HABERLER>GÜNCEL
18 Mayıs 2016 Çarşamba - 09:10

Donanma 'Beyaz Fırtına' için İzmir'de!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın düzenli tatbikatlarından 'Beyaz Fırtına'nın başlamasından sonra savaş gemileri İzmir Limanı'nı ziyaret etti.

Donanma  Beyaz Fırtına  için İzmir de!

Amiral ve üst rütbeli subaylarla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, tören sonrasında kendisine çiçek veren küçük çocuğu sevdi. İsminin 'Poyraz' olduğunu öğrenince "Denizci olacak mısın?" diye soran Oramiral Kösele, oyuncak arabalar hediye etti.

- DONANMA KOMUTANI'NDAN BAŞKAN KOCAOĞLU'NA ZİYARET

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 16 - 27 Mayıs tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edeceği 'Beyaz Fırtına Tatbikatı' başladı. Tatbikat sırasında askeri gemilerin İzmir Limanı'nı ziyaret etmesiyle, Donanma Komutanlığı'nca Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin yanı sıra Harp Filo Komutanı Tümamiral İskender Yıldırım, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Ekin'in yanı sıra üst rütbeli subaylar çelenk töreninde hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıt şeref defterini imzalayan Oramiral Veysel Kösele, "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyet donanmasının denize çıkan ilk gemisi Hamidiye kruvazörüyle Karadeniz'de yaptığı seyirde gemi subaylarına sıkça vurguladığı 'Mükemmel ve kadir bir donanmaya sahip olma' hedefine ulaşmak üzere tam yol süratle, engin maviliklerde ilerliyoruz. Bugün dünyanın sayılı donanmaları arasında yer alan Türk donanması, ana vatan savunmasına katkı sağlamak, Türkiye Cumhuriyeti'nin denizdeki hükümranlık haklarını, deniz alaka ve menfaatlerini korumak maksadıyla barış dönemini caydırıcı faaliyetleriyle sürdürürken olası bir muhasamata (düşmanlık) yönelik her türlü hazırlığını yapmaktadır. Bu görevlerin icrasında en önemli gücümüz tüm yeteneklerin önünde bir kuvvet çarpanı olarak yer alan seçkin personelimizdir. Gücünü ve kudretini büyük Türk milletinden ve ay yıldızlı bayrağında alan, hak ve menfaatlerimizin korunması maksadıyla tüm unsurlarıyla dünya denizlerinde sarsılmaz azim, irade ve heyecan ile görev yapmakta olan Türk donanmasının, verilecek tüm görevler için hazır olduğunu bu münasebetle bir kez daha belirtmek isteriz" satırlarını yazdı. 

KÜÇÜK POYRAZI'I SEVDİ, HEDİYE VERDİ
Çelenk töreninden sonra Oramiral Veysel Kösele, yanına gelip kendisine çiçek veren 5 yaşındaki çocuğu sevdi. Küçük çocuğun isminin 'Poyraz' olduğunu öğrenince "Denizci olacak mısın?" diye soran Oramiral Kösele, oyuncak arabalar hediye etti.

Tatbikat faaliyetlerini yönetmek üzere alandan ayrılan Oramiral Veysel Kösele'nin, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ile Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep'i de makamlarında ziyaret edeceği öğrenildi. Oramiral Veysel Kösele ayrıca Salih Reis Fırkateyni, Kemal Reis Fırkateyni ile Büyükada Korveti'nde, 30 şehit yakını ve gaziyle öğle yemeğinde biraraya gelecek. Yarın yapılacak 19 Mayıs kutlamalarında da, körfezde açıkta demirlemiş olan savaş gemileri saat 10.00 - 12.00 ile saat 14.00 - 17.00 saatleri arasında, ziyarete açılacak. Ziyaretçilerin, Emir Çakabey rıhtımından küçük deniz araçlarıyla gemilere götürülecekleri belirtildi.

TATBİKATLA DENİZCİLER, HER OLASILIĞA HAZIRLIKLI OLACAK
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise birlik ile komutanların görev fonksiyonlarına yönelik kabiliyetlerini pekiştirmek, harbe hazırlık seviyelerini yüksetmek, deniz güvenliğinin devamlılığına katkı sağlamak için yapılan tatbikatta, çeşitli sınıflarda, komutanlıklara bağlı 58 savaş gemisi, 20 helikopter ve deniz karakol uçakları, bombardıman uçakları, havadan ihbar kontrol uçağı görev alacak. Savaş zamanlarında gemilerin karşılaşacakları durumlara karşı yapacakları faaliyetlerin denendiği, gerçek top, güdümlü mermi ve torpidoların kullanılacağı tatbikat, 27 Mayıs 2016 tarihinde, sona erecek. (dha)

 
'Vahşet evi' için karar çıktı!
 
İzmir'in karayollarında yeşil harekat
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Mumcuoğlu 18 Mayıs 2016 Çarşamba 11:30

Görmek istediğimiz gururlandığımız görüntüler teşekkürler TSK

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Vahşet evi' için karar çıktı!
Ağrı'da Ferhat Tanrıkulu'nu kullanılmayan bir evde domuz bağı ile öldüren ...
Cezaevinde 19 Mayıs kutlaması
İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen 19 Mayıs ...
'Sahte reçete' operasyonunda ikinci dalga
Suç örgütü kurma ve yönetme, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu zararına ...
 
150 metrede cam temizliği!
İzmir kent merkezinin en yüksek binalarından biri olan Hilton Oteli'nin, ...
İzmir'de 'sahte boşanma'ya SGK kancası
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, kentte ölen ...
Banka Genel Müdürlüğü'nde taciz skandalı!
Türkiye’nin önde gelen bankalarından birinin genel müdürlüğü taciz iddiasıyla ...
 
BTK Başkanı uyardı: Reklam SMS'lerini...
BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'dan vatandaşlara siber güvenlik uyarısı geldi.
Başbakan Davutoğlu'ndan dikkat çeken hareket
aşbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de dokunulmazlık teklifi görüşmeleri devam ...
Dokunulmazlık mesaisinde ilk tur raporu!
Meclis Genel Kurulu'nda dokunulmazlık teklifinin geneli üzerindeki görüşmelerin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva