim 2022 Perşembe 11:56

Haydi sizi onunla bir tutmayalım ama çok da farklı değil bulunduğunuz nokta ve hizmet ettiğiniz taraf...Çelebi gibilerle birlikte siz de tarih sahnesinden çekilmelisiniz ki gençlik geleceğini daha doğru kurabilsin...

Yorumu oyla      5      4  
SOKAK 13 Ekim 2022 Perşembe 10:42

Sayın ÇELEBİ, dün den beri tartışılan, eleştirilen ve üzerinden bir çok tartışmanın yürütüldüğü bir kişi konumunda. Bazı tercihler vardır ki buna kişisel bir tercihtir deyip geçemezsiniz. Sayın ÇELEBİ'nin ki onlardan biriydi. Bu ülkede son yıllarda o kadar çok yanlışa düşen siyasetçi oldu ki... Bu da o kervana katılanlardan biri olarak anılacaktır. Fakat tüm bu hataları yapan siyasilerin, demokrasinin tecelli edeceği seçimlerde gerekli cevabı alacaklarından hiç kuşkuları olmasın. NOKTA

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sert eleştiriler: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "2022 için de bütçede faiz gideri ...
Bakan Akar, Jens Stoltenberg ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme yaptı.
Kalın'dan F-16 açıklaması: Olumlu bir adım
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Senatosunun F-16 satışıyla ...
 
Ali Babacan'dan Erdoğan'a müjde yanıtı!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği ...
Turhan Çömez İYİ Parti'ye katıldı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partiye katılan eski AK Partili ...
Kılıçdaroğlu'ndan Avrupa Birliği üyeliği mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de gerçekleştirdiği temaslarda, Avrupa ...
 
Torun'dan Soylu’ya: Fotoromanlık yetmedi mi?
CHP’li Seyit Torun, gözaltına alınan Kuşadası Belediyesi’nin eski personellerinin ...
AK Partili Sürekli’den Soyer'e tepki: CHP’li olunca soruşturma açılamaz mı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik açılan üç ayrı ...
CHP'li Yücel'den cezaevi plan eleştirisi: Buca'nın bağrına hançer!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca’da yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva