HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2021 Pazar - 16:51

DP Genel Başkanı Uysal’dan iktidara: Hesap sormayalım da madalya mı takalım?

Demokrat Parti İzmir İl Kongresi’nde konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, demokratlar olarak sözlerini hiçbir yerde esirgemeyeceklerini belirterek, “Böyle bir ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sormak yerine madalya mı yakacağız. Birilerine şirin görünmek yerine bunu her fırsatta meydanlarda söylüyoruz” dedi.

DP Genel Başkanı Uysal’dan iktidara: Hesap sormayalım da madalya mı takalım?

EGEDESONSÖZ- Demokrat Parti (DP) İzmir 15’inci Olağan Kongresi, Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye, Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, eski milletvekilleri, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Tek adaylı kongrede Serdar Faralyalı, il başkanı seçildi.

Kongredeki konuşmasına İzmir’de olmaktan duyduğu mutluluğu aktararak başlayan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Demokrat Parti’nin kökenlerini İzmir’de yaşıyor. Toplumlar değişik dönemlerde dengesini kaybederse büyük bedeller öder. Türkiye sistematik bir çöküşe sürükleniyor. Şair Eşref’in dediği gibi suların haricinde her şey alıyor. Yoksullaşıyor ve yarınlara dair güvenimizi kaybediyoruz. Koskoca Türkiye’yi ele geçirdik diye düşünenler ülkenin kuruluşunu iktidara geldikleri 3 Kasım 2002’den itibaren görüyorlar. Sınırsız yetki ve sıfır denetim anlayışıyla ülke ne yazık ki bu noktaya getirilmiştir. Dini, milli ve hamasi tutumlarla içinde olduğumuz durumu perdelemeye çalışıyorlar ama nafiledir” diye konuştu.

UYSAL: BU MİLLET GÖRÜYOR ARTIK!
“Bilsinler ki İzmir’den sesleniyoruz hamasetle bu gerçekleri örtemezsiniz” diyen Uysal, “Sadece kendiniz değil tüm ülkeye kaybettirdiniz. Tarih bu dönemi bir fetret dönemi olarak yazacaktır. Türkiye alçalmış halindedir. Ekonomik olarak içine düşülen durumları kurtarmak için Arabistan’dan, veliaht prenslerden bir şeyler dileniyorlar. Onu yapmak yerine iktisat ve kalkınma için kurulan kurumları yok etmeseydiniz olmaz mıydı? Tarımdan bile insanlar kaçınır, süt ineklerinin bile kesime gönderildiği hale getirdiniz. 19 yıl sonunda her şeyi bu millet görüyor artık. Kurtuluş Savaşı diye propaganda yaptıkları gelinen durum Milli Güvenlik Kurumu’nun belgelerine bile sokulmuştur” şeklinde konuştu.

SÖZLERİMİZİ ESİRGEMEYECEĞİZ
Türkiye’nin yürüyen ekonomiye ve güçlü yapıya ihtiyacı olduğunu belirten Uysal, “Bu milletin potansiyelini biliyoruz. Böyle bir alt üst çağında irademizin üstüne gölge düşürülmesine izin vermedik. Ekonomik ve siyasi zorlukları biliyor olmamıza rağmen durmadık. İktidara 5 yıl daha versek 19 yılda yapamadıkları neyi yapacaklar? Demokratlar olarak sözlerimizi hiçbir yerde esirgemeyeceğiz. Mücadele edeceğiz, yorulmayacağız” dedi ve sözlerini “Böyle bir ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sormak yerine madalya mı yakacağız. Birilerine şirin görünmek yerine bunu her fırsatta meydanlarda söylüyoruz. Mesuliyetimiz büyüktür. Sesimizi de sözümüzü de yükseltmek zorundayız. Bu böyle gelmiş böyle gitmeyecektir” ifadeleriyle sonlandırdı.

FARALYALI: BAŞARMAYA HAZIRIZ
Başkanlık konuşmasında İzmir’de başarılı işler yapmaya hazır olduklarına değinen, DP İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı: “Her gün cinayetleri, kadınlara yönelik eylemleri görmekten bıktık. Ülkemizin ekonomik sorunları var. Mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi gelecek kuşaklara borcumuz olarak görüyoruz. Geçtiğimiz 10 yıl çok şeyler kaybettik. DP’nin yeni iddiasını en güçlü şekilde ortaya koyacağız. İzmir’de başarılı işler yapmaya hazırız. Yeni ekibimizle çalışmaları hızlıca yürüteceğiz” dedi.

ENGİNYURT: ORHAN GENCEBAY’DAN BİLE MEDET UMMAYA KALKTILAR!
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise partinin yeniden ayağa kalktığına vurgu yaparak, “Türkiye’de uzun yıllar geçmişe sahip Demokrat Parti’yi durdurmak istediler, yok etmek istediler. Türkiye’de Gültekin Uysal ve arkadaşları yeniden ayağa kalktı. Efsane kırat geri döndü. Korku dağları sardı” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalının canlı yayınında ekonomi hakkında konuşan Orhan Gencebay’ın “Bu kadar abartılı konuşulması, son derece rahatsız edici. Burada art niyet var, bilinçsizlik var. Doların ilk defa bu kadar çıktığını görüyor bazı insanlarımız. Yani yüzde 100 çıktı. Bu, bana göre kasıtlı çıkarıldı. Yabancıların yapmak istedikleri planlarına, projelerine göre çıkmıştır. 90'larda, her yıl yüzde 100'e yakın çıkıyordu dolar. Biz bunları yaşadık. Yüzde 7 bin 500 faiz alınır mı? Alınıyordu. Türkiye faiz veren bir ülke durumuna sokuldu. Bizi soydular, sömürdüler. Türkiye bunları yaşadı” ifadelerine tepki gösteren Enginyurt, “Orhan Gencebay’dan bile medet ummaya kalktılar. Yazıklar olsun sana. Kula kulluk edene yazıklar olsun. Cumhurbaşkanı şarkıcıdan türkücüden medet umar hale geldi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da 26 Kasım'daki İzmir ziyaretinde kullandığı ifadeler üzerinden eleştiren Enginyurt, “İzmir’e gelen, devlet kurumlarını açmaya geldi. Bay Kemal diyor, illet, zillet diyor... Bayraklı’da deprem konutu açacaksın dönüp dolaşıp Bay Kemal’e çakacaksın” dedi ve Cumhurbaşkanlığı’na ait araba sayısı hakkında “Külliye alanında binlerce araba var. Senin saraylardaki danışmanlar 5-10 maaşı var onların arabası var...” diye konuştu.

ÖLÜRÜM BABA, GİTME’ DİYORLARDI
Türkiye’deki enflasyon artışı sebebiyle gıda fiyatlarındaki artışa, Cumhur İttifakı cephesinin önerilerini alaycı bulan Enginyurt, “Milletvekilleri artık bir kilo et yiyin diyeceğine, yarın yiyin diyor. Ulan Zülfü, sağlığa zararlıysa o da sensin. Manisa milletvekili çıkmış soğan ekmek yiyin diyor. Kendi çocukları kolejlerde okuyor. Ağrı belediye başkanı 10 milyonluk evde kalıyor, 3 milyonluk arabaya biniyor. Deniz Baykal döneminde bu arkadaş ‘Ölürüm baba gitme beni bırakma’ diyordu. Şimdi Reis’in yanındayız diyor” dedi.

Enginyurt, hükümetin seçimlerde devrileceğini belirterek, “Zina, faiz haram değil miydi? Bunlar döneminde hepsi yasal oldu. Kumarı niye yasaklamadınız? Her yerde bahis, oyunlar var. Diyanet İşleri başkanı içkiden aldığın parayla maaş almak helal mi? Seçimde yıkılsalar da gitmezler diyenler göreceksiniz tıpış tıpış gidecekler.

Bundan sonra ülkeyi kurtarmak demokratların işidir. İnsanlar Demirel döneminde, Özal döneminde ötekileştirmenin olmadığını söylüyor. Toplumu ötekileştirdiler. Cami açılışında bile PKK, FETÖ, Bay Kemal, zillet diyorlar. HDP ile ortaklık kuranlar çadır mahkemesi kurup terör örgütlerine af çıkartanlardır. Öcalan’ın mektubunu getirenler ortaktır” şeklinde konuştu.

KİM PUTPEREST SÖYLEYİN!
Recep Tayyip Erdoğan’ın 2005 yılında bulunduğu “Gavur İzmir” imasına yönelik konuşan Enginyurt, “İzmir’e bunlar niye ‘gavur İzmir’ diyorlar? İzmirli Atatürk’le bir olup Yunanistan’ı niye döktünüz diye düşünüyorlar. Biz burayı da tarikat, şeyhlerle yönetmeye kalkardık, yapmadık, o işe girmedik diye düşünüyorlar. Sürekli Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ediyorlar. Ben dahil hiçbir Atatürkçü ‘Atatürk’ü Allah’ın yerine koyuyoruz, Atatürk’ün elini tutunca peygambere dokumuş oluyoruz, ibadettir’ demedik. Ama bunlar Erdoğan için hepsini dedi. Kim putperest söyleyin? diye sordu. Cumhur İttifakı içinde olmalarının mümkün olmadığına değinen Enginyurt, “Kimlerle ittifak yapacağız? Kokaincilerle, hırsızlarla, binlerce dolarlık saat takanlarla, kocasının şirketinden mal alanlarla ittifak yapmayacağız” dedi.

 
Saldırganın babası konuştu: Davaları ben açtım!
 
Komşu katliamı: 3 kişiye kurşun yağdırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli' den Büyükşehir'e borç eleştirisi: 2 buçuk yılda 4 kat arttı!
Konuk olduğu televizyon programında İzmir'deki yerel siyasete ilişkin ...
3 isim istifasını açıklamıştı... MHP’li Şahin’den ilk açıklama geldi!
27 Kasım akşam saatlerinde Çeşme Belediyesi’nde MHP mensubu 3 meclis üyesinin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgesel ve uluslararası iş birliği terörle mücadelede ...
 
CHP'li Serter'den 'bütçe' eleştirisi: Üçte biri şimdiden eridi!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bütçe eleştirisinde bulunan İzmir ...
Kemal ANADOL yazdı... Yaprak dökümü...
Kemal ANADOL yazdı... Yaprak dökümü...
'İktidar fakirliğimizi satmaya hazırlanıyor'
“Derin bir ekonomik krizin içindeyiz” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye ...
 
'CHP‘li Başkan MHP’ye geçti' iddialarına yalanlama: Yönetimi düştükten sonra gitti!
Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgür Günlü'nün ...
AK Partili yönetici Kovid kurbanı
AK Parti Karşıyaka Yöneticisi Uğurcan Uzan koronavirüs tedavisi gördüğü ...
Bakan Yanık'tan Müslüme Yağal açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Konuyla ilgili detay vermeyeceğim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva