HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2023 Cuma - 10:53

DSP’li Karakülçe’den dikkat çeken ‘yol haritası’ mesajları

Demokratik Sol Parti’de Cumhur İttifakı’nın desteklenmesi sonrası Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Selçuk Karakülçe, seçim sonrası yol haritaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, “Annesinin bile güvenip oy vermediği ismi yıllarca desteklemişiz. Bu çok talihsiz bir durum bizler için” ifadelerini kullandı.

DSP’li Karakülçe’den dikkat çeken ‘yol haritası’ mesajları

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği, 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası siyasette dengeler yeniden  kurulmaya başlanırken, gözler seçim sürecinde en çok dikkat çeken partilerin başında gelen Demokratik Sol Parti'ye çevrilmişti.

Rahmetli eski Başbakan Bülent Ecevit'in kurduğu DSP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin oluşturduğu Cumhur İttifakını destekleme kararı alması tepkilere neden olmuştu. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın destek kararı sonrası parti içinde birçok isim görevlerinden istifa ederken, istifa edenler arasında DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe de yer almıştı. Karakülçe parti içindeki son durumu Egedesonsöz'e anlattı.

ÇOK TALİHSİZ BİR DURUM
Sözlerine kendilerinin sadece parti içi görevlerinden istifa ettiklerini belirterek başlayan Karakülçe, DSP'nin mecliste temsil edilmediğini vurgulayarak, "Bizler partideki görevlerimizden istifa ettik. Onun dışında siyasi süreci yakından takip ediyoruz. Yaşadıklarımız belki siyasette kendimizi biraz nadasa çekmeyi gerektirebilir. Çünkü annesinin bile oy vermediği Önder Bey ile yol yürümüşüz. Biz kendisine yardımcılık etmiştik… Bu artık bizim deneyimsizliğimizle mi açıklanır bilemiyorum. Ancak böyle bir sürece ortak olduğumuz için belki de kendi seçmenlerimizden DSP’li vatandaşlarımızdan özür dilememiz gerekiyor. Bürün bunların istişarelerini yapmaya çalışacağız. Bizim açımızdan DSP seçime girmedi, mecliste temsil edilmiyor. Listelerde de zaten AKP İstanbul Milletvekilleri yer alıyor. İki genel seçime girmemiş bir siyasi partide varlık mücadelesi verdirmeye çalıştık. Sonuç olarak kendimizi başarılı olarak ifade etmiyoruz. Kendi tabanımızın tarihi kimliği ile örtüşmeyen sonuçları gördük. Bunlara maalesef ki istemeyerek de olsa katkımız var. Tüm bunları değerlendiriyoruz. Türkiye'de siyaset maalesef ki çok kirlendi ve bunun en canlısını yaşayanlar bizleriz. Bütün kitleler her boyutlarda bunu yaşadı ancak özellikle DSP seçmeni ve partide emek veren bizler çok sarsıcı şekilde yaşadık. Sonuçta  annesinin bile güvenip oy vermediği ismi yıllarca desteklemişiz. Bu çok talihsiz bir durum bizler için" ifadelerini kullandı.

İSTİŞARE DURUMUNDAYIZ
DSP'de parti için sandığa gidilip gidilmeyeceğinin de sorulmasına yanıt veren Karakülçe, "Bizler süreci değerlendiriyoruz ve siyasetin bize hala ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Siyaseti bu kirlilikten kurtarmak için nasıl bir yol izlenebilir buna kafa yoracağız. Bu noktada henüz bir netliğimiz yok. DSP’nin alınmış kararlarına bile uyguladı. Bizim Eylül ayında genel kurulu yapmamız lazımdı Ancak bun bile uygulamayan bir genel başkandan söz ediyoruz. Şimdi seçim bitti ve bizim her an olağan genel kurulu yapmamız gerekir. Biz de istişare durumundayız. Siyasette biraz kendi adımıza nadasa ihtiyaç duyabileceğimiz düşünüyorum" diye konuştu.

DSP LEKE ALDI
Parti tabanında kimsenin mevcut durumdan memnun olmadığını belirten Karakülçe, "Değişim muhakkak isteniyor. Kimse sonuçtan memnun değil. Milletvekili seçildi, iktidar gücünü de yanladı… Arkadaşların bundan etkilenmesi olağandır. Bunların hepsi gözlemleniyor.Süreci yakından takip ediyoruz. Ancak tabanda büyük bir infial var. Taban asla Cumhur İttifakına  oy vermedi. Zaten bunlar analizlerde de gözüküyor. DSP ciddi anlamda bu seçimde leke aldı" dedi.

 
Kadın emeğine özel sergi!
 
Altay'da aday belirsizliği
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AYAKKABI 2 Haziran 2023 Cuma 15:45

ABİN ANAVATANLI SEN DSP ŞİMDİ NEOLACAK BIRAK BU AYKLARI....

Yorumu oyla      3      3  
bekir 2 Haziran 2023 Cuma 14:01

derdiniz vekil olmaktı kabul edilmedi diye ciyaklıyorlarunuz de mi

Yorumu oyla      3      4  
Hasan Türker 2 Haziran 2023 Cuma 11:13

Karakülçe ve diğer istifa edenler de milletvekili adayı gösterilselerdi hiçbirisi istifa etmezlerdi, Akp ile anlaşma sırasında; genel merkezdeki toplantıda AKP''den 20 mv isteyelim denmiş, kabul görmemiş ve istifa ettiler.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MYK istifa etmişti... Kritik toplantıda Kılıçdaroğlu'ndan iki talimat!
CHP’de MYK toplantısında tüm üyeler istifa etmesinin ardından Genel Başkan ...
CHP’li Bayır’dan belediye başkanları ve vekillere uyarı: Kaybedilmiş maç, kazanılmış gibi gösterilemez!
Seçim sonuçları ile ilgili olarak parti içinde iki kanat oluştuğunu belirten ...
Mehmet KARABEL yazdı... İttifakın kendine hayrı oldu mu?
Mehmet KARABEL yazdı... İttifakın kendine hayrı oldu mu?
 
Meclis’te ilk gündem, asgari ücret ve emekli aylıkları
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te ant içme ...
'Millet İttifakı, aşırı sağ ve aşırı solun koalisyonu'
İletişim Başkanı Altun, Millet İttifakı'nı "aşırı sağ ve aşırı solun koalisyonu" ...
Çavuşoğlu'ndan İsveç'e somut adım atma çağrısı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç'e, Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülükleri ...
 
CHP MYK üyelerinin tamamı istifa etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinin tamamının istifasını kabul etti.
'20 sene sonra Erdoğan’ı kimse hatırlamayacak'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Umutsuz ...
Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna yanıt
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva